Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Bārtija triumfē WTA sezonas noslēguma turnīrā un tiek pie iespaidīgas prēmijas

© EP/SCANPIX/LETA

Planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Ešlija Bārtija svētdien Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā triumfēja WTA sezonas noslēguma turnīrā jeb WTA "Finals".

Finālmačā austrāliete ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni un planētas astoto raketi Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas.

Par uzvaru turnīrā Bārtija saņems 4,42 miljonus ASV dolāru (apmēram 3,96 miljonus eiro), kas ir visu laiku lielākā naudas balva profesionālajā tenisā.

Ieskaitot šodienas panākumu, Bārtija šogad izcīnījusi četrus WTA titulus, no kuriem viena ir Francijā iegūtā "Grand Slam" trofeja. Bārtija kļuva par piekto tenisisti, kura ar pirmo piegājienu uzvarējusi WTA sezonas noslēguma turnīrā.

Bārtija sezonu sāka ranga 15.vietā un savā dzimtenē pirmo reizi sasniedza "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Sezonas turpinājumā viņa izcīnīja savus pirmos "Premier Mandatory" un "Grand Slam" titulus, bet pēc panākuma Birmingemā kļuva par planētas pirmo raketi. Austrāliete pirms šī turnīra bija sezonas līdere un Jauno gadu sagaidīs ranga līderpozīcijā.

Nākamnedēļ viņai Pērtā gaidāmas Federāciju kausa fināls pret Francijas izlasi.

WTA sezonas noslēguma kopējais balvu fonds ir dubultots, un šogad tas sasniedz 14 miljonus ASV dolāru (12,5 miljoni eiro). Iepriekšējos piecus gadus turnīrs norisinājās Singapūrā, bet šogad tas debitēja Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā.

Aizpērn Aļona Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma turnīrā. Viņa apakšgrupā uzvarēja vienā no trim spēlēm un pusfinālam nekvalificējās.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā triumfēja ukrainiete Svitoļina, kura uzvarēja visos mačos.