Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Turam īkšķus! Latviešu bobslejisti cīnīsies par medaļām Eiropas čempionātā

© EPA/SCANPIX/LETA

Pasaules kausa (PK) sezona bobslejā šodien turpināsies ar otrajām sacensībām četriniekos Vācijas pilsētā Vinterbergā, kurās starti paredzēti arī Latvijas pilotu Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa ekipāžām, vienlaikus sadalot Eiropas meistarsacīkšu medaļas.

Pirmais brauciens sāksies plkst.14.40, bet otrajam starts tiks dots plkst.16.10. Sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Jau ziņots, ka Latvijas bobsleja komanda nolēma Pasaules kausa sezonu turpināt ar Ķibermaņa un Bērziņa ekipāžām, Oskaram Melbārdim pagaidām nepiedaloties šī līmeņa sacensībās.

Piektdien posma pirmajās no divām sacensībām četriniekos Ķibermaņa ekipāžu stūma Lauris Kaufmanis, Arvis Vilkaste un Matīss Miknis. Savukārt Bērziņam palīdzēja Edgars Nemme, Edgars Pirogs un Dāvis Spriņģis.

Uzvarēja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža, kas divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 50,53 sekundēm. Viņa tautietis Niko Valters atpalika par 0,2, Ķibermanis - par 0,4 sekundēm, bet trešā vācu ekipāža ar pilotu Johannesu Lohneru - par 0,41 sekundi. Piektais bija kanādietis Džastins Kripss, kurš no Frīdriha atpalika par 0,57 sekundēm.

Bērziņš otro braucienu veica krietni labāk nekā pirmo, ierindodamies 11.vietā braucienā, taču summā augstāk par 19.vietu 22 ekipāžu konkurencē nepakāpdamies, esot 1,46 sekundes aiz uzvarētāja.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trijām sacensībām līderis ar 634 punktiem ir Kripss, 617 punkti ir Frīdriham, 602 punkti - Ķibermanim, bet 594 punktus iekrājis Lohners. Bērziņš ar 74 punktiem vienā posmā ieņem 27.vietu.

Sportisti pagājušā gada pēdējos treniņus aizvadīja Siguldā, bet uz Vāciju devās 29.decembrī.

Sezonas pirmie divi Pasaules kausa posmi notika Leikplesidā, kur Ķibermanis divniekos bija divreiz ceturtais, bet četriniekos ieņēma otro un ceturto vietu. Bērziņš startēja tikai divnieku sacensībās, kurās bija 18. un 19.pozīcijā.

Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.