Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Zināms, kad Porziņģis, iespējams, atgriezīsies laukumā

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos varētu atgriezties šīs nedēļas laikā, vēsta ESPN žurnālists Tims Makmahons.

Jau ziņots, ka aizvadītā gada pēdējā dienā, pirms spēles ar Oklahomsitijas "Thunder" Porziņģis ceļgalā sajutis sāpes, kā rezultātā viņš laukumā nedevās nedz tajā, nedz arī nākamajās divās spēlēs.

Kā vēsta Makmahons, Latvijas basketbolists laukumā nedosies arī pirmdienas spēlē pret Čikāgas "Bulls", taču viņa atgriešanās laukumā, visticamāk, gaidāma jau šonedēļ.

Porziņģis šosezon kopumā nav piedalījies četrās spēlēs. Pēdējos trijos mačos, kuros Porziņģis nav piedalījies, Dalasas "Mavericks" izcīnījusi tikai vienu panākumu.

Liepājās dzimušais basketbolists šosezon vidēji laukumā pavada 31,2 minūtes, kuru laikā caurmērā izceļas ar 17,3 gūtiem punktiem, 9,4 atlēkušajām bumbām, 1,5 rezultatīvām piespēlēm, kā arī 2,1 bloķētu metienu.

Lai arī basketbolista sniegums aizvien nav ieguvis stabilitāti, NBA līdzjutēju acīs viņš darbojas gana lieliski, jo pirmajos Visu zvaigžņu spēles balsojuma starprezultātos, basketbolists ieņēma sesto vietu starp Rietumu konferences uzbrukuma tipa spēlētājiem.

"Mavericks" ar 22 uzvarām 35 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu.