Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" nerealizē nevienu pēcspēles metienu un pelnīti zaudē

© f646

Rīgas "Dinamo" lielmeistari trīs mājas spēļu sēriju pabeidza ar zaudējumu pēcspēles metienos Čerepovecas "Severstaļ". Šo trīs spēļu bilance - viena uzvara un divi zaudējumi.

Tas nebija nemaz tik sen, pirms kāda mēneša, kad abas šā vakara pretinieces draudzīgi cīnījās par nepalikšanu pēdējā vietā un abas komandas no astotās vietas atradās lielgabala šāviena attālumā. Toreiz, 4. decembrī, abas komandas spēlēja Rīgā un “Severstaļ” uzvarēja ar 1:0. Kopš tā laika “Severstaļ” ir tikusi pie desmit punktiem, kamēr Rīgas lielmeistari tik vien sagrabināja, kā četrus punktus. Līdz ar to šodienas turnīra tabulā par “Severstaļ” no Rīgas ir aizbraukusi krietnā attālumā un pats galvenais, ka Čerepoveca vēl saglabā izredzes uz spēlēšanu “play off”. Savukārt Rīgā pat sapņu līmenī vairs nerunā par Gagarinu, kaut teorētiski šāda iespēja vēl pastāv.

Šodienas spēli “Dinamo” sagaida turpat, kur pirms pēriena no “Jokerit” - priekšpēdējā vietā un jau ar viena punkta pārsvaru pār saviem galvenajiem konkurentiem Minskas “Dinamo” (abām komandām ir vienāds spēļu skaits). Par to, ka “Dinamo” nekur augstāk par priekšpēdējo vietu netiks, šķiet, ir sapratis pat Juris Savickis, taču tas netraucē atlikušajai sezonai radīt mākslīgas intrigas. Piemēram, vai “Dinamo” šogad sezonu pabeigs ar vēl sliktāku bilanci, kāda tā bija 2017./18. gada sezonā. Togad rīdzinieki 56 spēlēs izcīnīja tikai 16 uzvaras. Šogad ir aizvadītas 45 spēles un izcīnītas pieticīgas 14 uzvaras. Lai sasniegtu divus gadus senos panākumus, atlikušajās 17 spēlēs jāizcīna tikai divas uzvaras. Vai “Dinamo” ir spējīga uz ko tādu? 50 uz 50...

Šovakar abas komandas aizvadīs pēdējo, ceturto, savstarpējo spēli šajā sezonā. Iepriekšējos trīs mačos labāk sekmējies “Severstaļ” - divas uzvaras un viens zaudējums. Arī vienīgajā zaudējumā Čerepoveca tika pie punkta, jo tas tika piedzīvots papildlaikā (1:2). Savukārt abas uzvaras izcīnītas pamatlaikā - 23. septembrī savā laukumā 6:1 un 4. decembrī Rīgā 1:0.

1. trešdaļa.

Dinamo” sastāvs:

Voris: Ališausks - Sotnieks, Eštons - Batņa - Ģēģeris; Mamčics - Maršals, Meija - Protapovičs - Setdikovs; Djaloga - Majone, Sļepecs - Džeriņš - Giliss; Balinskis, Rēdlihs - Bērziņš - Lipsbergs, Trastašenkovs.

3:00. Viesi pirmajās trīs minūtēs spēlē tieši tā, kā pienākas komandai, kura vēl cīnās par play off un sekas ir Gilisa noraidījums.

9. min. Ja atmiņā vēl nebūtu palikusi divas dienas senā spēle "Jokerit" izpildījumā, tad šodienas mačs varētu šķist kaut kas no kosmosa. Abas komandas skrien, cenšas cīnīties, taču kvalitāte ir atbilstoša abu komandu vietām turnīra tabulā. Zema kvalitāte...

16:04. Severstaļ vairākums bija viena vienīga šausmu filma. Tagad kārta savu vairākuma varēšanu ir rīdziniekiem. Ja nu kas, tad abas komandas ir vienas no sliktākajām visā čempionātā.

Drusku labāks bija rīdzinieku vairākums, taču tikai pavisam nedaudz labāks.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 8:7.

20:49. Pirmie divi noraidījumi neieviesa nekādu dzīvību šajā spēlē. Varbūt tagad, kad sēdēs Ališausks?

Vienu reizi Vorim bija jāglābj komandu no zaudētiem vārtiem, bet kopumā vairākums ļoti bēdīgs.

0:1 (24:09). Slaidajam Djalogam rokas bija par švaku, lai noturētu pretinieka nūju, kurš pat ar pretestību pamanījās palaist ripu zem Vora kājsargiem.

28. min. Ja šī spēle notiktu kaut kur Tukumā vai Daugavpilī, tāda ierindas Latvijas virslīgas divu vidusmēra komandu spēle vien būtu un nekas vairāk.

31:36. Pavisam negaidīti rīdzinieki tiek pie vairākuma.

Par šo "Dinamo" vairākumu var pateikt tieši to pašu, ko par iepriekšējo, par iepriekšējiem desmit, divdesmit u.t.t.

1:1 (38:47). Pēdējo pusotra minūti "Dinamo" kļuva nedaudz dzīvāki un var pat teikt, ka šie vārti brieda un tos ar metienu no puszonas nobriedināja Sotnieks. Rezultatīva piespēle Meijam.

2:1 (39:10). Skat kā, īsā laikā izdodas gūt arī otros vārtus. Majone uzmeta no zilās līnijas, bet lidojošās ripas lidojumu maķenīt pielaboja Ģēģeris un gols!

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 11:10.

46:00. Garlaicīgo spēli vismaz uz turpmākajām divām minūtēm jautrāku centīsies padarīt Rēdliha noraidījums.

2:2 (46:26). Vai spēle kļūs skatāmāka nav zināms, taču fakts ir un paliek fakts - "Severstaļ" pietika ar pusminūti, pietika ar vienu ieiešanu zonā lai realizētu vairākumu.

55. min. Skumjo spēles gaitu atsvaidzināja pretinieku metiens pa vārtu pārliktni.

Par to, ka "Dinamo" ir viena vienīga mīksto komanda, par to lieku reizi varēja pārliecināties brīdī, kad pretinieks pa taisno uzmauca virsū Vorim... Neviens no komandas nemetās sadot bietē vainīniekam! NEVIENS!

Papildlaiks.

Metieni trešajā periodā - 6:12.

60:50. Ja nemāk skaitīt līdz trīs un laukumā izlec ceturtais spēlētājs, tad tās ir divas minūtes. Vairākums viesiem. Sēdēs Sļepecs.

Pēcspēles metieni.

Majone - 0:0

Setdikovs - 0:0

Sļepecs - 0:1

Protapovičs - 0:2