Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Turam īkšķus! Ar bobsleja divnieku sacensībām ASV sākas jaunā Pasaules kausa sezona

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa bobsleja divnieku ekipāžas šodien Leikplesidas trasē ASV uzsāks jauno Pasaules kausa sezonu.

Pirmais brauciens būs plkst.22 pēc Latvijas laika, bet otrajam tiks dots stars pusotru stundu vēlāk. Pasaules kausa posmu tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Pasaules kausa posmā Leikplesidā startēs tikai pilotu Ķibermaņa un Bērziņa ekipāžas, bet Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis vismaz līdz Jaunajam gadam startē Eiropas kausa apritē.

Svētdien norisināsies sacensības skeletonā vīriešiem un vēl vieni bobsleja divnieku mači.

Sākotnēji pirmais posms bija paredzēts Pārksitijā, tam norisinoties no 25.novembra līdz 1.decembrim, tomēr Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ievadošo etapu pārcēla uz Leikplesidu. Sacensības Pārksitijā tika nolemts atcelt, jo trases personāls nevarēja garantēt, ka līdz sezonas sākumam izdosies salabot saldēšanas sistēmu. Tāpēc, lai izvairītos no lieka riska, lemts sacensības pārcelt uz Leikplesidu.

Leikplesidā norisināsies arī otrais Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā, kas paredzēts nākamajā nedēļā. Pēc tam Pasaules kausa sezona turpināsies janvārī ar mačiem Vinterbergā, Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.