Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Nadals ATP finālturnīrā pirmo reizi karjerā zaudē Zverevam

© Elena Leoni / IPA/IPA/SIPA

Planētas septītā rakete Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs pirmdien ar pirmo uzvaru karjerā pār pasaules ranga līderi spāni Rafaelu Nadalu uzsāka titula aizstāvēšanu ATP sezonas noslēguma turnīra jeb "ATP Finals" Andrē Agasi grupā. 

Zverevs uzvarēja savainojumu mocīto pasaules pirmo raketi Nadalu ar 6-2, 6-4. Tā 22 gadus vecajam Vācijas tenisistam bija pirmā uzvara sešās spēlēs pret deviņpadsmitkārtējo "Grand Slam" ieguvēju.

Nadals iepriekšējā nedēļā Parīzes "Masters" sērijas turnīrā sastiepa vēdera muskuļus un pirmajā setā Londonā pieļāva par daudz kļūdu, pieļaujot divus breikus. 33 gadus vecais spānis nav pabeidzis nevienu turnīru kopš uzvaras ASV atklātajā čempionātā, taču pēc mača ar Zverevu teica, ka šoreiz nekas nav sāpējis.

"Tā nebija vēdera muskuļu problēma," bilda Nadals pēc spēles. "Mes zinājām, ka sākumā neklāsies viegli, jo laiks no traumas gūšanas līdz šodienai bija ļoti īss, tomēr esam šeit, lai mēģinātu. Tas jau ir pozitīvi, ka šodien izturēju visu maču. Cerams, ka tā spēšu arī turpināt. Vienīgais zaudējuma iemesls ir, ka šonakt nebiju pietiekami labs."

Zverevs mača trešo breiku panāca jau otrā seta pirmajā geimā, ar drošu servēšanu novedot cīņu līdz uzvarai stundā un 23 minūtēs.

"Tas acīmredzami ir lieliski," uzvaru komentēja Zverevs. "Ikviens zina, kā man nav veicies šajā sezonā. Tas man nozīmē daudz - spēlēt šeit atkal, kur iepriekšējā sezonā ieguvu karjeras lielāko titulu. Tas man nozīmē visu."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā grupas spēlē uzvaru arī svinēja tenisists, kuram pret pretinieku bija 0-5 bilance. Grieķis Stefans Cicips uzvarēja pasaules ceturto raketi krievu Daņiilu Medvedevu ar 7-6(7:5), 6-4.

Trešdien Zverevs spēlēs ar Cicipu un Nadals - ar Medvedevu.

Jau ziņots, ka svētdien Bjērna Borga grupā Dominiks Tīms no Austrijas ar rezultātu 7-5, 7-5 guva virsroku pār "ATP Finals" titulētāko tenisistu šveicieti Rodžeru Federeru, bet planētas otrā rakete serbs Novaks Džokovičs ar 6-2, 6-1 pārspēja itāli Mateo Beretīni.

Otrdien kortā dosies Federers ar Beretīni un Džokovičs ar Tīmu.

Katras apakšgrupas divi labākie tenisisti sasniegs pusfinālu.

Šajā turnīrā Džokovičs un Nadals cīnās par to, kurš noslēgs sezonu planētas pirmās raketes godā. Džokovičs par pirmo raketi kļūs, ja uzvarēs vismaz divās grupu spēlēs un sasniegs finālu, ar nosacījumu, ja Nadals zaudēs visās trīs spēlēs. Tāpat Džokovičs pirmajā vietā var atgriezties, ja uzvar turnīrā un Nadals netiek pusfinālā.

ATP sezonas fināls slavenajā "O2" arēnā norisināsies līdz svētdienai. Sākot ar 2021.gadu, turnīrs pārcelsies uz Turīnu.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā uzvarēja Aleksandrs Zverevs, kurš finālā ar 6-4, 6-3 pārspēja Novaku Džokoviču.

Visvairāk "ATP Finals" titulu - seši - ir Rodžeram Federeram, bet no aktīvajiem tenisistiem viņam uz papēžiem min Novaks Džokovičs, kura kontā ir piecas noslēguma turnīru trofejas.