Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bertānam 11+7 "Wizards" uzvarā pār "Nets"; Pasečņiks un Kurucs nespēlē

© AP/SCANPIX/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien izcēlās ar 11 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 113:107 (27:36, 32:25, 22:23, 32:23) pārspēja Bruklinas "Nets".

Trīs latviešu spēkošanās gan izpalika, jo mājiniekiem nespēlēja Anžejs Pasečņiks, bet viesiem un soliņa palika Rodions Kurucs.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no septiņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 13 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

ASV galvaspilsētas komandā rezultatīvākais ar 34 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem.

Bruklinas vienībā ar 26 punktiem ražīgākais bija Spensers Dinvidijs, bet 22 punktus iekrāja Džo Heriss.

Viesiem šosezon kārtējo traumu guva Kairijs Ērvings, kurš spēles ceturtajā ceturtdaļā neveiksmīgi piezemējās uz labās kājas ceļgala.

"Wizards" ar 17 uzvarām 48 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, bet "Nets" ar 21 panākumu 48 cīņās ir septītā.

Abas komandas nākamās spēles aizvadīs pirmdien - "Wizards" mājās cīnīsies ar Goldensteitas "Warriors", bet "Nets" pie sevis uzņems Fīniksas "Suns".