Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ķibermanis un Miknis uzvar Pasaules kausa posmā Siguldā bobsleja divniekos

© Romāns Kokšarovs/F64

Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis sestdien Siguldā Pasaules kausa astotā posma sacensībās uzvarēja bobslejā divniekiem, bet Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis finišēja sestie.

Pirmajā braucienā, tresē dodoties piektajam, ar jaunu trases rekordu - 49,75 sekundes - finišēja dienvidkorejieša Junjonga Vona ekipāža.

Rekordam braucienā bija lemts krist arī nākamo divu ekipāžu startā. Vispirms Ķibermanis un Miknis hronometru apturēja pie 49,53 sekunžu robežas, bet mirkli vēlāk vācietim Frančesko Frīdriham bija pa spēkam trasi veikt vēl par vienu sekundes simtdaļu ātrāk.

Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis startēja ar 14.numuru 20 divnieku ekipāžu konkurencē un labi nobrauca, ieņemot desmito vietu braucienā 0,35 sekundes aiz vācu ekipāžas.

Arī otrajā braucienā Bērziņš ar Spriņģi nobrauca ar kļūdiņām, bet kopumā labi, un uz konkurentu neveiksmju rēķina pakāpās uz astoto vietu.

15.virāžā augstu uzbrauca un pārāk ātri nostūrēja lejā Vons, piedzīvojot kritienu un bobam finišējot uz sāniem. Līdz ar to Bērziņš ar Spriņģi pakāpās uz septīto vietu, bet uzreiz aiz Vona 11.virāžā krita arī šveicieša Simona Frīdli ekipāža, Bērziņam pakāpjoties vēl par vietu augstāk.

Sacensībā noslēgumā Bērziņš ar Spriņģi ieņēma sesto vietu, uzvarētājiem zaudējot 0,47 sekundes.

Ar nelielām kļūdiņām otro braucienu veica Ķibermaņa pilotētā ekipāža, uz ko Frīdrihs atbildēja ar daudzām kļūdām pārbagātu braucienu, no latviešiem atpaliekot septiņas sekundes simtdaļas un uzdāvinot uzvaru mājiniekiem.

Ķibermanis šajā sezonā divas reizes pirms Siguldas bija kāpis uz goda pjedestāla - Laplaņā bija otrais, bet iepriekšējā posmā Sanktmoricā izcīnīja bronzu. Vēl viņam divas ceturtās vietas Leikplesidā, piektā pozīcija Kēngiszē un 23.vieta Insbrukā, kur viņš startēja ar traumu.

Bērziņš divniekos bija startējis piecās sacensībās, kurās izcīnītas divas desmitās vietas, kā arī 15., 18. un 19.pozīcija.

Iepriekšējā sezonā Siguldā Ķibermanis ar Mikni izcīnīja divas sudraba medaļas, abas reizes piekāpjoties Frīdriham. Bērziņam ar Intaru Dambi un Spriņģi bija divas septītās pozīcijas.

Jau ziņots, ka skeletonā sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē dubultuzvaru svinēja Latvijas sportisti Martins Dukurs un Tomass Dukurs. Martins 11.reizi pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu un devīto reizi uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, bet otro vietu ieņēma Tomass, kurš tikai pirmo reizi šosezon Pasaules kausa posmā kāpa uz goda pjedestāla.

Tāpat sestdien noslēdzās Pasaules kausa sezona skeletonā vīriešiem. Līdz ar uzvaru pēdējā posmā M.Dukurs ar 1665 punktiem devīto reizi svinēja uzvaru kopvērtējumā, par 62 punktiem apsteidzot krievu Aleksandru Tretjakovu. Trešajā pozīcijā ar 1581 punktu finišēja dienvidkorejietis Sunbins Juns. T.Dukurs ar 1314 punktiem pakāpās uz sesto vietu.

Svētdien par Eiropas čempionāta medaļām sacentīsies bobslejisti un skeletonistes. Bobsleja divnieku sacensībās startēs Oskars Melbārdis, kurš līdzšinējo sezonu aizvadīja Eiropas kausā.

Pēc šī posma sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Pēc sezonas beigām M.Dukuram un Ķibermanim bija paredzēta 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologācija, tomēr koronavīrusa dēļ trases ievērtēšana šopavasar ir atcelta.