Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Fetels slimības dēļ izlaidīs izmēģinājuma braucienus

© AFP/SCANPIX/LETA

F-1 pasaules čempionāta komandas "Ferrari" pilots vācietis Sebastians Fetels pirmo pirmssezonas izmēģinājuma braucienu sesiju trešdien izlaida slimības dēļ, ziņo "Ferrari" komanda.

Četrkārtējais pasaules čempions "nejutās lieliski", un viņa vietā treniņbraucienus aizvadīja komandasbiedrs Šarls Leklērs. Sākotnēji bija paredzēts, ka trešdien Barselonā brauc Fetels, ceturtdien - abi braucēji, bet piektdien - Leklērs.

Otrā pirmssezonas treniņu sesija Barselonā notiks no 26. līdz 28.februārim, bet pirmā posma sacensības Melburnā notiks 15.martā.

Ātrākais bija "Mercedes" braucējs Valteri Botass, kurš apli veica vienā minūtē un 17,313 sekundēs. Viņš bez starpgadījumiem veica 79 apļus.

"Racing Point" pārstāvis Serhio Peress bija otrs ātrākais pilots, kurš Leklēram ātrākajā aplī zaudēja 0,062 sekundes. Meksikānis veica 58 apļus, apsteidzot "Red Bull" braucēju Maksu Verstapenu, kurš ātrāko apli veica 0,474 sekundes lēnāk par Botasu. Nīderlandietis veica 91 apli - vairāk nekā jebkurš cits pilots.

Leklērs bija vien septītais ātrākais, kaut gan tas maz nozīmē, komandām strādājot pie regulējumiem.

Trīs komandas - "Haas", "Alfa Romeo" un "Renault" tieši pirms treniņbraucieniem prezentēja savas jaunās mašīnas.

"Renault" šomēnes Parīzē savu mašīnu jau parādīja, taču tie bija tikai "R.S.20" attēli īpašā melnā krāsā.

Francūzis Estebans Okons aizvadīja pirmos braucienus F-1 sacīkstēs pēc pārtraukuma, kamēr viņa komandasbiedrs Daniels Rikjardo gaidīja rindu.

"Renault" iepriekšējā sezonā finišēja vien piektajā vietā un meklē iespējas uzlabot savus panākumus Pirmajā formulā.

"Haas" un "Alfa Romeo" ir pieticīgāki mērķi. "Alfa Romeo" duets soms Kimi Reikenens un itālis Antonio Džovinaci publiski saviem braucamajiem novilka pārsegus vien mazāk nekā stundu pirms treniņu sesijas.

"Mēs zinām, ka dažās jomās mēs nekāsi nevaram sacensties ar lielajām komandām, taču mēs centīsimies sasniegt labākos rezultātus, kas iespējami ar mūsu rīcībā esošo tehniku," "F1.com" citē somu autobraucēju.

"Mēs varam mācīties no iepriekšējā gada grūtībām, un cerams, ka tās neatkārtosim šajā sezonā," piebilda 40 gadu slieksni sasniegušais Reikenens.

Vienības rezerves braucējs polis Roberts Kubica brauca ar mašīnu rīta sesijā.

2020.gada F-1 pasaules čempionātā piedalīsies desmit komandas. Kalendārā ir 22 posmi, no kuriem viens - Ķīnas "Grand Prix" Šanhajā - koronavīrusa dēļ pagaidām pārcelts uz nenoteiktu laiku.