Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Salākam sausā uzvara, "Dinamo" izkuļas no pēdējās vietas

© f64

Rets gadījums Rīgas "Dinamo" šīs sezonas dzīvē. Pārspējot Podoļskas "Vitjaz" (4:0) izcīnīta otrā uzvara pēc kārtas un uz kādu laiku ir izdevies izkulties no pēdējās vietas. Svētdien jau nākamā spēle, kad savā laukumā būs jātiekas ar "Sochi".

Šovakar abas komandas aizvadīs otro savstarpējo spēli. 7. oktobrī “Dinamo” savā laukumā zaudēja. Kopumā šī būs 24. savstarpējā spēle un tajās neliels pārsvars ir rīdziniekiem - 11 uzvaras pamatlaikā un pa vienam panākumam papildlaikā un pēcspēles metienos.

Pēc vakardienas negaidītās uzvaras pār “Spartak”, situācija turnīra tabulā nav būtiski izmainījusies. Kā “Dinamo” atradās visa Krievijas čempionāta pēdējā vietā, tā tur arī palika. Vienīgā izmaiņa ir tā, ka rīdziniekiem uzradies vēl viens konkurents cīņā par nepalikšanu pēdējā vietā. Tikai par diviem punktiem vairāk kā “Dinamo” ir Minskas “Dinamo” un “Severstaļ”. Ja arī šodien notiks brīnums uz Arēnas “Rīga” ledus un “Dinamo” tiks pie diviem punktiem, tad pateicoties vairāk uzvarām pamatlaikā, rīdziniekiem izdosies apsteigt gan Minsku, gan “Severstaļ”. Toties līdz astotajai vietai joprojām ir kosmisks attālums. Astotajā vietā esošā “Lokomotiv” atrodas astoņu punktu (četru uzvaru) attālumā.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Ališausks - Bārtulis, Rēdlihs - Džeriņš - Lipsbergs; Berglunds - Sotnieks, Bērziņš - Eštons - Sļepecs; Balinskis - Maršals, Meija - Protapovičs - Setdikovs; Zīle, Marenis - Batņa - Ģēģeris, Grīnbergs.

1. trešdaļa.

1. min. Viss kā iepriekš - pirmajās 20 sekundēs rīdzinieki ieslēguši tādus apgriezienus, kuri nebūt nepiestāv čempionāta vājākajai komandai.

Tā sauktajā Latvijas izlases bāzes komandā šodien pieteikumā ir desmit ārzemnieki. Gandrīz puse (no 21 pieteikumā ierakstītajiem), bet vēl jau vairāki ārzemnieki palikuši ārpus pieteikuma...

5. min. Bez pirmajām divdesmit sekundēm "Dinamo" vairāk neko vērā ņemamu nav parādījuši. Toties Salākam gan pāris reizes vajadzēja glābt savu kolēģu paviršības.

9:13. Viesu apsēstību uz Dinamo vārtiem apstādināja paši viesi. Ar noraidījumu. Vairākums rīdziniekiem.

1:0 (10:48). Ja vairākumā gūti vārti, tad vairākums ir izdevies. Acīgākas par visiem bija Eštons, kurš vārtu virzienā palaisto ripu pamanījās novirzīt pa citu lidojuma trajektoriju un gols. Rezultatīvas piespēles Bārtulim un Setdikovam.

14:45. Tagad pašiem būs jāuzspēlē mazākumā. Divītis Lipsbergam.

Šķidrs vairākums vai labs mazākums. Viens no diviem, bet taisnība ir kaut kur pa vidu.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 9:7.

21. min. Ja spēli fiksāk iesāka "Dinamo", tad otro periodu ar pamatīgu belzienu pa Salāka vārtu pārliktni iesāka viesi.

4:09. Atkal būs jāuzspēlē mazākumā. Šoreiz divas minūtes Balinskim.

Tik švaks vairākums, ka tas var konkurēt ar sliktākajiem "Dinamo" vairākumiem no citām spēlēm.

28:05. Pie vairākuma tiek "Dinamo". Būs pirmā vairākuma atkārtojums?

Daudz netrūka, lai jau pēc padsmit sekundēm būtu vārtu guvums. Ne jau vairākuma gols, bet mazākuma... Tikai Salāku pretinieks nespēja apspēlēt.

Viesu izgājiens viens pret vienu tā arī palika vienīgais vērā ņemamais vairākuma notikums.

2:0 (35:01). Maija parāda, ka viņa rokas ir gana veiklas. No aizvārtes smuki izstiepa rokas uz tukšo vārtu stūri un vārtsargs ir piečakarēts.

Tūlīt pēc otrajiem vārtiem viesi izdara visu, lai uzreiz neatspēlētos. Ja nevar trāpīt tukšā vārtu stūrī, tad paši vien vainīgi.

35:46. Pēc šīs epizodes Meija nopelna divas minūtes. Vēl viens mazākums.

Izturēts arī šis mazākums.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 12:10.

43. min. Divās epizodēs pēc kārtas Vitjaz no pašu vārtu priekšas nespēj nokārtot vārtu guvumu. Abos gadījumos noplīsa metiens.

44:11. Viesu ofensīva beidzas ar Berglunda divām soda minūtēm.

45:54. Vēl vienas divas minūtes. Šoreiz Sļepecam. Pavisam īsu brīdi būs jāspēlē 3 pret 5.

Šos abus mazākumus droši var nosaukt Salāka vārdā. Savus trīs ļoti bīstamus metienus viņš noteikti atvairīja.

3:0 (48:42). Gluži ne no kurienes šis vārtus guvums nebija, taču Sedtikovs palika viens pats vārtu priekšā un veikli izrēķinājās ar pretinieku vārtsargu. Rezultatīva piespēle Protapovičam.

49:38. Izskatās, ka viesu komandas vārtsargs guvis kādu sīku savainojumu un viņiem vārtsargu maiņa.

51:02. Pārāk daudz noraidījumu pēdējā trešdaļā. Jau trešais... Divītis Protapovičam.

Vitjaz spēlē ar tukšiem vārtiem.

4:0 (52:48). Džeriņš un tukši vārti. Jau otro spēli pēc kārtas. Ja vakar viņam tukšajos vārtos bija jātrāpa no zilās līnijas, tad tagad tas bija jāizdara no centra un no neērtās puses.