Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Porziņģis un Bertāns palīdz savām komandām uzvarēt

© AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 21 punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, spēlējot Vašingtonas "Wizards" komandā, savukārt latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

Wizards" savā laukumā ar rezultātu 120:127 (26:32, 28:36, 34:29, 32:30) zaudēja Orlando "Magic" komandai.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 40 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, četrus no 12 tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem mazāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 42 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem un veica četras rezultatīvas piespēles.

"Magic" vienībā 31 punktu guva Evans Furnjē.

"Wizards" ar sešām uzvarām 19 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

Savukārt "Mavericks" viesos ar rezultātu 118:97 (24:24, 35:29, 25:22, 34:22) pārspēja Ņūorleānas "Pelicans".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja piecus metienus, pieļāva vienu kļūdu un četras reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 13 punktiem mazāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja 18 bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles.

"Pelicans" vienībā 24 punktus guva Brendons Ingrems.

"Mavericks" ar 14 uzvarām 20 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē.