Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Porziņģis atkal izceļas "Mavericks" pārliecinošā uzvarā

© Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 27 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kopā ar Luku Dončiču kaldinot Dalasas "Mavericks" uzvaru.

"Mavericks" mājās ar rezultātu 130:111 (32:28, 31:24, 33:25, 34:34) pārspēja Sakramento "Kings" komandu.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 32 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā grozā raidīja deviņus no 11 divpunktu metieniem, divus no pieciem "trejačiem" un trīs no četriem soda metieniem.

Liepājnieks arī izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, piecreiz rezultatīvi piespēlēja, bloķēja trīs metienus, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 27 punktiem vairāk nekā ielaida.

Savu pirmo maču kopš janvāra beigām aizvadīja Dončičs, kurš pēc potītes savainojuma izdziedēšanas laukumā atgriezās ar 33 punktiem, 12 bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Vēl mājinieku uzvarā artavu ieguldīja Tims Hārdevejs juniors, kurš guva 19 punktus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

"Kings" komandā ar 22 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Badijs Hīlds.

"Mavericks" ar 33 uzvarām 55 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, bet "Kings" ar 21 panākumu 54 cīņās ir 12.pozīcijā.

Dalasas komandai šī bija pēdējā spēle pirms NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukumu. Porziņģa komanda nākamo maču aizvadīs vien nākamajā piektdienā, kad viesosies pie Orlando "Magic".