Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Zunte PČ debijā ierindojas 28.vietā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas skeletoniste Dārta Zunte sestdien savā debijas pasaules čempionātā ierindojās, pēdējā, 28.vietā.

Latvijas sportiste trešajā braucienā startā uzrādīja 23.ātrāko laiku, bet finišēja 27.pozīcijā. Šāds sniegums pēc trešā brauciena dzēsa viņas cerības aizvadīt pēdējo piegājienu, tāpēc sportiste savā debijas čempionātā sacensības noslēdza priekšlaicīgi, ieņemot, pēdējo, 28.vietu.

Zunte pēc pirmajiem diviem braucieniem ierindojās pēdējā, 28.vietā. Tā kā pirmais divdesmitnieks bija teju trīs sekunžu attālumā, viņas tikšana pie ceturtā brauciena bija tikai teorētiska. Skeletoniste pēc pirmajiem diviem braucieniem līderei zaudēja 6,02 sekundes.

Pēc trim braucieniem līderes godā aizvien ir šveiciete Marina Gilardoni, kura trešajā braucienā savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Tīnu Hermani no Vācijas, palielināja vēl par 0,03 sekundēm. Gilardoni vācieti apsteidz par 0,66 sekundēm, bet Zunte līderei zaudēja 8,71 sekundes.

Piektdien Hermane trešās vietas ieguvēju Jeļenu Ņikitinu no Krievijas apsteidza par 0,77 sekundēm, bet sestdien pēc trešā brauciena uz bronzas pozīciju pakāpusies austriete Janīna Floka.

Plkst.12 pēc Latvijas laika tiks aizvadīts ceturtais brauciens, pēc kura arī noskaidrosies šī gada pasaules čempione.

Kopumā pasaules čempionāta startēja 28 skeletonistes.

No Latvijas sportistēm šosezon labākos rezultātu sasniedza Endija Tērauda, bet Zunte veiksmīgāk nostartēja tieši Altenbergā, kur Eiropas kausa izcīnīja divas sestās vietas.

Jau ziņots, ka sacensībām vīriešiem Martins Dukurs ieņēma ceturto vietu un pirmo reizi kopš 2019.gada palika bez medaļas, kamēr Tomass Dukurs bija septītajā pozīcijā.

Šajā nedēļas nogalē ar cīņu par pasaules čempionāta medaļām sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas.