Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Fināla cīņa starp Briedi un Dotikosu 21.martā notiks Rīgā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) organizators Kalle Zauerlands piektdien atklāja, ka cīņa pirmā smagā svara kategorijā starp Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu notiks 21.martā Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Dienu iepriekš par šādu iespēju ziņoja arī portāls TVNET, kura rīcībā bija nonākusi neoficiāla informācija.

"WBSS fināli ir kaut kas ļoti īpašs, kaut kas maģisks," norāda turnīra organizators Zauerlands. "Un mēs esam ļoti lepni rīkot mūsu pirmā smagā svara kategorijas finālu vienā no pasaules jaunajām boksa galvaspilsētām. Arēna Rīga ir viena no skaļākajām boksa arēnām, un šoreiz fanus sagaida šī sporta svarīgākais notikums - cīņa par Muhameda Ali trofeju."

"Kā mēs esam pieraduši, tas, kurš beigās virs galvas pacels trofeju, kļūs par šī sporta "megazvaigzni" un bokseri, kuru vēlēsies pārspēt jebkurš. Gan Briedim, gan Dortikosam ir spēks un prasmes, lai iegūtu šo unikālo statusu."

Cīņas galvenā balva skatītājiem pirms dueļa būs apskatāma ringa malā, bet, kā vēsta organizatori, šogad to uzvarētājam pasniegs īpašs viesis. Iepriekš šis gods ļauts Muhameda Ali ģimenes locekļiem, kā arī vairākām boksa leģendām.

"Es ar nepacietību gaidu šo finālu," uzsvēra boksa supersērijā ar pirmo numuru izliktais Briedis. "Tas ir fantastiski, ka Latvijā tiks rīkots tik svarīgs pasākums. Miljoniem skatītāju visā pasaulē sekos līdzi cīņu naktij "Arēnā Rīgā"."

"Tā būs aizraujoša cīņa, jo man pretī stāsies viens no pasaulē labākajiem pirmā smagā svara kategorijas bokseriem. Likmes ir ļoti augstas, un mēs abi vēlamies tikai vienu - uzvarēt."

Miami dzīvojošais Dortikoss, kurš sava postošā sitiena spēka dēļ ieguvis iesauku "Dr.Nokauts", ir pārliecināts par savām iespējām izcīnīt nozīmīgāko boksa trofeju.

"Es nevaru sagaidīt atgriešanos Rīgā," teica IBF pasaules čempions un supersērijā ar otro numuru izliktais Dortikoss. "Briedi, labāk sagatavojies karam. Mēs sniegsim visiem līdzjutējiem "Arēnā Rīga" un visā pasaulē satriecošu cīņu, kas var kļūt par klasiku."

"Atnāciet uz cīņu nakti un jūs kārtējo reizi uzzināsiet, kāpēc mani sauc par "Dr.Nokautu". Uz Muhameda Ali trofejas jau ir iegravēts mans vārds."

Tāpat kā iepriekšējos Ali trofejas finālos, Rīgā būs iespēja izcīnīt arī žurnāla "Ring" jostu.

"WBSS un žurnālam "Ring" ir kopējs mērķis - mēs cenšamies noskaidrot labāko cīkstoni katrā svara kategorijā. Mairis Briedis un Juniers Dortikoss tiksies WBSS pirmā smagā svara kategorijas finālā, un, tā kā Oleksands Usiks pārgājis uz smagsvaru kategoriju, šī cīņa noskaidros šīs jostas ieguvēju 90,7 kilogramu kategorijā," norādīja žurnāla redaktors Toms Grjes. "Kārtējo reizi uz likmes tiks likta Ali trofeja un žurnāla "Ring" tituls, un boksa līdzjutējiem būs iespēja baudīt pasaules labāko boksu."

Supersērijas turnīra rīkotāji novembrī izskatīja trīs iespējamās WBSS otrās sezonas fināla svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem norises vietas - Rīga, Krievija un Saūda Arābija, no kurām katrai bija savi plusi.

Briedis, kurš janvārī svinēs 35.dzimšanas dienu, profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Kubas bokseris Dortikoss, kurš 33.dzimšanas dienu svinēs 11.martā, izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

Bija paredzēts, ka supersērijas pusfinālā Briedis ar Kšištofu Glovacki cīnīsies par Pasaules boksa padomes (WBC) un Pasaules boksa organizācijas (WBO) pasaules čempiona jostām. Tomēr cīņas dienā WBC organizācija atsauca titulcīņu, jo nespēja vienoties ar WBSS organizatoriem, bet WBO pasaules čempiona jostu, kas pēc cīņas nonāca Brieža īpašumā, WBO 2019.gada novembrī Latvijas bokserim atņēma. Organizācija bija noteikusi laiku revanša mačam ar Glovacki, taču, gatavojoties WBSS finālam, cīnīties ar Polijas bokseri noteiktajā termiņā nebija iespējams.