Ķibermanis turpina cīņu par medaļām četriniekos

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas bobsleja pilotu Oskara Ķibermaņa un Oskara Melbārža četrinieku ekipāžas šodien Vācijas trasē Altenbergā aizvadīs pasaules čempionāta pēdējos divus braucienus.

Pirmais brauciens sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika, bet otrais būs plkst.15.30. Čempionātu tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Jau ziņots, ka Ķibermaņa četrinieka ekipāža pēc sestdien veiktajiem diviem braucieniem ieņem otro vietu , bet Oskara Melbārža četrinieks ierindojas 16.vietā.

Pirmajā braucienā Ķibermanis ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Spriņģi un Matīsu Mikni sasniedza piekto labāko laiku braucienā, bet otrajā braucienā bija labākie. Šobrīd viņi par 0,05 sekundēm atpaliek no vācu pilota Niko Valtera pilotētā četrinieka, bet vienu sekundes simtdaļu aiz Ķibermaņa ir Lohners. Ceturto vietu ar 0,04 sekunžu atpalicību no Ķibermaņa dala kanādieša Džastina Kripsa un Frīdriha četrinieki.

LETA jau vēstīja, ka otrajā braucienā Ķibermaņa četrinieka startā Kaufmanis, netrāpot kāju uz kāpšļa, veikli iekļuva savā vietā bobā, nezaudējot daudz laika, tomēr guva savainojumu. Savainojuma dēļ jau nestartē Ķibermaņa stūmējs Arvis Vilkaste, viņa vietu ieņēma Spriņģis, un vairāk rezerves stūmēju Altenbergā Latvijai nav.

Tikai svētdien kļūs zināms, vai kāds aizstās Kaufmani un vai Ķibermaņa četrinieks vispār startēs.

Melbārža četrinieks ar stūmējiem Edgaru Nemmi, Intaru Dambi un Edgaru Pirogu braucienos izcīnīja 17.vietu un devīto ātrāko laiku braucienā, summā no Valtera atpaliekot par 1,06 sekundēm.

Trešajā braucienā svētdien kamanas startēs no pirmās līdz pēdējai vietai pēc diviem braucieniem, bet ceturtajā braucienā ledusrenē brauks no 20.pozīcijas līdz pirmajai, kamēr ārpus divdesmitnieka palikušie sportisti noslēgs sacensības.

Četrinieku sacensībās Latvijai ir viens čempionu tituls - to 2016.gadā izcīnīja Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Vilkasti un Jāni Strengu. Pērn sudrabu izcīnīja Ķibermanis, Miknis, Vilkaste un Strega, savukārt bronzas godalgu 2009.gadā saņēma Jānis Miņins, Dreiškens, Melbārdis, Dambis un 2015.gadā Melbārdis, Dreiškens, Vilkaste, Strenga.

Pasaules kausa sezonā Ķibermanis četrās no astoņām sacensībām kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot pa divām otrajām un divām trešajām vietām, bet kopvērtējumā viņš bija ceturtais. Melbārdis startēja Eiropas kausa apritē, bet jaunais pilots Ralfs Bērziņš no piecām sacensībām labāko rezultātu uzrādīja Kēnigszē, kur bija septītais.

Kopvērtējumā triumfēja vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš ir favorīts arī Altenbergas četrinieku sacensībās.

Jau ziņots, ka Ķibermanis ar stūmēju Mikni pagājušajā nedēļā izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionāta divnieku sacensībās. Tikmēr olimpiskais čempions Melbārdis ar Dambi bija 12.vietā, bet Bērziņš ar Spriņģi ieņēma 17.pozīciju.

Par pasaules čempionu tika kronēts titulētais vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmēju Torstenu Margisu.

Pēc lieliskā starta Siguldā gan Bērziņš, gan Melbārdis divniekos nodrošināja vietu divdesmitniekā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) reitingā. Līdz ar to tikai Latvija un Vācija kvalificējās čempionātam ar trīs komandām, bet Vācijai vēl ir izcīnīta ceturtā kvota, kura pienākas junioru čempionam Rihardam Elsneram. Savukārt četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras.