Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Paralimpietis Aigars Apinis izcīna zelta medaļu diska mešanā

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Latvijas pārstāvis Aigars Apinis ceturtdien pasaules čempionātā paravieglatlētikā Dubaijā izcīnīja uzvaru diska mešanā F52 grupā, bet finālā lodes grūšanā F33 grupā iekļuva Jānis Juhņēvičs.

Apinis labākajā mēģinājumā raidīja disku 21,05 metru tālumā, tuvāko sekotāju poli Pjotru Koseviču apsteidzot par 47 centimetriem. Trešo vietu ar 19,91 metru ieņēma cits Polijas sportists Roberts Jahimovičs.

Apinis sacensības sāka ar 20,41 metru, turpināja ar 20,19 un 20,67 metriem, labāko rezultātu sasniedzot ceturtajā mēģinājumā. Uzvaru būtu nodrošinājis arī pēdējais metiens 21,01 metra tālumā, piektajā mēģinājumā rīku raidot 20,57 metru tālumā.

Jānis Juhņēvičs lodes grūšanā F33 grupā iekļuva finālā, kas notiks 14.novembrī. Latvijas sportistam to nodrošināja tieši septiņus metrus tāls grūdiens trešajā mēģinājumā, pirmajos divos iespējot 6,90 un 6,59 metrus. Juhņēvičs ierindojās ceturtajā vietā piecu dalībnieku konkurencē un kā pēdējais iekļuva finālā.

Labāko rezultātu sasniedza Saūda Arābijas pārstāvis Hani Alnahli, kurš lodi raidīja deviņu ar pusi metru tālumā.

Pasaules čempionāts paravieglatlētikā notiek no 7. līdz 15.novembrim. Latviju Dubaijā pārstāv pieci sportisti. Viņu vidū ir arī daudzkārtējais pasaules un paralimpisko spēļu čempions Aigars Apinis un 2016.gada paralimpisko spēļu zelta un bronzas medaļas ieguvēja, pasaules un Eiropas čempione Diāna Dadzīte, kuru Starptautiskā paralimpiskā komiteja ir ierindojusi starp desmit spēcīgākajām pasaules parasportistēm pasaulē.

Kopumā pasaules čempionātā piedalās apmēram 1400 vieglatlētu no 122 valstīm. Čempionāts notiek Dubaijas nesen atjaunotajā stadionā, kas paredzēts un pielāgots tieši parasportistiem.

Latviju sportisti pasaules čempionātā paravieglatlētikā:

diska mešanā (F52 klase) - Aigars Apinis,

šķēpa mešanā un diska mešanā (F55 klase) - Diāna Dadzīte,

šķēpa mešanā un lodes grūšanā (F38 klase) - Dmitrijs Silovs,

vālītes mešanā (F32 medicīnas klase) - Baiba Rorbaha,

lodes grūšanā (F33 klase) - Jānis Juhņēvičs.