Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Pārtraukums nepalīdzēja. "Dinamo" piektais zaudējums pēc kārtas

© f64

Pēc nedēļas pārtraukuma Rīgas "Dinamo" sniegumā nekas nav mainījies. Ne pārāk baudāmā spēlē tika piedzīvots jau piektais zaudējums pēc kārtas. Šoreiz papildlaikā 1:2 pret Ufas "Salavat Julajev".

“Dinamo” rudens atvaļinājumu sagaidīja ar sev piestāvošu četru pēc kārtas piedzīvotu zaudējumu sēriju un iesildītu pēdējo vietu visā Krievijas čempionātā. Arī skats uz astoto vietu, kas ļauj spēlēt izslēgšanas spēļu turnīrā, ir ierasti neaizsniedzams. Astotajā vietā esošā Jaroslavļas “Lokomotiv” ir sakrājusi par septiņiem punktiem vairāk.

Atvaļinājuma laikā “Dinamo” turpināja zaimot hokeja federācijas piešķirto nacionālās izlases bāzes komandas statusu. Kamēr izlase aizvadīja četru izlašu turnīru Liepājā, uz Rīgu atbrauca divi jauni spēlētāji un abi no Krievijas. Ja komandā ir parādījušies divi jauni krieviņi, tad, visticamāk, tas nozīmē to, ka diviem latviešu puikām vajadzēs nosēsties uz tālākā rezervistu soliņa.

Abas komandas šajā sezonā vēl nav tikušās, bet kopumā šī būs 22. savstarpējā spēlē. Skanstes ielā bez sajūsmas atceras iepriekšējās attiecības ar Ufu, jo līdzšinējā 21 spēlē izcīnītas tikai trīs uzvaras no kurām viena pēcspēles metienos. “Salavat Julajev” 13 uzvaras izcīnījusi pamatlaikā, bet vēl piecas papildlaikā. Vārti - 44:77. Pēdējā rīdzinieku uzvara fiksēta 2016. gada 6. septembrī, kad viesos izdevās uzvarēt pēcspēles metienos (3:2).

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Ališausks - Bārtulis, Rēdlihs - Džeriņš - Makmilans; Berglunds - Sotnieks, Eštons - Bērziņš - Ģēģeris; Balinskis - Maršals, Setdikovs - Protapovičs - Meija; Giliss, Marenis - Batņa - Lipsbergs.

1. trešdaļa.

1. min. Lai arī Krievijas čempionātā bija pauze, rīdzinieki šajā laikā neko jaunu nav izdomājusi. Arī rudens pirmajā cēlienā pirmajās minūtēs "Dinamo" bija aktīvāki par pretinieku, taču labuma no tā nekāda.

2:40. Šoreiz pirmo minūšu aktivitātes pārvērtušās nopelnītā skaitliskajā vairākumā.

Vairākuma kā vairākums "Dinamo" izpildījumā. Vienīgais, kas pamainījies, vairākumā tika sūtīti jaunie krieviņi. Pārējais pa vecam.

7. min. Tūlīt pēc noraidījuma, Salavat uz kādu pusotra minūti iespieda rīdziniekus viņu zonā un "Dinamo" var tikai viegli nopūsties, ka netika zaudēti vārti.

8. min. Par "Dinamo" vairākuma kvalitāti liecina viens ieraksts tehniskajā protokolā. Metieni šobrīd ir 1:5.

12:45. Vēl viens vairākums rīdziniekiem. Varbūt šajās divās minūtēs izdosies izveidot kaut vienu, pirmo šajā spēlē, vārtu gūšanas iespēju?

Šajā vairākumā izdevās tikt līdz trīs metieniem un no divām vārtu iespējām kopā sanāca viena pieklājīga, bet tā, nekā jauna.

16:25. Veicas rīdziniekiem ar tiem vairākumiem. Jau trešais... Tas nozīmē, ka sešās minūtēs var būt puslīdz droši par to, ka paši nezaudēs vārtus.

Kopējais vairākumā uzbrukuma zonā pavadītais laiks varētu būt no 10 līdz 15 sekundēm.

2. trešdaļa.

Neskatoties uz to, ka pirmajā periodā "Dinamo" sešas minūtes spēlēja vairākumā, metienos pārāks bija pretinieks - 7:9.

24. min. Tikai otrās trešdaļas ceturtajā minūtē "Dinamo" tik līdz pirmajai patiesi reālai vārtu gūšanas iespējai, taču Rēdlihs no divu metru attāluma nespēj aizmest garām vārtsargam.

0:1 (27:18). Kārtīgs tusiņš pie Salāka vārtiem un tiesnešiem ir iemesls iet pētīt videoatkārtojumu - bija vai nebija gols. Kādas septiņas minūtes pētīja un izpētīja, ka ripa bijusi vārtos. Tātad - gols!

33. min. Acīmredzams, ka Ufas komanda ir cita līmeņa komanda, daudz meistarīgāka, taču "Dinamo" ar savu joņošanu neļauj pretiniekam izvērsties. Viesiem nav jājoņo, jo ridzinieku uzbrukums ir pašvaks.

1:1 (35:54). Rīdziniekiem piestāvošs gols. Uzvarēts iemetiens, atspēle uz zilās līnijas esošajam Ališauskam, šāviens pa vārtiem, tur vārtsargam priekšā burzma un gols. Rezultatīvas piespēles Bērziņam un Ģēģerim.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 10:7.

Ja "Dinamo" negrib savā pēdējā vietā palikt pavisam vientuļi, tad ir nepieciešami divi punkti. Raug, priekšpēdējā vietā esošā Minska vinnēja "Torpedo" un uzvaru izcīnīja arī astotajā vietā esošā "Lokomotiv".

40:16. Ātri gan "Dinamo" tiek pie vairākuma. Jau ceturtā. Nez, vai rīdzinieki paši zina, ar ko beidzās iepriekšējie trīs vairākumi?

Nezinu, vai tas ir progress, taču šoreiz pretinieku zonā izdevās aizķerties kādu pusminūti. Daudz. Metieni? Kādi metieni...

43:29. Jau piektais vairākums. Šoreiz vairāk par divām minūtēm - 2x2 minūtes.

Pirmā vairākuma minūte - pāris ļoti labas iespējas gūt vārtus. Otrā minūte - nekāda. Trešā - viduvēja. Ceturtā - kaut kas no vairākuma. Kopsavilkums - zemē nomestas četras minūtes.

53:14. Tagad pārbaudījums Ufas vairākumam un rīdzinieku mazākumam. Divas minūtes Eštonam.

Noteikti draudīgāks vairākums kā "Dinamo" visi seši vairākumi kopā ņemti. Savas trīs reizes Salāks nostāvēja uz ausīm...

56:25. Abpusējais noraidījums. "Dinamo" sēž Džeriņš.

Papildlaiks.

Metieni trešajā periodā - 10:13.

Otro spēli pēc kārtas jāspēlē papildlaiks. Iepriekšējā mačā pret SKA tika piedzīvots zaudējums (pēcspēles metienos).

Būtībā visu papildlaika laiku spēle notika Dinamo zonā. Jau pirmajā minūtē spēlei bija jābeidzas, taču atkal Salāks...