Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bertāns dalās ar iespaidiem pēc panākumiem NBA tālmetienu konkursā

© Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns cer, ka viņam vēl kādreiz būs iespēja piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēles programmā iekļautajā tālmetienu konkursā.

Jau ziņots, ka Bertāns sestdien kļuva par pirmo latvieti, kurš piedalījies tālmetienu konkursā, kur viņš izcīnīja trešo vietu.

Pirmajā kārtā Bertāns iekrāja 26 no maksimālajiem 40 punktiem, palikdams aiz Badija Hīlda (Sakramento "Kings") un Devina Bukera (Fīniksas "Suns"), kuri iekrāja par punktu vairāk. Šī trijotne tad tika arī otrajā kārtā jeb finālā.

Cīņu par tālmetienu konkursa uzvarētāja balvu Bertāns iesāka ar 22 punktiem, bet Bukers guva 26 punktus, pārspēdams latvieti. Kā trešais tālmetienus izpildīja Hīlds, kurš tika pie 27 punktiem un svinēja uzvaru.

"Kad dabūju 22 punktus, sapratu, ka neuzvarēšu. Domāju, ka vajadzēs vismaz 25, lai saglabātu cerības," NBC citē Bertāna teikto.

Četros no pieciem mešanas punktiem bija četras parastās bumbas viena punkta vērtībā un viena krāsainā bumba divu punktu vērtībā ("money ball"). Savukārt vienā mešanas punktā visas piecas bumbas bija krāsainās divu punktu vērtē. Šogad klāt nāca divas zaļās bumbas, katra divus metrus aiz tālmetienu līnijas, kas dod trīs punktus.

"Money ball" stenda novietojumu basketbolisti varēja izvēlēties paši. Bertāns piecas krāsainās bumbas pēc kārtas meta no labās malas.

"Domāju, ka realizēti deviņi no desmit metieniem visu paskaidro, pareiz?" savu izvēli komentēja Bertāns.

Iepriekšējo reizi kāds no Vašingtonas "Wizards" basketbolistiem tālmetienu konkursā uzvarēja 1996.gadā, kad par labāko snaiperi kļuva Tims Leglērs.

"Iekļūstot finālā, sevi labi parādīju un ceru, ka tikšu pie vēl kādas iespējas piedalīties," stāstīja Bertāns.

Pirmo kārtu nepārvarēja Zeks Lavīns (Čikāgas "Bulls"), pērnā gada uzvarētājs Džo Heriss (Bruklinas "Nets"), Dankans Robinsons (Maiami "Heat"), Devonte Greiems (Šarlotas "Hornets") un Trē Jangs (Atlantas "Hawks").

Svētdien NBA Visu zvaigžņu spēlē laukumā dosies Lebrona Džeimsa un Jaņņa Adetokunbo komandas.

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Rodions Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis, kurš pirms trim gadiem uzvarēja NBA Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursā.

2019.gadā zvaigžņu spēlē Šarlotā Lebrona Džeimsa komanda ar 178:164 uzvarēja grieķa Jaņņa Adetokunbo vienību.