Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Pieklājīga spēle, pieklājīgs zaudējums

© scanpix.ee

Lai arī Latvijas izlase Ļubļanā ar 0:1 zaudēja Slovēnijai, šoreiz nebija jāšausminās par mūsējo spēli. Punktu neizdevās izcīnīt, arī vārtus neguvām, taču vēl būs pēdējā iespēja, jo 19. novembrī cikla pēdējā spēlē savā laukumā būs jātiekas ar Austrijas izlasi, kura Rīgā, visticamāk, ieradīsies jau ar izcīnītu ceļazīmi uz finālturnīru.

Šī būs abu komandu otrā spēle šajā ciklā. Pirmajā mačā 10. jūnijā “Daugavas” stadionā Latvijas izlase piedzīvoja kaunpilnu sagrāvi ar 0:5. Jau pēc pirmā puslaika rezultāts bija 0:4 un, ļoti iespējams, ka, ja slovēņi arī otro puslaiku aizvadītu ar pilnu jaudu, rezultāts būtu vēl graujošāks. Visticamāk, ka slovēņi apžēlojās par savu tautieti Slavišu Stojanoviču, kurš vada Latvijas izlasi.

Latvijas izlasei situācija turnīra tabulā vairs nav saistoša. Pat uzvarot abās atlikušajās spēlēs nekur augstāk par pēdējo vietu nebūs lemts tikt. Toties slovēņiem šī spēle ir ļoti svarīga. Lai arī izredžu nav daudz, tā vēl saglabā minimālas izredzes kvalificēties finālturnīrām. Tikai un vienīgi uzvara slovēņiem saglabās šīs izredzes un arī tikai līdz citai šā vakara apakšgrupas spēlei starp Austriju un Ziemeļmaķedoniju.

Šajā kvalifikācijas ciklā ir atlikušas vien trīs izlases, kuras nav izcīnījušas kaut vienu punktu. Latvija ir viena no tām, kura zaudējusi visās astoņās spēlēs ar kopējo vārtu bilanci 2:27. Līdzīgs liktenis ir piemeklējis arī Gibraltāru (septiņi zaudējumi, vārti - 2:25) un Sanmarīno (astoņi zaudējumi, 0:43).

Lai cik tas skumji neizskatītos, taču ir jāatgādina, ka Latvijas izlase nav spējusi uzvarēt jau 16 spēlēs pēc kārtas. Šajā nekaunīgi garajā sērijā ir gūti tikai seši vārti, bet zaudēti 37. Nav tā, ka visās 16 spēlēs ir tikai un vienīgi zaudējumi. Zaudējumu sērija ir astoņas spēles, bet pirms tam bija arī pieci neizšķirti. Lai krīze Latvijas izlasē būtu vēl saprotamāka, tad paņemot pēdējās 33 spēles, aina ir vēl drūmāka. Kopš 2016. gada 7. oktobra ir piedzīvoti 24 zaudējumi, septiņas reizes spēlēts neizšķirti un tikai divās izcīnītas uzvaras.

Ja skaita tikai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrus, tad pie uzvaras nav tikts jau divos ciklos pēc kārtas. Pēdējais panākums bija 2011. gada 7. oktobrī, kad savā laukumā ar 2:0 izdevās pārspēt Moldovu. Kopš tā laika piedzīvoti 14 zaudējumi un piecas reizes nospēlēts neizšķirti (visi neizšķirti pagājušajā ciklā).

1. puslaiks.

Latvijas izlases sastāvs: Šteinbors; Savaļnieks, Dubra, Ošs, Maksimenko, Jurkovskis; Fjodorovs, Ikaunieks, Tarasovs, Kamešs; Gutkovskis.

1. min. Kaut kas acīmredzamais - neticamais. Nebija jau ļoti bīstami, bet pēc nospēlētām 20 sekundēm mājinieku vārtsargam bija jāglābj savu komandu no potenciālām briesmām.

5. min. Pirmās četras minūtes abas komandas muļļājās pa slovēņu zonu, bet kā laukuma saimnieki ar pirmo piegājienu tika līdz soda laukumam, tā uzreiz vārtu gūšanas iespēja un Šteinbors ir tas, kurš neļauj atklāt rezultātu.

11. min. Lai arī nekāds dižais sitiens nebija, taču Fjodorovs ir tas, kurš kā pirmais no Latvijas izlases trāpa vārtu rāmī. Ļoti iespējams, ka arī vienīgais un pēdējais.

14. min. Pret Kamešu pārkāpums un dzeltenā Strunam.

17. min. Bīstams sitiens pa Latvijas vārtiem. Šteinbors šoreiz neglāba, taču to izdarīja vārtu pārliktnis.

20. min. Latvijas izlasei mazā uzvara! (pār sevi). Pēdējās četrās spēlēs līdz 20. minūtei jau bija zaudēti vismaz vieni vārti, bet šovakar pagaidām 0:0.

21. min. Šteinbors! Jau otro reizi paglābj izlasi no pirmā vārtu zaudējuma.

23. min. Gutkovskim dzeltenā.

29. min. Latvija tiek pie pirmā stūra sitiena. Slovēņiem tādu ir jau četri.

45. min. Latvijas izlasei vēl viena uzvara pār sevi. Šoreiz drusku lielāko, jo puslaiks ir noslēdzies ar 0:0. Pēdējo reizi pēc puslaika šāds rezultāts bija 24. martā izbraukuma spēlē pret Poliju.

Bumbas kontrole - 68%-32%

Sitieni vārtu virzienā - 15:2

Sitieni vārtu rāmī - 2:2.

Stūra sitieni - 7:1.

2. puslaiks.

47. min. Fjodorovam dzeltenā.

Bezvārtu neizšķirts pēc pirmā puslaika ir vairāk vai mazāk, bet godam nopelnīts. Protams, slovēņiem bija pārsvars, bija vismaz divas reālas iespējas gūt vārtus, taču mūsējo sniegums nebija nožēlojams un pa roku galam. Bija jaušams, ka ir vēlme izcīnīt ciklā pirmo punktu.

51. min. Abu komandu pirmajā spēlē ap šo laiku rezultāts bija jau 0:5.

1:0 (53. min.). Gols ir un paliek gols. Arī tad, ja bumba ieripo vārtos no sava spēlētāja. Šajā gadījumā no Tarasova...

58. min. Ošam dzeltenā.

59. min. Savaļniekam dzeltenā. Komandai jau ceturtā.

62. min. Maiņa Slovēnijas izlasē - Vučkiča vietā Zajcs.

66. min. Lai arī Zajcam nolūza sitiens (no pāris metru attāluma), tik un tā Šteinbors bija savā vietā.

70. min. Brīdinājums Verbičam.

72. min. Maiņas Latvijas izlasē - Ikaunieka vietā Uldriķis.

74. min. Maiņa Slovēnijas izlasē - Krhina vietā Bijols.

78. min. Cik tur trūka, lai būtu 0:2, bet atkal Šteinbors kaut kādā veidā pamanās atsist bumbu.

80. min. Te nu bija lielā iespēja. Fjodorovs viens pats pret vārtiem, kādi 16 metri līdz vārtiem. Arī sitiens labs, bet Oblaks pamanās izvilkt bumbu no labā apakšējā stūra.

81. min. Ko neizdarīja Šteinbors, to izdarīja Dubra, kurš izsita bumbu no tukšiem vārtiem.

84. min. Maiņa Latvijas izlasē - Gutkovska vietā Laizāns.

88. min. Maiņa Latvijas izlasē - Kameša vietā Punculs.

89. min. Iespējams, pēdējā iespēja panākt izlīdzinājumu. Latvijas izlasei stūra sitiens, taču bez iespējām pat tikt pie sitiena.

90+1. min. Maiņa Slovēnijas izlasē - Verbiča vietā Bezjaks.