Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Mavericks" bez Porziņģa pārliecinoši uzvaru "Grizzlies"

© AP/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis sestdien prognozējami izlaida Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" svinot uzvaru.

Dalasas basketbolisti viesos ar rezultātu 138:122 (31:34, 37:28, 36:29, 34:31) pārspēja Memfisas "Grizzlies".

"Mavericks" rindās ar 24 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs, 20 punkti bija Timam Hārdevejam junioram, 17 sameta Džastins Džeksons, bet 16 guva Sets Karijs.

Mājiniekiem 23 punktus guva Džerens Džeksons juniors, bet 18 punkti bija Džā Krauderam.

Viesi otrajā ceturtdaļā pēc izrāviena pārņēma vadību un noturēja to līdz pat mača finālsvilpei.

Jau vēstīts, ka Porziņģis piektdie izcēlās ar 28 punktiem, spēlējot pret savu bijušo klubu Ņujorkas "Knicks". "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 102:106 piekāpās Ņujorkas "Knicks", kas izcīnīja vien otro panākumu šīs sezonas deviņās spēlēs.

Dalasas komandas pārstāvji jau sezonas sākumā vēstīja, ka Porziņģis sezonas laikā izlaidīs spēles, kas notiks divas dienas pēc kārtas. Šāda prakse jau reiz notika pirmssezonas spēlēs, kad Porziņģis izlaida maču pret Oklahomsitijas "Thunder".

Basketbolists šosezon laukumā devies astoņās spēlēs, kurās vidēji izcēlies ar 20,1 punktu, 8,3 atlēkušajām bumbām, 2,6 bloķētiem metieniem un 1,8 rezultatīvām piespēlēm.

"Mavericks" deviņās spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras, kas Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā dod sesto vietu.