Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Dadzīte un Apinis par izcīnītajām godalgām prēmijās varētu saņemt līdz 28 458 eiro

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Latvijas paravieglatlēte Diāna Dadzīte par pasaules čempionātā Dubaijā izcīnīto zelta medaļu šķēpmešanā un paralimpietis Aigars Apinis, kurš pagājušonedēļ ieguva zelta medaļu diska mešanā, varētu saņemt līdz 28 458 eiro katrs, norādīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, Dadzīte un Apinis var pretendēt uz naudas balvām par sasniegumiem pasaules čempionātā.

Latvijas Paralimpiskajai komitejai IZM ir jāiesniedz iesniegumi par naudas balvu piešķiršanu. Iesniegumi jāiesniedz līdz 15.oktobrim, jo apbalvošanas periods ietver sasniegumus līdz kārtējā gada oktobra vidum. Severs atzīmēja, ka iesniegumi kopā ar citu federāciju pieteikumiem tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, un padomes priekšlikumi par naudas balvu piešķiršanu tiks iesniegti izskatīšanai valdībā. Precīzus naudas balvu apmērus pēc padomes ieteikuma noteiks valdība.

Tāpat IZM pārstāvis norādīja, ka 2020.gadā notiks Paralimpiskās un Olimpiskās spēles, kurās par augstiem sasniegumiem pienākas apbalvojums. Ja minētie sportisti ieņems godalgotas vietas arī Paralimpiskajās spēlēs, tad viņi saņems naudas balvu par vienu - augstāko - sasniegumu.

Severs pastāstīja, ka nākamgad ministrijas budžetā izciliem sasniegumiem sportā ir plānoti līdzekļi 42 686 eiro apmērā, tomēr piebilda, ka naudas balvas gandrīz vienmēr piešķir no papildu līdzekļiem, jo tās iepriekš parasti neplāno.