Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Kalniņš paliek sausā, "Dinamo" uzsāk jaunu zaudējumu sēriju

© f646

Rīgas "Dinamo" kārtējo reizi šajā sezonā nav spējusi gūt vārtus un savu nedaudzo skatītāju klātbūtnē piedzīvoja pamatīgu zaudējumu pret Helsinku "Jokerit" (0:7). Prieks par Jāni Kalniņu, kuram šī bija otrās sausā uzvara pēc kārtas.

“Dinamo” nometnē katra uzvara, katrs punkts un katrs gūtais gols ir kā mazi svētki. Ja vēl izdodas pretinieku uzvarēt ar sauso rezultātu (1:0 pret “Baris), tad ir iemesls no priekšniecības paprasīt kādu piešprici pie trūcīgajām algām. Ja izdodas uzvarēt pat divas spēles pēc kārtas un abas ar sauso rezultātu (arī 2:0 pret Minskas “Dinamo”), tad Latvijas Gada Balvas sportā rīkotājiem ir iemesls izvirzīt komandu uz gada komandas nomināciju. “Dinamo” tik tiešām šodienas maču ar “Jokerit” sagaida ar divām sausām uzvarām pēc kārtas. Šī bija tikai sestā reize sezonā, kad rīdzinieki pratušies uzvarēt divās spēlēs pēc kārtas. Trīs uzvaras pēc kārtas nav bijis pa kaulam un ir pamatotas aizdomas, ka nebūs arī šoreiz.

Ja “Dinamo” pie punktiem tikuši tikai divās pēdējās spēlēs pēc kārtas (pirms tam bija deviņu zaudēto spēļu sērija), tad “Jokerit” pie punktiem tikusi jau vienpadsmit spēlēs pēc kārtas un pēdējā no tām bija pirms divām dienām, kad savā laukumā ar 6:0 tika piesmieta Sanktpēterburgas SKA. Šajās vienpadsmit spēlēs “Jokerit” izcīnījusi deviņas uzvaras un septiņās spēlēs somu vārtus sargājis latviešu puika Jānis Kalniņš. Arī pēdējā spēlē pret SKA, kurā Kalniņš atvairīja 19 metienus.

Šajā sezonā abas komandas jau ir aizvadījušas divas savstarpējas spēles un abās uzvarējusi “Jokerit”. Pavisam nesen, 21. decembrī, “Jokerit” bez Kalniņa vārtos, Helsinkos uzvarēja ar 5:3. Savukārt sezonas pirmajā spēlē (7. septembrī), kas arī notika Helsinkos, “Jokerit” ar Kalniņu vārtos uzvarēja ar 7:2. Šis zaudējums rīdziniekiem bija pirmais šajā sezonā un tobrīd Skanstes ielā reti kurš iedomājās, ka līdz šodienai būs vēl 29...

Ja kādu no “Dinamo” spēlētājiem turnīra individuālajos rādītājos ir velti meklēt starp labākajiem, tad ir iemesls papriecāties par pirms pāris gadiem “Dinamo” nevajadzīgo Jāni Kalniņu. Pateicoties tieši Kalniņam, “Jokerit” šobrīd atrodas Rietumu konferences ceturtajā vietā. Somi 42 aizvadītajās spēlēs ir izcīnījusi 25 uzvaras un 22 no tām ar Kalniņu vārtos. Visā Krievijas čempionātā 22 uzvaras izcīnījuši vēl divi vārtsargi - Jakubs Kovāržs no “Automobilist” un Ivans Bočarovs no Maskavas “Dynamo”. Bet, Kalniņš savas 22 uzvaras izcīnījis 32 spēlēs, Kovāržs 40 spēlēs, bet Bočarovs 38 spēlēs.

1. trešdaļa.

Dinamo” sastāvs:

Voris; Ališausks - Sotnieks, Sļepecs - Džeriņš - Giliss; Mamčics - Maršals, Meija - Protapovičs - Setdikovs; Daloga - Majone, Eštons - Batņa - Ģēģeris; Bārtulis, Rēdlihs - Bērziņš - Lipsbergs.

2. min. Pirmās minūtes laikā rīdzinieki izdarījuši tikpat daudz metienu, cik dažreiz nav iespēts vienas trešdaļas laikā. Lai arī ne visi trāpīja vārtu rāmī, taču savi trīs metieni sanāca.

7. min. Jānim Vorim tā arī līdz šim īsti nav bijis ko darīt. Tikai astotajā minūtē somu milzis Antila mēģināja kaut ko iesākt, taču tas nebija nopietni.

0:1 (6:48). Redz, kā sanāk. Vorim nebija darba un te gols. Tiesa, Vora vaina vārtu zaudējumā ir tik liela, cik viņš atsita ripu vārtu priekšā, taču, kur bija aizsargi, kuriem vajadzēja saslaucīt vārtu priekšu?

0:2 (7:30). Dānis Jensens kā mazu puiku pie apmales apspēlē Sotnieku, tiek viens pats uz vārtu priekšu un Voris nav glābējs.

0:3 (9:38). Desmit, nē, nepilnu trīs minūšu laikā "Jokerit" ir guvusi trīs vārtus un nokārtojusi sev kārtējo uzvaru. Kāpēc tāds apgalvojums? Tie, kuri redz šo spēli un redzēja, kas notiek laukumā, sapratīs. Visā šajā stāstā visvairāk ir žēl Vori, kurš ir izmests saplosīšanai.

11:20. Jācer, ka vairākuma laikā vismaz uz divām minūtēm apstāsies "Jokerit" uzbrukuma jauda. Lai Voris drusku atvilktu elpu...

13:47. Vairākums pilnīgi nekāds, taču tagad visa sava varēšana būs jāparāda mazākumā, jo divas minūtes Bērziņam.

0:4 (14:35). Ko lai saka. Ja "Jokerit" ir ceturtais labākais vairākums visā čempionātā, tad šī vairākuma laikā par to arī varējām pārliecināties.

16:08. Rīgai otrā vairākuma iespēja, taču par tā realizāciju nav ne mazākās pārliecības.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 11:14.

25. min. Ja par atskaites punktu ņem izdarītos metienus, tad "Dinamo" ar somiem spēlē kā līdzīgs ar līdzīgu, bet, ja parokam dziļāk un pavērtējam šo metienu kvalitāti, tad tā jau ir pavisam cita pasaule. Šķiet, ka tikai vienu reizi Kalniņam vajadzēja tā pa īstam iespringt, bet pārējos gadījumos ripas tika atsistas ar ironisku smīnu.

0:5 (27:18). Atlika "Jokerit" uzbrucējiem Rīgas zonā izdarīt vairāk par divām piespēlēm un rezultāts ir uz tablo - Jensenam jau trešais vārtu guvums.

Kas sagaidāms mača otrajā pusē? Skaidrs ir tas, ka ne jau "Dinamo" noteiks turpmākos notikumus. Ja "Jokerit" spēlēs kaut uz 60%, tad var rēķināties vēl ar vismaz tikpat zaudētiem vārtiem. Ja būs zem 50%, tad varbūt kāds pārītis vēl būs.

31:06. Briest sestais gols, jo divas minūtes Bārtulim.

0:6 (31:21). Viss notiek, ir arī sestais gols un kas ir pats interesantākais, ka arī Regīns guva savus trešos vārtus! Divi hat trick vienā spēlē - tas ir kaut kas!!! Varbūt somiem uzradīsies vēl kāds, kurš gūs trīs vārtus?

34:08. Bērziņam vēl vienas divas minūtes.

0:7 (34:17). Trīs lietas labas lietas. Somiem jau trešais realizētais vairākums. Somiem vēl ir piecas minūtes laika, lai arī otrajā periodā gūtu četrus vārtus.

38:50. Uhhhhh, rīdzinieki tiek pie trešā vairākuma. Pastāv kāds 1% varbūtības, ka "Dinamo" to realizēs.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 7:12.

Pēdējās trešdaļas intrigas - būs vai nebūs Kalniņam sausā spēle un, vai "Jokerit" gūs desmit vārtus?

Pieci "Dinamo" visgudrākie prāti (treneri) sapratuši, ka Voris ir jānomaina un jāļauj paķert ripas Reinim Liepiņam.

52:15. Beidzot kaut kas notiek laukumā un tā nav laba zīme rīdziniekiem. Mamčicam divas minūtes un tas nozīmē, ka briest astotais gols.

Neticami, bet somi nerealizēja šo vairākumu!

Kalniņam līdz otrai sausai uzvarai pēc kārtas atlikušas vairs tikai piecas minūtes.

59:52. Abpusējais noraidījums. "Dinamo" sēž Sotnieks.