Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Skeletoniste Zunte PČ debijā pēc pirmajiem 2 braucieniem ieņem pēdējo vietu

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas skeletoniste Dārta Zunte piektdien Vācijā savā pasaules čempionāta debijā pēc pirmajiem diviem braucieniem ierindojās pēdējā, 28.vietā.

Pēc diviem braucieniem līderes godā ir Marina Gilardoni no Šveices, kura bija nepārspēta abos piegājienos un par 0,63 sekundēm apsteidz mājinieci Tīnu Hermani. 0,77 sekundes līderei zaudē Krievijas sportiste Jeļena Ņikitina.

Tikmēr Zunte trasē devās ar pēdējo, 28.kārtas numuru, un startā uzrādīja 27.laiku, šādā pašā vietā arī sasniedzot finišu. Viņa pēc pirmā brauciena līderei zaudēja aptuveni trīs ar pusi sekundes, bet goda pjedestāls bija nepilnu trīs sekunžu attālumā.

Otrajā braucienā latviete startā 26.ātrākā, bet līdz finišam pakāpās par vietu, taču divu braucienu summā viņa atrodama pēdējā, 28.vietā. Pašreizējai līderei viņa divu braucienu summā zaudē jau 6,02 sekundes.

Kopumā pasaules čempionāta startē 28 skeletonistes.

No Latvijas sportistēm šosezon labākos rezultātu sasniedza Endija Tērauda, bet Zunte veiksmīgāk nostartēja tieši Altenbergā, kur Eiropas kausa izcīnīja divas sestās vietas.

Pirmajā braucienā sportistes startēja secīgi viņu numuriem, kamēr otrajā brauca no 20.vietas līdz pirmajai, bet pēc tam trasē devās pārējās sportistes. Trešais un ceturtais brauciens norisināsies sestdien.

Plkst.14 pēc Latvijas laika trešos braucienus aizvadīs vīrieši, starp kuriem būs arī brāļi Martins un Tomass Dukuri, bet izšķirošais piegājiens paredzēts divas stundas vēlāk.

Pēc pirmās sacensību dienas visu goda pjedestālu aizņem vācieši - Kristofers Groters, Aleksandrs Gasners un Aksels Jungks, savukārt M.Dukurs ir uzreiz aiz vadošā trijnieka. M.Dukurs līderim zaudē 0,52 sekundes, bet goda pjedestāls ir 0,17 sekunžu attālumā, kamēr T.Dukurs no Grotera atpaliek 1,06 sekundes, bet no pirmā sešinieka viņu šķir 0,08 sekundes.

Uz starta ceturtdien izgāja 32 sportisti, bet tikai 20 labākajiem šodien būs iespēja startēt pēdējā braucienā. Trešajā braucienā skeletonisti startēs no pirmās līdz pēdējai vietai pēc diviem braucieniem, bet ceturtajā piegājienā ledusrenē brauks no 20.pozīcijas līdz pirmajai, kamēr ārpus divdesmitnieka palikušajiem sportistiem sacensības jau būs noslēgušās.

Šajā nedēļas nogalē ar cīņu par pasaules čempionāta medaļām sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas.