Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ernests Gulbis: Es neesmu izlutināts, taču vēlos atpūsties normālā viesnīcā

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis laukumā reizēm savas emocijas laiž uz āru runājot, sarunā ar mediju "FOX Sporta" teica sportists.

Jau ziņots, ka Gulbis ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 6-3, 6-2 uzvarēja slovēni Aljažu Bedeni, pirmo reizi karjerā Melburnā sasniedzot trešo kārtu.

Gulbis ATP rangā ieņem 256.vietu, bet Bedene ir 55.pozīcijā.

Gulbis pēdējos gados nav rādījis to labāko sniegumu, īpaši jau pagājušajā sezonā, kad lielu daļu gada viņš cīnījās ar savainojumiem, bet vēlāk spēja atgriezties turnīros, lielākoties piedzīvojot zaudējumus. Tā iemesla dēļ Gulbis šo sezonu nolēma iesākt ar "Challenger" tipa turnīru, kurā izdevās gūt divus panākumus pēc kārtas.

Pats sportists sarunā ar mediju "FOX sports" norādīja, ka nevēlas ilgi spēlēt "Challenger" sacensībās, jo mērķis ir atgriezties labāko simtniekā.

"Katrā "Challenger" turnīrā domāju par to, cik ļoti nevēlos tādos vairs piedalīties. Šie turnīri man nepatīk vairāku iemeslu dēļ. Piemēram, spēle soģi nav tik augstā līmenī," par zemākas raudzes sacensībām stāstīja Gulbis. "Daži no šiem turnīriem ir patiesi labi, bet par daudziem ko tādu nevaru teikt."

"Es neesmu izlutināts, taču vēlos atpūsties normālā viesnīcā. Tāpat vēlos, lai mana ceļošana būtu pietiekami ērta."

Gulbis arī padalījās ar vēl spilgtākiem piemēriem. "Francijā piedalījos "Challenger" turnīrā, bet līdz pat pēdējām brīdim nezināju, vai mani kāds savāks no lidostas. Šoferis mani savāca, un mēs braucām 30 minūtes līdz Parīzes lidostai, kur mašīnā iekāpa vēl vairāki cilvēki," par amizanto starpgadījumu stāstīja vadošais Latvijas tenisists.

"Viņi nebija tenisisti, bet gan vienkārši cilvēki. Viena dāma, kura sēdēja man blakus, bija diezgan neapmierināta, jo es esmu lielas miesas būves. Šajos turnīros piedalos tāpēc, ka katrs ranga punkts ir svarīgs, lai ātrāk atgrieztos Top 100."

Līdz ar Gulbja snieguma pasliktināšanos, sportists ne tikai zaudēja augstās vietas ATP rangā, bet arī sadarbības līgumus. Starp tiem bija arī sadarbība ar apģērbu ražotāju "Adidas", kas gan vairs neatbalsta Gulbi, kā rezultātā viņš Austrālijā uz laiku bija palicis bez apaviem.

"Sadarbību pārtrauca "Adidas". Tagad apģērbu un apavus pērku pats," norādīja Gulbis, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā ilgu laiku nevarēja atrast sava izmēra (46) apavus. "Domāju, ka Melburnā man nebūs problēmu atrast apavus, taču nācās apzvanīt kādus septiņus veikalus līdz ieguvu apavus."

Latvijas pirmā rakete sarunā arī atklāja, ka viņam pašreiz ir iespēja vienoties ar kādu no apģērbu ražotājiem, taču viņš, visticamāk, nogaidīs līdz Austrālijas turnīra beigām, jo labais sniegums varētu dot labākus piedāvājumus.

Sportists arī pastāstīja par saviem motīviem brīžos, kad laukumā no viņa dzirdamas un redzamas tenisam mazāk raksturīgas darbības.

"Kad runāju ar kādu laukumā, tas ir tāpēc, lai neturētu sevī to visu," par savu uzvedību teica Gulbis. "Mans pretinieks vai kāds no pūļa var būt man terapeits."

"Pirms spēlēm mani ir ļoti jākoncentrējas, lai mača laikā es nezaudētu prātu un nekļūtu nervozs. Pēdējā spēlē ar šo visu tiku galā gana labi, lai arī tāpat aprunājos ar tiesnesi. Tas man palīdzēja nedaudz atslābināties."

Latvijas vadošajam tenisistam šis ir jau desmitais "Grand Slam" turnīrs Austrālijā. Iepriekš vislabāk viņām veicās 2009. un 2014.gadā, kad izdevās aizkļūt līdz otrajai kārtai, bet pārējās reizēs viņš zaudējumu cieta jau pirmajā duelī.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pa seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim sekoja Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras.

Vadošais valsts tenisists šosezon izcīnījis jau septiņas uzvaras, kas ir tikpat, cik pērn visas sezonas laikā. Gulbis 2019.gada sezonā piedalījās 29 turnīros, bet tikai divos viņš aizvadīja vairāk nekā divus mačus. Visvairāk - četras spēles - Gulbis aizvadīja februārī Roterdamas "ATP World Tour 500" turnīrā. Gulbis aizvadītajā sezonā uzvaru izcīnīja septiņos dueļos, kopumā aizvadot 23 mačus.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.