Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Drošības apsvērumu dēļ slēgs Riodežaneiro olimpisko spēļu norises vietas

© AFP/SCANPIX?LETA

Brazīlijas tiesa trešdien izdevusi rīkojumu slēgt 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu norises vietas publiskai pieejai drošības apsvērumu dēļ.

Riodežaneiro spēles, kas bija pirmās Dienvidamerikā rīkotās, tika daudz kritizētas ārkārtīgi lielo izmaksu, kas sasniedza 12,5 miljardus ASV dolāru (11,2 miljardi eiro), un korupcijas skandālu, kas pavadīja būvdarbus, dēļ.

Pēc pilsētas prokuroru lūguma aizliegt visus nozīmīgākos pasākumus olimpisko objektu telpās, kamēr nebūs uzrādītas izziņas par šo objektu drošību, Riodežaneiro tiesnesis lēma par labu olimpisko celtņu slēgšanai.

Tiesnesis objektu slēgšanu pamatoja ar "rūpēm par iedzīvotāju drošību", atzīmējot, ka tūkstošiem cilvēku tajos regulāri devās uz koncertiem vai izstādēm.

"Šāda situācija, kad atbilstošas uzraudzības trūkuma dēļ bojātās ēkās atrodas tūkstošiem cilvēku, var novest pie traģēdijas," lēmumā pasludināja tiesnesis Eudženiu Roza de Araužu.

Apsūdzībā teikts, ka valsts atbildība par spēļu infrastruktūru "beidzās jūnijā, kas veicināja telpu atstāšanu, kā arī aprīkojuma un elektrisko kabeļu zādzības."

Riodežaneiro mēra birojs pauda apņēmību apstrīdēt lēmumu.