Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Gulbis iekļūst Delribīčas "ATP World Tour 250" pamatturnīrā

© Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis svētdien ASV iekļuva Delribīčas "ATP World Tour 250" sacensību pamatturnīrā.

Gulbis (ATP 190.) atlases otrajā kārtā ar 6-2, 6-0 sagrāva austrālieti Bernardu Tomiču, kurš rangā ir par pozīciju zemāk.

Par iekļūšanu pamatturnīrā Gulbis nopelnījis 12 ATP ranga punktus.

Jau ziņots, ka atlases pirmajā kārtā latvietis ar 6-2, 6-4 apspēlēja Kolumbijas sportistu Danielu Elahi Galanu (ATP 144.), kuram kvalifikācijas turnīrā bija piešķirts piektais numurs.

Gulbis ir divkārtējs šo sacensību uz cietā seguma uzvarētājs 2010.gadā, izcīnot savu pirmo uzvaru ATP turnīros, un 2013.gadā.

2010.gadā tenisists ar 6-2, 6-3 sagrāva horvātu Ivo Karloviču. bet 2013.gada finālā viņš ar 7-6 (7:3), 6-3 pārspēja francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pa seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim sekoja Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras, bet pamatturnīrā viņš apstājās trešajā kārtā, piekāpjoties tobrīd ranga desmitajam numuram Gaēlam Monfisam no Francijas.

Iepriekšējā turnīra kvalifikācija Gulbim beidzās jau pēc pirmās spēles, Indijā piedzīvojot neveiksmi Punes "ATP World Tour 250" sacensībās.