Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Martins Dukurs Laplaņā izcīna sudrabu un kļūst par kopvērtējuma līderi

© EP/SCANPIX/LETA

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Laplaņas trasē Francijā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa ceturtā posma sacensībās un kļuva par kopvērtējuma līderi, kamēr Tomass Dukurs bija desmitajā pozīcijā.

Uzvaru svinēja Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš M.Dukuru divu braucienu summā pārspēja par 0,37 sekundēm. Savukārt par pārsteigumu parūpējās ķīnietis Vencjans Gens, kurš kopā ar olimpisko čempionu Sunbinu Junu no Dienvidkorejas dalīja trešo vietu. Viņi Tretjakovam zaudēja 1,39 sekundes.

Piektais bija vācietis Aksels Jungks, bet pirmo sešinieku noslēdza dienvidkorejietis Jiso Kims. T.Dukurs zaudēja 1,91 sekundi, kas deva desmito pozīciju.

M.Dukurs pirmajā braucienā trasi veica 59,60 sekundēs un laboja trases rekordu, tiesa, nedaudz vēlāk viņu par 0,32 sekundēm pārspēja Tretjakovs. Trešais ātrākais bija Kims, kurš Tretjakovam zaudēja 0,56 sekundes, bet T.Dukurs uzrādīja dalītu desmito labāko rezultātu, no līdera atpaliekot 1,05 sekundes.

Arī otrajā braucienā nepārspēts bija Tretjakovs, kurš trasi veica 59,62 sekundēm un bija 0,05 sekundes ātrāks par Dukuru. Trešais ātrākais laiks bija vācietim Fēliks Kaizingeram, kurš atpalika 0,55 sekundes. T.Dukurs atpalika 0,86 sekundes un uzrādīja desmito rezultātu.

Pēc ceturtā posma M.Dukurs ar 822 punktiem kļuvis par kopvērtējuma līderi. Četri punkti mazāk jeb 818 punkti ir Tretjakovam, bet trešais ar 810 punktu ir Jungks. T.Dukurs iekrājis 648 punktus un ir septītajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka pirmajos divos posmos, kas abi notika ASV trasē Leikplesidā, M.Dukurs izcīnīja otro vietu, bet sacensībās Vācijas trasē Vinterbergā viņš ierindojās ceturtajā vietā. Tikmēr T.Dukurs finišēja attiecīgi sestajā, piektajā un desmitajā pozīcijā. Uzvaras sezonas ievadā jau svinējuši trīs sportisti - vācietis Aksels Jungks, krievs Aleksandrs Tretjakovs un olimpiskais čempions dienvidkorejietis Sunbins Juns.

Kopš 2014./2015.gada sezonas Pasaules kausa posms Laplaņā nav rīkots. Martins Dukurs šajā trasē uzvarējis trīsreiz, 2015.gadā iegūstot arī savu sesto Eiropas čempiona titulu. Eiropas bronzu 2015.gadā izcīnīja Tomass Dukurs. Otrais toreiz bija Tretjakovs.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Kā LETA jau ziņoja, lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo.

Piektdien un sestdien Vinterbergā notika divas bobsleja četrinieku sacensības. Pirmajā dienā Oskara Ķibermaņa ekipāža izcīnīja trešo vietu, bet Ralfa Bērziņa pilotētais četrinieks finišēja 19.vietā. Otrajā dienā Pasaules kausa posmam bija pievienotā vērtība Eiropas čempionāta medaļu izskatā. Ķibermanis finišēja piektais, bet Bērziņš - sešpadsmitais, Eiropas čempionāta vērtējumā ierindojoties 12.vietā.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja jau Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.