Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Divu pastarīšu duelī "Dinamo" paliek bez punktiem

© f646

Visticamāk, ka Rīgas "Dinamo" ir palaidusi garām pēdējo iespēju vēl reāli turpināt cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Šīs iedomātās cerības rīdziniekiem samazināja 0:1 zaudējums pret vēl vienu pastarīti Čerepovecas "Severstaļ".

Šī būs abu komandu trešā savstarpējā spēle šajā sezonā. Abas iepriekšējās notika Čerepovecā un katra komanda tajās izcīnīja pa uzvarai. 23. septembrī “Severstaļ” rīdziniekus sagrāva ar 6:1, bet 26. novembrī “Dinamo” uzvarēja papildlaikā (2:1). Zīmīga bija abu komandu pirmā spēle, kurā “Severstaļ” realizēja četrus skaitliskos vairākumus.

Ja par atskaites punktu ņem pēdējās piecas spēles, tad rīdzinieki var sajusties kā mazie karalīši. Tiesa, tikai uz “Severstaļ” fona. Pēdējās piecās spēlē “Dinamo” tikusi pie pieciem punktiem - divas uzvaras un viens zaudējums papildlaikā pret Maskavas “Dynamo”. Savukārt Čerepoveca pēdējos piecos mačos samierinājusies vien ar trīs punktiem. Viens tika paņemts savstarpējā spēlē, bet vēl divi uzvarā pār Vladivostokas “Admiral” (1:0).

Pat neskatoties uz vairāk sakrātajiem punktiem pēdējās piecās spēlēs, abas komandas turnīra tabulā ir kā brāļi - abas komandas 34 spēlēs izcīnījusi pa 27 punktiem. Rīdzinieki augstāk atrodas tikai tamdēļ, ka izcīnījusi vairāk uzvaru (12 pret 10). Lai arī abas komandas pie sevis domā, ka vēl ir iespēja aizķerties aiz astotās vietas un iekļūt “play off”, realitāte ir pavisam cita un būtībā nevienai, ne otrai komandai šādu izredžu vairs nav. Matemātiski ir, bet tendences teic priekšā, ka “Dinamo” un “Sevarstaļ” sezona jau ir beigusies. Šobrīd astotajā vietā esošā Jaroslavļas “Lokomotiv” atrodas divpadsmit punktu attālumā (viena spēle vairāk), bet septītajā vietā esošā Jelsinku “Jokerit” pēc šodienas uzvaras attālinājusies līdz 14 punktu pārsvaram (viena spēle mazāk).

“Dinamo” ir otra sliktākā komanda visā Krievijas čempionātā savā laukumā - 17 spēlēs izcīnīti tikai 16 punkti, kas nav pat 50% no iespējamā. Sliktāks rezultāts ir tikai Čeļabinskas “Traktor”. Savukārt “Severstaļ” ir otra sliktākā izbraukuma komanda visā čempionātā - 16 spēlēs tikai 10 punkti.

1. trešdaļa.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Sotnieks - Bergmanis, Dārziņš - Makmilans - Rēdlihs; Balinskis - Maršals, Meija - Džeriņš - Setdikovs; Mamčics - Gimajevs, Eštons - Bērziņš - Sļepecs; Marenis - Batņa - Giliss, Ošenieks, Lipsbergs.

1. min. Neierasta bilde - pirmie aktivizējās pretinieki un jau pēc pusminūtes bija ļoti tuvu vārtu guvumam. Tiesa, ar Dārziņa palīdzību, no kura atlēkusī ripa trāpīja pa vārtu stabiņu.

5. min. Tā vien šķiet, ka Salākam šodien labākie palīgi būs nevis aizsargi, bet gan vārtu konstrukcija. Jau otro reizi ripa atsitas pret pārliktni... Nospēlēts turpat piecas minūtes un galvenie notikumi pārsvarā notiek tieši pie Salāka vārtiem.

5:49. Laba iespēja novirzīt spēli Čerepovecas zonā, jo ne no kurienes uzpeldēja vairākums.

Lai arī rīdzinieki vairākumā itin ilgi mīcījās pa pretinieku zonu, bīstamākais moments izveidojās pie Salāka vārtiem. Izgājienā viens pret viens paveicās, ka metiens bija garām vārtiem.

8:07. Paši vairākumā neko neiespēja, bet tagad kārta pierādīt, ka viesu vairākums ir tikpat vājš. Noraidījums Balinskim.

Tikpat vājš vairākums kā rīdziniekiem.

12:47. Vēl viens vairākums mājiniekiem.

Kamēr "Dinamo" tikusi pie vairākuma, tikmēr sastāvā divi jauni robi. Gilis pameta laukumu klibodams, bet Balinskis uz ģērbtuvēm devās pēc tam, kad ripa trāpīja viņam pa seju.

Pirmais vairākums uz otrā fona bija kā kosmoss.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 7:8.

Kaut kas līdzīgs mača sākums. Pirmās trīs minūtes spēle pārsvarā notiek "Dinamo" zonā.

27. min. Īsti nav izskaidrojams, kā Salākam izdevās paglābt komandu no vārtu zaudējuma. Čehs krita, cēlās, atsita ripu, tad atkal krita un cēlās un atkal glāba komandu. Notikumi otrajā trešdaļa teic priekšā, ka tuvojas tas brīdis, kad rīdzinieki pašu spēkiem nemaz nevarēs noslidot no laukuma. Izskatās, ka spēks jau ir beidzies, kut pēc iepriekšējās spēles bija trīs dienu pauze.

28:59. Eštons nopelna bullīti un to izpildīja Dārziņš. Iespējams, ka Eštons gūtu vārtus, taču kapteinis aizmet garām vārtiem.

Izņemot bullīti, rīdziniekiem nemaz vairāk reālu iespēju gūt vārtus nav bijis.

37. min. Ko vārtos dara Salāks? Pretinieks centās gūt vārtus ar galvu (tā sanāca), taču Salāks lidojumā noceļ ripu no vārtu līnijas.

39:10. Gilisam otrais pārtraukums būs jāsagaida uz noraidīto soliņa. Ja vien viesi nerealizēs šo vairākumu.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 8:14.

"Dinamo" trešdaļu iesāk ar 1:10 minūtēm mazākumā.

Arī šis mazākums ir izturēts.

45:26. Kad vēl, ja ne tagad? "Dinamo" tiek pie vairākuma, bet atceroties iepriekšējos divus, iespējamība, ka būs gols, ir minimāla.

46:20. Par ripas izmešanu ārpus laukuma, viesi tiek vēl pie viena noraidījuma. "Dinamo" pie reizes paņem 30 sekunžu pārtraukumu, jo minūte lielajā vairākumā ir pietiekami liels arguments, lai vismaz uz dēļa uzzīmētu teorētisku golu.

Kamēr bija lielais vairākums, izdevās saskaitīt piecus metienus. Mazajā - nevienu. Kopsavilkums par šo vairākumu - vārtu nav.

55. min. Tā vien šķiet, ka abas komandas gatavas samierināties ar vismaz vienu nopelnītu punktu. Neizskatās, ka kāda komanda baigi rautos pēc diviem punktiem jau pamatlaikā.

0:1 (58:15). Salāks vilka neizvelkamas ripas, bet te - tāds sūdiņš ielido vārtos. Un pašā pamatlaika izskaņā. Tā gadās...