Tenisa "sliktais puisis" panāk, ka federācija sniegs atbalstu Austrālijas ugunsgrēkos cietušajiem

© AFP/SCANPIX/LETA

Tenisa "sliktais puisis" Niks Kiris ar savu viedokli sociālajos tīklos panācis to, ka Austrālijas Tenisa federācija (ATF) sniegs atbalstu tiem, kuri cietuši no postošajiem krūmu ugunsgrēkiem, kas šobrīd pārņēmuši daļu valsts.

Kiris savā "Twitter" profilā pauda viedokli, kas aicināja tenisa saimei būt aktīvākai, lai palīdzētu ugunsgrēkos cietušajiem. Sportists savas valsts tenisa federācijai ieteica uzrīkot kādu turnīru labdarības turnīru pirms janvāra beigās gaidāmā Austrālijas atklātā čempionāta.

"Klau ATF, domāju, ka mēs mierīgi varētu noorganizēt kādu labdarības turnīru, lai atbalstītu ugunsgrēka nelaimēs cietušos," vēstīja Kirisa ieraksts.

Šo aicinājumu ignorēt nespēja ATF izpilddirektors Kreigs Tailijs, kurš norādīja, ka dažādi labdarības pasākumi ir paredzēti gan "ATP Cup", gan Austrālijas atklātā čempionāta laikā.

"Jau nedēļām ilgi skatāmies, ka Austrāliju posta krūmu ugunsgrēki. Domās esam ar cietušajiem cilvēkiem," teica Tailijs. "Vēlamies šīm kopienām palīdzēt nozīmīgā veidā, tāpēc "ATP Cup", Austrālijas atklātā čempionāta un arī citu drīzumā paredzēto turnīru laikā, rīkosim labdarības akcijas."

Kiris šobrīd atrodas Brisbenā, kur "ATP Cup" sacensībās pārstāvēs Austrālijas izlasi. Sportists norādīja, ka šis ir īstais laiks, lai tenisa pasaules paveiktu kaut ko nozīmīgu.

"ATF līdz šim ir bijusi gana aktīva. Nešaubos, ka drīzumā notiks kas lielāks, tāds, kur iesaistīti būsim mēs visi," ceturtdien teica Kiris.

Vēsturē pirmais "ATP Cup" šobrīd tiek pavadīts ar lielāko Austrālijas problēmu - krūmu ugunsgrēkiem. Šī iemesla dēļ uz koalas lāču patversmi devās arī Serbijas tenisists Novaks Džokovičs, kurš bija satriekts par notiekošo Austrālijā.

"Ļoti žēl apzināties to skaitu cilvēku un dzīvnieku, kuri ugunsgrēku dēļ ir zaudējuši mājas. Līdz sirds dziļumiem jūtu līdzi visiem, kas cietuši šajā nelaimē," līdzjūtību izteica serbs.

Turnīra rīkotāji regulāri seko līdzi gaisa kvalitātei Brisbenas, Pērtas un Sidnejas pilsētās, kurās paredzētas "ATP Cup" spēles. Tikmēr Bulgārijas tenisists Grigors Dimitrovs un beļģis Dāvids Gofēns norādīja, ka Sidnejā pagaidām dūmu klātbūtne vēl neesot jūtama.

Ugunsgrēki Austrālijā laupījuši jau 1300 cilvēku mājas, kā arī izpostīti 5,5 miljoni hektāri zemes.

"ATP Cup" Austrālijas trijās pilsētās Brisbenā, Pērtā un Sidnejā notiks no 1. līdz 12.janvārim, spēlētājiem vienspēlēs cīnoties par 750 ranga punktiem, bet dubultspēlēs par 250.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs paredzēts turpat Austrālijā no 20.janvāra līdz 3.februārim.