Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ronaldinju advokāti pūlas atbrīvot viņu no apcietinājuma

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Bijušā Brazīlijas futbola izlases spēlētāja Ronaldinju advokāti mēģina organizēt tiesas sēdi, lai viņu uz laiku atbrīvotu no aizturēšanas par iebraukšanu Paragvajā ar it kā viltotu pasi, pirmdien aģentūrai AFP pavēstīja eksfutbolistu pārstāvošie aizstāvības puses avoti.

Ronaldinju un viņa brālis Robertu tika arestēti piektdien un turēti pirmstiesas apcietinājumā Paragvajas galvaspilsētā Asunsjonā par iebraukšanu Paragvajā, izmantojot viltotus dokumentus.

Viņa aizsardzības komandai tuvi avoti aģentūrai AFP apgalvo, ka advokāti mēģināja panākt brāļu noklausīšanos otrdien, cerot panākt viņu pagaidu atbrīvošanu.

Brazīlijas prese ziņoja, ka valsts tieslietu ministrs Seržio Moro ir sazinājies ar Paragvajas varas iestādēm par Ronaldinju lietu.

"Moro piezvanīja tikai, lai iegūtu informāciju par lietu, jo... Brazīlijas valdība tai seko," sacīja tieslietu ministrijas amatpersona, noliedzot, ka Brazīlija mēģina iejaukties šajā lietā.

Ronaldinju Brazīlijas advokāts Seržio Kveirozs iepriekš ir uzstājis, ka divkārtējā pasaules gada futbolista aizturēšana bija "nelikumīga".

"Ronaldinju neizdarīja noziegumu, jo viņš nezināja, ka pase, kuru viņam iedeva, ir viltota," viņš sacīja.

Brāļi ceturto dienu pavada aiz restēm Paragvajas galvaspilsētā Asunsjonā, kur vasaras beigās temperatūra ir paaugstinājusies līdz 40 grādiem pēc Celsija.

Kveirozs vēlas, lai abus atbrīvotu un ļautu atgriezties dzimtenē.

Viņš apgalvo, ka prokurori sākotnēji piekrita, ka futbolists ir rīkojies godprātīgi, taču pēc tam tiesnesis izdeva rīkojumu viņu aizturēšanai, kuru Kveirozs raksturoja kā nepamatotu.

Ronaldinju, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem, bija viena no Brazīlijas 2002.gada Pasaules kausa izcīņas uzvaras zvaigznēm un cita starpā spēlēja tādos Eiropas superklubos kā "Barcelona", Parīzes "Saint-Germain" un "AC Milan".

Viņš un viņa brālis trešdien ieradās Asunsjonā no Brazīlijas un parādīja savas pases imigrācijas policijai, kura uzreiz nepamanīja problēmas ar dokumentiem.

Dažas stundas vēlāk, kad pases tika kvalificētas kā viltotas, izmeklētāji uzbrauca viesnīcas istabā, kur uzturējās Ronaldinju, un konfiscēja brāļu personas apliecības un ceļošanas dokumentus.

Ronaldinju apgalvoja, ka pases viņam ir iedevuši cilvēki, kuri viņu uzaicināja apmeklēt konferences, kuras sponsorē labdarības organizācijas, kas strādā ar nelabvēlīgos apstākļos augošiem bērniem.

Saistībā ar viltotajām pasēm arestēts arī Brazīlijas uzņēmējs, bet divām Paragvajas sievietēm piemērots mājas arests. No amata atkāpies Paragvajas migrācijas dienesta direktors.

Kveirozs sacīja, ka brāļiem tika piedāvātas pases, "lai atvieglotu iespēju veikt uzņēmējdarbību" Paragvajā.

"Ideja bija pozicionēt Ronaldinju ar zīmoliem un uzņēmumiem," viņš piebilda.

Paragvajas prezidents Mario Abdo pirmdien ar dekrētu atcēla fonda juridisko statusu, kurš uzaicināja Ronaldinju uz valsti.

Aizsardzības puses juristiem fonda "Eņģeļu brālība" administratore Dalija Lopesa atzina, ka viņa ir pieprasījusi oficiālas brāļu Paragvajas pases, taču viņai nav bijis ne mazākās nojausmas, ka piegādātie dokumenti ir viltojumi.

Varas iestādes ir izdevušas orderi viņas apcietināšanai.

Lopesas advokāti sacīja, ka brāļi ir iedevuši 5000 ASV dolāru (4410 eiro), lai "paātrinātu pasu izsniegšanas procesu" un ka viņai "nekad nav radušās aizdomas", ka starpnieki, kas darbojās viņas uzdevumā, būtu iesnieguši nepatiesu informāciju varas iestādēm.

Viņas advokāti arī noliedza, ka viņa būtu samaksājusi Ronaldinju par ierašanos Paragvajā vai ka viņa būtu iesaistījusies darījumos ar viņu.

Tikmēr arestētais biznesmenis Vilmondess Souza apgalvo, ka Lopesa ir atbildīga par viltotu pasu izgatavošanu.