Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" nepārsteidz un kārtējo reizi zaudē Sočiem

© f64

Rīgas "Dinamo" nepārsteidza sevi un savus līdzjutējus un palaida garām iespēju pirmo reizi šajā sezonā izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas - zaudējums 1:2 pret Sočiem. Nākamā spēle trešdien, ka savā laukumā būs jātiekas ar Maskavas "Dynamo".

Pēc tam, kad “Dinamo” pirms pāris dienām pārspēja “Vitjaz”, uz vienu vakaru izdevās padarīt turnīra tabulu nedaudz pievilcīgāku. Uzreiz tika apsteigtas divas komandas. Tiesa, tikai uz tā rēķina, ka bija izcīnīts vairāk uzvaru pamatlaikā. Taču, jau nākamajā dienā Minskas “Dinamo” paņēma punktu no Omskas “Avangard”, rīdzinieki tabulā atkrita uz priekšpēdējo vietu un tajā arī sagaida šā vakara spēli. Atkal ar piebildi - pēdējā vietā esošā “Severstaļ” tur ir tikai tāpēc, ka izcīnījusi mazāk uzvaru pamatlaikā kā “Dinamo”.

Pat neskatoties uz pēdējām divām uzvarām plus vēl iepriekšējās divās spēlēs paņemtajam punktam no “Salavat Julajev” un “Spartak”, tik un tā komanda nav būtiski pietuvojusies astotajai vietai, jo arī konkurenti tiek pie punktiem. Tā šobrīd astotajā vietā esošā Helsinku “Jokerit” sakrājusi par astoņiem punktiem vairāk, taču ir aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Soču komanda Rīgā ieradusies ar diviem izbraukuma zaudējumiem pēc kārtas - 0:1 pret Magņitagorskas “Metallurg” un 1:5 pret “Automobilist”. Toties pirms tam bija trīs pamatlaika uzvaras pēc kārtas. Savukārt “Dinamo” pēc zaudējuma Sočos (2:3), nākamajos četros mačos tikusi pie punktiem (kopā 6).

Šī būs abu komandu otrā spēle šajā sezonā. Pirmajā tikšanās reizē Sočos (1. novembrī) rīdzinieki zaudēja ar 2:3 un pretinieks uzvaras vārtus guva tikai pusminūti pirms pamatlaika beigām. Abām komandām šī būs divpadsmitā savstarpējā spēle un to bilance “Dinamo” ir baisa - tikai viena uzvara un tā pati papildlaikā (2015. gada 3. decembrī viesos ar 2:1). Sočiem ir septiņas uzvaras pamatlaikā un trīs pēcspēles metienos.

Soču komanda, tāpat kā “Dinamo”, ir starp sliktākajām komandām izbraukumos. Kā vieni, tā otri pretinieku laukumos izcīnījuši vien pa septiņiem punktiem. Vien atšķirība tā, ka “Dinamo” to izdarījusi 14 spēlēs, bet Soči - 12. Sliktāk izbraukumā spēlē tikai Minskas “Dinamo” (6 punkti).

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Ališausks - Bārtulis, Rēdlihs - Džeriņš - Lipsbergs; Berglunds - Sotnieks, Eštons - Bērziņš - Sļepecs; Balinskis - Maršals, Meija - Protapovičs - Setdikovs; Zīle, Marenis - Batņa - Ģēģeris, Grīnbergs.

1. trešdaļa.

3. min. Varētu būt diezgan garlaicīga spēle. Pagaidām trīs minūšu laikā vispār nekādu dižo aktivitāšu pie abu komandu vārtiem.

1:0 (5:22). Vienmuļo spēli atšķaidīja pēkšņā Balinska izniršana vārtu priekšā un viņa netveramais šķīliens no pāris metru attāluma. Rezultatīvas piespēles Meijam un Protapovičam.

5:42. Kaut ko nespēja sadalīt Batņa un viens no krieviem. Abpusējs noraidījums.

Kaut kas sen neredzēts rīdzinieku izpildījumā. Pēc Bērziņa ietriekšanas apmalē, izrēķināties steidza Batņa... Vismaz viens īsts vecis tomēr ir komandā. Tikai viens, jo palīgos neviens nenāca un nācās stumdīties vienatnē pret trim.

7:48. Viss beidzās vēl ar vienu abpusēju noraidījumu. Nez kāpēc, bet rīdziniekiem vainīgais ir lielākais cietējs Bērziņš.

13. min. Lai cik tas dīvaini nebūtu, tikai tagad pirmo reizi tā pa nopietno glābējos pierakstījās Salāks.

13:57. Nelielā Soču komandas ofensīva beidzas ar Ališauska noraidījumu.

Lai arī Soči ir viena no labākajām komandām vairākumā, šīs divas minūtes par to neliecināja. Tikpat švaks, kā "Dinamo" vairākums...

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 6:12.

26. min. Vairāk kā piecas minūtes spēle aizrit bez pauzēm. Uz aci izskatās, ka nedaudz fiksāki un aktīvāki ir viesi.

26. min. Pamatīgi paveicās rīdziniekiem. Soči izspēlējās līdz pat tukšiem vārtiem, taču nespēja tajos iedabūt ripu.

28. min. Arvien lielākās kļūst Soču pārsvars un tā vien šķiet, ka rezultāta izlīdzināšana ir tikai laika jautājums.

30:35. Tiesnesim ļoti patīk dot abpusējos noraidījumus. "Dinamo" sēž Lipsbergs, kuram piesēja simulēšanu.

34:42. Batņa ir tik aktīvs, ka pret viņu tiek nopelnītas divas minūtes. Pirmais vairākums rīdziniekiem.

Ja Soču vairākums bija pabriesmīgs, tad kā lai nosauc šo "Dinamo" vairākumu?

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 5:9.

40:00. Pašās trešdaļas beigās Soči nopelna divas soda minūtes.

Vairākums tradicionālais - nekāds.

48. min. Pagalam garlaicīga spēle. Viesi kaut ko grib izdarīt (panākt izlīdzinājumu), bet mājinieki viņiem neļauj to izdarīt. Ja Sočiem kaut kas arī sanāk, tad pēdējais vārds pieder Salākam. Savukārt "Dinamo" tā nopietni nemaz necenšas uzbrukt. Ja ir iespēja, tad aizskrien līdz pretinieku zonai, taču bez nopietniem draudiem gūt vārtus.

1:1 (49:19). Kaut kad tam bija jānotiek un tas notika pagalam nelāgā veidā ar metinu no nulles leņķa, ar ripas atsitienu pret Salāku... Tā gadās.

1:2 (53:03). Ja visu laiku Salāks vilka komandu, tad šis vārtu guvums tomēr ir daļēji uz viņa sirdsapziņas, taču neceļas roka viņu vainot. Beigu galā, cik tad var dzīvot uz viena vārtsarga rēķina. Ari pašiem laukuma otrajā galā vajag iemest vairāk par vienu ripu.