Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" atvaļinājumā dodas ar četru zaudēto spēļu sēriju

© f64

Rīgas "Dinamo" vēl vienu reizi palaida garām iespēju uz kādu laiku atvadīties no pēdējās vietas, taču zaudējums Sanktpēterburgā pēcspēles metienos ar 3:4 viņiem šo prieku liedza.

Šī būs abu komandu otrā spēle šajā sezonā. Pirmajā tikšanās reizē 30. septembrī Rīgā rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu ar 0:3. Šis zaudējums bija pēc kārtas otrais sausais zaudējums un pēc tā sekoja arī trešais. Respektīvi, SKA piedalījās “Dinamo” apkaunojošajā antirekorda tapšanā.

Ja par atskaites punktu ņem pēdējo spēli, tad abas komandas šodienas maču sagaida ar zaudējuma rūgtumu azotē. Pirms divām dienām pagalam nevarīgais “Dinamo” viesos ar 2:3 zaudēja Sočiem, bet SKA spēlēja vakar un arī zaudēja - 1:2 pret “Lokomotiv”. Ja par atskaites punktu ņemam ilgāku laika posmu, tad rīdzinieki jau ir zaudējuši trīs spēles pēc kārtas, kamēr SKA pirms tam bija izcīnījusi divas pēcspēles metienu uzvaras.

Vēl pirms šīs nelielās izbraukumu sērijas šķita, ka “Dinamo” nopietni nolēmusi pacīnīties par astoto vietu, taču tagad turnīra tabula atkal izskatās tāda, ar kādu rīdzinieki sadzīvojuši ilgāku laiku. Proti, “play off” zona ar katru nākamo zaudējumi kļūst arvien tālāka. Pirms šodienas spēles tā pati labi ieslidītā pēdējā vieta, bet astotajā vietā esošā “Lokomotiv” atrdoas jau astoņu punktu attālumā.

Abām komandām šī būs 38 savstarpējā spēle un tajās nomācošs pārsvars ir SKA - 19 uzvaras pamatlaikā, divas uzvaras papildlaikā un vēl četras pēcspēles metienos. “Dinamo” ir deviņas uzvaras pamatlaikā un trīs papildlaikā. Vārti - 83:116.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Bārtulis - Ališausks, Dārziņš - Makmilans - Rēdlihs; Sotnieks - Berglunds, Ģēģeris - Bērziņš - Eštons; Maršals - Mamčics, Meija - Džeriņš - Lipsbergs; Balinskis, Marenis - Batņa - Giliss, Trastašenko.

1. trešdaļa.

1. min. Pusminūtes laikā abas komandas paspēj izdarīt pa metienam. Pieklājīgam metienam...

1:0 (4:19). Ja rīdzinieku metiens pirmajā pusminūtē tā arī palika vienģais, tad SKA pamatīgi griez ledu "Dinamo" zonā un "iegrieza" arī golu.

7:17. "Dinamo" ir acīmredzami lēnāks par pretinieku par ko liecina Berglunda divas soda minūtes.

Vairākumu mājinieki nerealizēja, taču tūlīt pēc Berglunda atgriešanās laukumā tāpat tika gūti vārti. Dinamo gan pieprasīja novērtēt situāciju, vai pirms vārtu gūšanas nebija aizmugure un izrādījās taisnība - vārtu guvums netiek ieskaitīts.

13. min. Jā atmiņā ir jāatrod kāda epizode pie SKA vārtiem, kuru tur izveidojuši rīdzinieki, nekas prātā nenāk un nenāk tāpēc, ka nekas tur nav noticis.

15. min. Jo tuvām trešdaļas izskaņai, jo nožēlojamāka izskatās "Dinamo" spēle. Tikai un vienīgi atsišanās un nekādu domu par uzbrukumu. Kā pirmajā pusminūtē tika izdarīts tas metiens, tā tas arī palicis vienīgais...

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 9:2.

2:0 (21:40). Ātrs gols kopš trešdaļas sākuma. Barabanovs kā pastaigā pa parku izskrēja cauri visai "Dinamo" aizsardzībai, kā pēdējo viegli apspēlēja Sotnieku un tad arī Salāku.

2:1 (25:47). Viens no retajiem rīdzinieku uzbrukumiem beidzies ar vārtu guvumu. Ar Dārziņam neraksturīgu golu, kurš bija pirmais pie atsistās ripas. Rezultatīva piespēle Rēdliham.

27. min. Nav tālu arī otrie vārti, taču Marenis īsti nesaprata kas darāms izejot vienam pret vārtsargu.

2:2 (28:30). Ko neizdarīja Marenis, to izdarīja Makmilans, kurš vārtu priekšā pamaina Ališauska mestās ripas lidojumu un ir neizšķirts. Piespēle arī Dārziņam.

Spēle noteikti ir kļuvusi dzīvāka un par dzīvību ir parūpējušies rīdzinieki. Pats interesantākais, ka "Dinamo" izdarījuši jau septiņus metienus, kamēr mājinieki tikai vienu.

30:26. Ja jau rīdziniekiem ir aizgājusi spēle, tad dzelzs ir jākaļ kamēr tā karsta. Kā reizi šādā situācijā noder skaitliskais vairākums.

Vairākuma izskaņā Rēdliham bija laba iespēja gūt arī trešos vārtus, taču nespēja pārmest pāri vārtsarga kājsargam.

2:3 (35:33). Jāteic, ka arī šis vārtu guvums brieda un nobrieda. Savus otros vārtus guva Makmilans, kurš ar plaukstas metienu no piecu metru attāluma iecēla ripu vārtu stūrī. Piespēle Dārziņam.

Tūlīt pēc gūtajiem vārtiem kāds no SKA iziet viens pret Salāku un līdzīgi kā Marenis, arī viņš īsti nesaprot kā izrīkoties ar ripu.

37:14. Tā "Dinamo" aizrāvās ar uzbrukumu, ka pretinieku zonā divas minūtes nopelnīja Marenis.

3:3 (39:08). Pietrūka nieka piecas sekundes, lai noturētu mazākumu. Gols varēja būt kādu mirkli ātrāk, taču Salāks tika tā nodzenāts, ka vārti palika pustukši.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 8:16.

45. min. Spēle atkal aizgājusi uz vieniem vārtiem - uz "Dinamo" vārtiem. Vismaz reizes trīs Salāks glābis "Dinamo" no vārtu zaudējuma.

50. min. Lipsbergam pamatīgi noveicās. Tā vietā, lai viņu padzītu no spēles, viņš saņēma vien pāri dunkas pa muguru.

52:58. Pēc neliela spiediena uz SKA vārtiem, rīdzinieki paliek mazākumā. Divītis Balinskim.

58. min. SKA komandā vārtsargu maiņa. Meļņičukam kaut kāds savainojums.

Papildlaiks.

Metieni trešajā periodā - 11:1.

Pirmajā minūtē SKA ir divas izcilas iespējas pabeigt spēli. Vienā no epizodēm Salāks palika viens pret diviem naidniekiem.

Rēdlihs nopelna soda metienu.

Ilgi domāja, kurš to izpildīs līdz izdomāja, ka Džeriņš... Izdomāja nepareizi.

Kāds iebakstīja ripu vārtos, taču tiesneši dodas skatīties atkārtojumu un vārti netiek ieskaitīti.

Pirmo reizi sezonā "Dinamo" tiek pie pēcspēles metieniem.

Meija - 0:0

SKA - 1:0

Eštons - 1:0

SKA - 1:0

Maršals - 1:0

SKA - 2:0

Dārziņš - 2:0