Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" vārtus negūst un piedzīvo devīto sauso zaudējumu sezonā

© f646

Rīgas "Dinamo" savu jauno pēc kārtas zaudēto spēļu sēriju pagarinājusi līdz trim, jo šodien viesos ar 0:5 tika zaudēts "Salavat Julajev". Nākamā spēle (nākamais zaudējums?) jau otrdien, kad izbraukumā būs jāspēlē ar SKA.

Pēc iepriekšējā spēlē brīnumainā kārtā nopelnītā punkta pret Čerepovecas “Severstaļ”, rīdzinieki vienu brīdi atrāvās no saviem vienīgajiem konkurentiem cīņā par nepalikšanu pēdējā vietā Minskas “Dinamo”, taču šodien abas turnīra vājākās komandas atkal ir vienādās pozīcijās. Minska iepriekšējā spēlē savā laukumā ar 3:2 pieveica Podoļskas “Vitjaz” un tagad abiem “Dinamo” ir pa 32 punktiem. Rīdzinieki priekšpēdējā vietā atrodas vien tādēļ, ka ir izcīnījusi par vienu pamatlaika uzvaru vairāk kā Minska.

Ja Rīgai šobrīd ir aktuāli nepalikt pēdējiem, tad “Salavat Julajev” turpina cīņu par vietu austrumu astoņu labāko komandu vidū. Spēli ar “Dinamo” Ufa sagaida ar diviem pēc kārtas piedzīvotiem zaudējumiem - 3:4 pret Maskavas “Dynamo” un 1:2 papildlaikā pret Jaroslavļas “Lokomotiv”. Neskatoties uz šiem zaudējumiem, “Salavat Julajev” tāpat atrodas septītajā vietā, taču tuvākie sekotāji un tādu ir trīs, atrodas vien dažu punktu attālumā. Zīmīgi, ka abus pēdējos divus zaudējumus “Salavat Julajev” piedzīvoja savā laukumā, kad it kā kādam Rīgā liek aizdomāties par to, ka arī “Dinamo” var tikt pie punktiem. Tomēr Ufa savā laukumā ir piektā labākā komanda austrumu konferencē, kamēr “Dinamo” ir otra sliktākā izbraukuma komanda visā čempionātā.

Lai gaisinātu rīdzinieku ilūzijas kaut par vienu punktu, der atgādināt, ka pēdējo reizi “Salavat Julajev” ir uzvarēts 2016. gada 6. septembrī (3:2 viesos pēcspēles metienos). Tāpat der atgādināt, ka līdzšinējās 22 savstarpējās spēlēs “Dinamo” ir izcīnījusi tikai trīs uzvaras (vēl divas pamatlaikā), bet Ufai ir 19 uzvaras no kurām 13 ir pamatlaikā. Sezonas pirmajā mačā 12. novembrī Rīgā “Salavat Julajev” uzvarēja ar 2:1 (papildlaikā), bet vārtu attiecība ir 45:79.

1. trešdaļa.

“Dinamo” sastāvs:

Voris: Maršals - Mamčics, Ģēģeris - Batņa - Eštons; Djaloga - Ališausks, Sļepecs - Protapovičs - Setdikovs; Majone - Balinskis, Rēdlihs - Džeriņš - Meija; Gimajevs - Berglunds, Giliss - Bērziņš - Trastašenkovs.

1:0 (2:03). Neskatoties uz to, ka pirmajā minūtē rīdziniekiem izdevās izdarīt divus metienus un vienu pat ļoti bīstami, līdz pirmajam zaudētajam golam ilgi nebija jāgaida. Būtībā mājinieki ar pirmo reāli bīstamo uzbrukumu tika pie pirmā vārtu guvuma.

7:57. Rīdzinieki turpina bezjēdzīgi auļot un aizauļojās tiktāl, ka Giliss nopelnīja divas soda minūtes.

Tikai vairākuma pēdējās sekundēs mājiniekiem izdevās noslogot Vori.

15. min. Jau kādas sešas septiņas minūtes "Dinamo" kaut uz pussekundi nav spējusi iekārtoties mājinieku zonā. Var pat teikt, ka spēle sākusi ritēt vienā virzienā.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 10:8.

23. min. Pirmās trīs minūtes aizrit tikai "Dinamo" zonā un ir aizdomas, ka briest vārtu guvums.

25:15. Vārti uzreiz nenobrieda, taču Majone divas minūtes gan nopelnīja.

2:0 (25:43). Toties nobrieda tagad. Mājinieki tik ilgi raustīja Vori, kamēr tika līdz tukšam vārtu stūrim. Ankipāns gan apstrīd šo vārtu guvumu, jo viņam izskatījās, ka Voris ticis neatļauti traucēts. Tiesneši lēma savādāk un gols tiek ieskaitīts.

26:03. Briest vēl viens gols, jo atkal jāsēž divas minūtes. Vainīgais - Trastašenkovs.

3:0 (26:46). Viss notiek tik ātri, ka rīdzinieki pat nespēj izsekot ripas kustībai un atkal Voris tiek izraustīts tiktāl, ka paliek tukšs vārtu stūris.

28:51. Rīgai vienreizēja iespēja aizmukt no sausā zaudējuma. Jau devītā sausā zaudējuma šajā sezonā. Turpmākās divas minūtes būs vairākums.

Iespēja gūt vārtus tomēr netiek izmantota un devītā sausā spēle paliek aktuāla.

39:30. Skat kā, rīdziniekiem vēl viena iespēja tikt pie vārtu guvuma. Ja ne šajā trešdaļā, tad pēdējā noteikti. Atkal vairākums... Taču der atcerēties, kā rīdzinieki nomuļļāja pirmo vairākumu.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 13:9.

41. min. Nu ļoti tuvu vārtu guvumam bija Setdikovs, taču krieviņa meistarība ir tik liela, cik tā ir. Un ne vairāk...

4:0 (45:30). Nav labi atkārtoties, bet ko lai dara, ja Ufa jau trešos vārtus pēc kārtas gūst līdzīgā stilā, kad tiek izspēlēts līdz brīdim, kad metēja priekšā teju visi vārti ir tukši.

47. min. Palikušas vairs tikai 13 minūtes līdz "Dinamo" devītajam sausajam zaudējumam šajā sezonā.

5:0 (48:22). Nav nemaz tik vienveidīga tā Ufas komanda. Redz, piektos vārtus guva ar "gaļu", ar smagu darbu. Protams, viņiem palīdzēja arī rīdzinieki, kuri nenoslaucīja vārtu priekšu.

55:26. Varbūt tagad notiks brīnums un "Dinamo" aizmuks no kārtējā sausā zaudējuma? Atkal vairākums un pat piecas minūtes (5+20).