Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko ar Dabrovski sasniedz Dohas turnīra dubultspēļu finālu

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un viņas pāriniece Gabriela Dabrovski no Kanādas ceturtdien sasniedza Dohas WTA "Premier" turnīra dubultspēļu finālu.

Latvijas un Kanādas duets, kas turnīrā izlikts ar sesto numuru, pusfināla mačā ar rezultātu 6-4, 1-6, 10:7 pārspēja Tīmeu Babošu no Ungārijas un Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kuras bija izsētas ar otro numuru.

Ostapenko par fināla sasniegšanu nopelnījusi 585 WTA dubultspēļu ranga punktus, kas ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordu dubultspēļu reitingā.

Viņu pretinieču Babošas un Mladenovičas duets šogad un aizpērn triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, bet pērn uzvarēja "French Open" dubultspēlēs. Mladenoviča ir dubultspēļu planētas pirmā rakete, bet Baboša ieņem trešo vietu.

Finālā Ostapenko un Dabrovskis spēkosies ar Taivānas un Čehijas duetu Suvejai Sje/Barboru Strīcovu vai Čehijas pāri Barboru Krejčīkovu/Kateržinu Siniakovu.

Pirmajā kārtā Ostpenko un Dabrovski ar 6-2, 6-2 pārspēja amerikānieti Keitlinu Kristianu un Gruzijas tenisisti Oksanu Kalašņikovu, otrajā mačā ar 6-2, 6-3 uzvarēja Krievijas tenisistes Jekaterinu Aleksandrovu un Annu Bļinkovu, bet ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-1, 10:4 uzvarēja beļģieti Elīzi Mertensu un baltkrievieti Arinu Sabaļenku, kurām bija piešķirts trešais numurs.

Latvijas un Kanādas tenisistes pēdējo gadu laikā pāris reizes jau spēlējušas kopā, aizpērn uzvarot tieši Dohas WTA "Premier" turnīrā. Ostapenko dubultspēļu rangā ieņem 23.vietu, bet Dabrovski ir planētas septītā rakete.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vienspēlēs Ostapenko apstājās turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā, bet Anastasija Sevastova nepārvarēja pirmo kārtu.

Turnīrs Dohā norisināsies līdz sestdienai.