Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" turpina zaudēt un atgriežas sev tik siltajā pēdējā vietā

© f646

Rīgas "Dinamo" šovakar pārsteidza sevi un pretinieku. Divās spēlēs pēc kārtas palikusi bez vārtu guvuma, šodien notika mazais brīnums un pārtraukta sausā sērija. Tiesa, vairāk par vieniem vārtiem "Dinamo" nespēja gūt un beigās loģisks zaudējums. Piektais pēc kārtas un atgriešanās visa Krievijas čempionāta pēdējā vietā.

Kamēr Krievijas čempionātā bija neliela pauze, ar kārtējo verbālismu izcēlās “Dinamo” galvenais biedrs Juris Savickis. Visupirms viņš tapa par vienīgo patiesā labuma guvēju šajā Krievijas finansētajā komandā, bet vēlāk biedrs Savickis kļuva tik atklāts kā nekad. Patiesībā, viņš pateica to, kas jau sen bija zināms un laukumā redzams - komandai trūkstot naudas lai piesaistītu nopietna līmeņa spēlētājus. Un tā jau sešus gadus pēc kārtas...

Lai arī “Dinamo” šī sezona ir beigusies jau labi sen (zaudētas reālas izredzes uz spēlēšanu play off), formāli Rīgas meistarus vēl nevaram sūtīt atvaļinājumā. Vēl ir atlikušas 14 spēles un punktu izteiksmē tie ir 28 punkti. Matemātika ir pavisam vienkārša. “Dinamo” šobrīd ir 32 punkti, bet 8. vietā esošajai “Torpedo” to ir 54. teorētiski “Dinamo” sezonu var pabeigt ar 60 punktiem un ielēkt pēdējā Gagarina vārdā nosauktajā vagonā, bet šādās kategorijās jau labi sen nesapņo pat komandas vienīgais patiesā labuma guvējs.

Lai tomēr būtu interesantāk sekot līdzi “Dinamo” meistaru eksistencei, jārada mākslīgas intrigas un tādu ir gana daudz. Raug, viena no tām - cik uzvaru atlikušajās spēlēs izcīnīs “Dinamo”? Vēl atlikušas 14 spēles. Vēl viena intriga? Kad kādam no dinamiešiem izdosies gūt vārtus? Kāpēc šāda intriga? Kamdēļ ne, ja pēdējās divās spēlēs zaudēts ar 0:5 un 0:3. Vēl viena intriga. Vai izdosies labot šīs sezonas antirekordu - astoņas pēc kārtas zaudētas spēles. Šobrīd ir četras. Šajā sezonā var skatīties vēl tālāk. Proti, vai izdosies labot (vai atkārtot) 14 pēc kārtas zaudēto spēļu rekordu? Iespējas ir, jo vēl taču atlikušas 14 spēles.

Šovakar abas komandas tiksies pēdējo reizi šajā sezonā. Iepriekšējie trīs mači tika aizvadīti novembrī un tikai vienā no tām rīdziniekiem izdevās izcīnīt uzvaru - 24. novembrī viesos ar 3:2 (papildlaikā). 1. novembrī Sočos zaudējums ar 2:3, bet 17. novembrī Rīgā 1:2. Lai labāk izprastu savstarpējo spēļu vēsturi, tad līdzšinējās 13 spēlēs “Dinamo” ir izcīnījusi tikai divas uzvaras un abas papildlaikā.

1. trešdaļa.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Mamčics - Maršals, Rēdlihs - Eštons - Dārziņš; Ališausks - Balinskis, Setdikovs - Protapovičs - Sļepecs; Berglunds - Sotnieks, Ģēģeris - Batņa - Meija; Djaloga, Trastašenkovs - Džeriņš - Lipsbergs, Pavlovs.

Kaut kas neticams noticis ar biedru Savicki. TV ekrānā vienīgā patiesā labuma guvējs beidzot publiski pateica to, ko zināja daudzi. Proti, ka "Dinamo" šogad "play off" nespēlēs. Tā tik bija atklāsme! Un, vēl interesantāk, ka jau nākamajā kadrā Ģirts Ankipāns pasaka tieši to pašu. Nu, jā, ja priekšnieks pasaka, tad arī padotais tā drīkst izrunāties!

Acīmredzot beidzot arī līdzjutējs ir sapratis, ka šis projekts ir pilnīga bezcerība (jau sesto gadu pēc kārtas) un taupības nolūkos Savickis varēja šo spēli mierīgi pārcelt kaut kur uz Piņķiem. Visiem šovakar uz arēnu atnākušajiem skatītājiem tur pietiktu vietas.

5:01. Pirmajās sekundēs rīdziniei drusku patrakoja un tad nomierinājās. Līdz pie divām soda minūtēm tika Berglunds.

Pēc aizvadītā vairākuma kaut kā neradās iespaids, ka Sočiem tik ļoti nepieciešami punkti. Kaut kā pagalam slābani viņi izskatās, bet tas varbūt mān\igs priekšstats.

0:1 (9:40). Redz, kā sanāca. Viesiem pirmais metiens vārtu rāmī un gols. Salāku gan īsti vainot nevar, taču kāpēc pretinieks izgāja 2 pret 1, tas jautājums Rīgas lielmeistariem.

19:34. Pie vairākuma tikusi arī "Dinamo". Laba iespēja pārtraukt ilgo bezvārtu posmu. Jau divas pilnas spēles un vēl šis pirmais periods ir bez gūtajiem vārtiem.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 9:6.

22:49. Pirmais vairākums bija tāds, par kuru nav pieņemts skaļi runāt, bet ne jau pirmo reizi rīdzinieku izpildījumā. Nekas, tagad vēl viens vairākums.

Kamēr rīdzinieki zaudē ar 0:1, tikmēr Minskā galvenie konkurenti cīņā par nepalikšanu pēdējiem Minskas "Dinamo" pamanās pieveikt "Spartak" (4:3) un tas nozīmē, ka Rīga ir atgriezusies sev tik labi iesildītajā pēdējā vietā. Ar to arī apsveicam!

27:46. Arī otrais vairākums bija mats matā kā pirmais - nekāds. Varbūt trešais pēc kārtas būs kaut cik jēdzīgāks?

30:26. Cik tad var? Trīs zemē nomesti skaitliskie vairākumi un kāds būs ceturtais pēc kātrtas vairākums, varam tikai nojaust.

33:17. Nav labais tonis atkārtoties un, ja tas ir jādara pavisam īsā laikā, tad tonis kļūst pavisam nekorekts. Četri vairākumi nolažoti pēc kārtas un tagad vēl piektais. PIEKTAIS!!! Vienā periodā, kurā vēl jāspēlē gana daudz laika.

Tas vairs nav smieklīgi, tas ir nožēlojami! Pieci vairākumi pēc kārtas un viss pa tukšo. Pilnīgā vairākuma impotence!

37:19. Nu, tad beidzot kaut kas cits. Tagad noraidījums rīdziniekiem un sēž Džeriņš.

39:25. Njāāāāāā, ļoti interesanti. Kad Džeriņš leca ārā no noraidīto soliņa, viņam to traucēja darīt tiesnesis un sanāca neliela sadursme. Viss beidzās ar to, ka Džeriņš saņēma disciplināro sodu līdz spēles beigām (2+20 min.).

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 15:4.

40:34. Vēl viens noraidījums Rīgai. Vainīgais ir Maršals.

44:50. Kaut kas līdzīgs otrās trešdaļas notikumiem, tikai šoreiz pretējā virzienā. Divas minūtes Ališauskam.

1:1 (47:51). Kaut kas neticams! "Dinamo" guva vārtus un to izdarīja Protapovičs. Prieki tādi, it kā būtu izcīnīts Nadeždas kauss (bija reiz tāds kauss). Rezultatīvas piespēles Djalogam un Rēdliham.

52:02. Rīgai lielā iespēja gūt otros vārtus, jo ir vairākums. Bet atceroties, kā beidzās iepriekšējie vairākumi, tad šī iespēja vairs tik liela nemaz nav.

Papildlaiks.

Metieni trešajā periodā - 12:6.

Ilgi nebija jāgaida - kāda pusminūti lai Soči gūtu uzvaras golu.