Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Porziņģis rīt zināšot vairāk par savu "turpmāko likteni"

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien apmeklēs ārstu, pēc kā arī vairāk varēs spriest par savām iespējām piedalīties nākamajā spēlē, sarunā ar žurnālistiem teica basketbolists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Porziņģis trešdien NBA spēlē jau trešo reizi pēc kārtas izcēlās ar vismaz 30 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, spēli noslēgdams ar lauztu degunu.

Dalasas "Mavericks" mājās ar 107:121 (32:31, 24:28, 22:41, 29:21) piekāpās Memfisas "Grizzlies".

Kāds no žurnālistiem Porziņģim norādīja, ka deguns neizskatoties sapampis vai smagi traumēts, tāpēc deguns, visticamāk, nav lauzts. Šīm baumām Porziņģis ātri pielika punktu.

"Deguns ir lauzts," žurnālistu pārdzīvojumu pavadīts teica Porziņģis. "Viss ir kārtībā, spēles laikā ārstam teicu, ka nejūtu galvas sāpes vai cita veida diskomfortu, tāpēc vēlējos atgriezties spēlē, ko man arī ļāva darīt."

"Rītdien apmeklēšu ārstu, pēc kā arī zināšu, kāda ir mana nākotne."

Liepājnieks uzsvēra, ka ilgi nav domājis par atgriešanos laukumā. "Protams, ka varu saņemt atkārtotu sitienu pa degunu, bet es par to nedomāju. Vienkārši vēlējos atgriezties laukumā," uzsvēra basketbolists, kurš arī pajokoja par notikušo. "Es jau iepriekš nebiju īpaši izskatīgs, tā kā nav liela skāde."

Porziņģis traumu guva noslēdzošajā ceturtdaļā, kad cīnījās par atlēkušo bumbu. Pretinieku komandas spēlētājs lēca pēc bumbas un ar plecu iesita latvietim pa degunu. Porziņģis satvēra savu asiņojošo degunu un devās uz rezervistu soliņa, bet neilgi pēc tam jau atgriezās laukumā.

Basketbolists šajā spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva 32 punktus, grozā raidīdams piecus no deviņiem divpunktu un piecus no 11 trīspunktu metieniem. Tāpat viņš iemeta visus septiņus "sodiņus". Latvietis bija rezultatīvākais "Mavericks" spēlētājs šajā duelī.

Liepājnieks arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, divreiz pārtvēra bumbu, reizi bloķēja metienu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar latvieti laukumā iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Porziņģim šī bija jau trešā spēles pēc kārtas, kurā viņš guvis vismaz 30 punktus un izcīnījis desmit atlēkušās bumbas. Šajā sezonā to pašu iespējuši vien Luka Dončičs, Jannis Adetokunbo un Kavai Lenards, kurš pērn tika atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju.

Latvijas basketbolists spēles pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 15 punktiem, kas viņam iepriekš karjerā nebija izdevies.

Nākamo spēlē "Mavericks" paredzēta piektdien viesos pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards".

"Mavericks" ar 31 uzvaru 51 spēlē Rietumu konferencē ieņem septīto vietu. Sestajā pozīcijā esošajai Oklahomasitijas "Thunder" ir identiska uzvarēto un zaudēto spēļu attiecība.