Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Melbārža četrinieks Siguldā svinīgā ceremonijā saņems Soču olimpisko spēļu zelta medaļas

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu šodien Siguldā svinīgā ceremonijā saņems 2014.gada Soču olimpisko spēļu zelta medaļas četriniekiem, bet Melbārdis ar Dreiškenu kaklā kārs arī bronzas godalgas divniekiem.

Pirms ceremonijas skanēs Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) himna, bet pēc medaļu pasniegšanas - Latvijas himna. Medaļas paredzēts pasniegt Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidentam Ivo Feriāni un SOK Izpildkomitejas loceklim.

Medaļu pārdale notiek pēc Krievijas pilota Aleksandra Zubkova diskvalifikācijas un viņa rezultātu anulēšanas. 2017.gadā SOK anulēja Zubkova un viņa ekipāžu gūtos rezultātus Soču Olimpiādē, jo bijusi manipulācija ar sportistu dopinga analīzēm, tās aizvietojot ar "tīrām" provēm.

Sākotnēji Latvijas sportisti četriniekos bija otrie, bet divniekos - piektie, taču diskvalifikāciju saņēma arī cits krievu pilots Aleksandrs Kasjanovs, kura vadītā ekipāža bija ceturtā.

Pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijas par olimpiskajiem vicečempioniem kļuva amerikāņi, kuri nu jau mūžībā aizgājušā pilota Stīvena Holkomba vadībā Melbārdim četru braucienu summā zaudēja 0,30 sekundes. Tikmēr bronzu ieguva brits Džons Džeksons, kurš atpalika 0,41 sekundi.

Divniekiem par čempionu kļuvis šveicietis Beāts Hefti, kurš par 0,22 sekundēm apsteidza Holkombu, bet par 0,43 sekundēm - Melbārdi.

Melbārdis ar Dreiškenu, Strengu un Vilkasti ir arī 2016.gada pasaules čempioni. Pirms četriem gadiem viņš triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā kā divnieku, tā četrinieku konkurencē.