Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

WTA par katru "eisu" ziedos naudu "Austrālijas Sarkanajam krustam"

© AFP/SCANPIX/LETA

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) par katru "eisu" jeb netveramo servi sezonas pirmajos turnīros ziedos naudu "Austrālijas Sarkanajam krustam".

Katrs "eiss" Brisbenas, Oklendas, Adelaidas un Hobārtas turnīru vienspēlēs un dubultspēlēs būs 100 Austrālijas dolāru (apmēram 62 eiro) vērts. Tiesa, šobrīd noteikts maksimums 700 "eisi", par kuriem tiks veikti ziedojumi.

"Austrālija vairākas desmitgades ir būtiska WTA tūres sastāvdaļa, un šobrīd esam kopā ar tiem cilvēkiem, ģimenēm un sabiedrībām, kuras cieš no postošajiem ugunsgrēkiem," teikts WTA vadītāja Stīva Saimona paziņojumā.

Iepriekš Austrālijas Tenisa savienība ("Tennis Australia") paziņoja, ka ziedos 100 dolārus par katru "eisu", kas izdarīts Sidnejā, Pērtā un Brisbenā notiekošajā ATP Kausā.

Papildus šiem ziedojumiem, WTA tenisistes piedalās aicinājumos ziedot "Austrālijas Sarkanajam krustam". Tāpat būs iespēja labdarības izsolē iegādāties suvenīrus ar tenisistu autogrāfiem.

Vairākas tenisistes un tenisisti paziņojuši, ka arī privāti ziedos līdzekļus ugunsgrēka upuriem. Tāpat tenisa zvaigznes pirms Austrālijas atklātā čempionāta piedalīsies arī paraugmačos, palīdzot vākt ziedojumus ugunsgrēkos cietušajiem.

Austrālijā ugunsgrēkos kopš septembra dzīvību zaudējuši 26 cilvēki un izpostītas 8 000 000 hektāru lielas platības.