Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Nevarīgais "Dinamo" arī Sočos paliek bez punktiem

© f64

Rīgas “Dinamo” turpina kolekcionēt zaudējumus. Kārtējais tika piedzīvots pret tiešo konkurentu cīņā par iedomāto "play off" Sočiem - 2:3. Nākamā spēle svētdien, kad izbraukumā būs jātiekas ar Sanktpēterburgas SKA.

Šī ir tā sauktā četru punktu spēle, jo tiekas divas komandas, kuras, iespējams, cīnīsies par astoto vietu Rietumu konferencē. Rīdziniekiem šīs izredzes ir krietni mazākas, jo ilgstoši atrodoties pēdējā vietā, komanda var atļauties zaudēt labi ja katrā trešajā mačā, bet spēle ar Sočiem tiek sagaidīta ar diviem zaudējumiem pēc kārtas - 2:3 Maskavā pret “Spartak” un 1:3 savā laukumā pret Pekinas “Red Star”. Savukārt Soči pēdējās divas spēles ir uzvarējusi - 3:1 izbraukumā pret “Admiral” un 3:1 savā laukumā pret “Salavat Julajev”.

Rīgas komandai turnīra tabula ir ierasta - pēdējā vieta. Pirms iepriekšējiem diviem zaudējumiem radās iespaids, ka astotā vieta atrodas rokas stiepiena attālumā, taču šobrīd astotajā vietā esošā “Lokomotiv” ir aizbraukusi sešu punktu attālumā. Toties ir uzradies nopietns konkurents cīņā par pēdējo vietu - Minskas “Dinamo”, kas ir savākusi tikai par vienu punktu vairāk. Toties minskiešiem šobrīd ir desmit pēc kārtas piedzīvoto zaudējumu sērija, kāda šajā sezonā nav bijusi pat rīdziniekiem.

Līdz ar Minskas komandas dziļo bedri, Rīga vairs nav sliktākā komanda Krievijas čempionātā izbraukumā, jo viņi izbraukumā spēlē vēl sliktāk - 10 spēlēs pieci punkti. Rīdzinieki 12 spēlēs izcīnījuši par vienu punktu vairāk. Savukārt Soči savā laukumā spēlē ne labi, ne slikti. 13 sava laukuma mačos izcīnītas piecas uzvaras no kurām četras pamatlaikā.

Šī būs abu komandu vienpadsmitā savstarpējā spēle un “Dinamo” ir par ko aiz kauna ielīst zemē. Proti, iepriekšējos desmit mačos izcīnīta tikai viena uzvara un tā pati papildlaikā un tā pati pirms četriem gadiem - 2015. gada 3. decembrī viesos uzvarēts ar 2:1. Soču komanda sešas uzvaras izcīnījusi pamatlaikā un trīs pēcspēles metienos. Vārti - 16:31.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Bārtulis - Ališausks, Dārziņš - Makmilans - Dārziņš; Sotnieks - Berglunds, Eštons - Bērziņš - Ģēģeris; Maršals - Mamčics, Meija - Džeriņš - Lipsbergs; Balinskis, Marenis - Batņa - Giliss, Trastašenko.

1. trešdaļa.

3. min. Pusminūti rīdziniekiem izdodas mājiniekus iespiest viņu zonā, taču līdz reāliem metieniem netiek.

5. min. Abas komanas cenšas būt ātras, taču vārtsargiem joprojām ir garlaicīgi.

7. min. Pirmais no vārtsargiem savu varēšanu parāda mājinieks, kuram smuki izdodas noķert Bārtuļa no pāris metriem izdarīto metienu.

10. min. Arī Salākam vienu reizi nācās atvairīt drusku bīstamu metienu, bet kopumā pirmā trešdaļa ir garlaicīga. Tik garlaicīga, cik to spēj piedāvāt viduvēja līmeņa komandas kuras turnīra tabulā atrodas pašā lejasgalā.

0:1 (12:07). Viss ģeniālais ir vienkāršs. Kā šajā vārtu guvumā. Berglunds no zilās lādē pa vārtiem, ripas lidojumu pamaina Sotnieks un lieta darīta. Rezultatīva piespēle arī Eštonam.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 4:4.

21:38. Varbūt tagad spēle kļūs dzīvāka, kad divas minūtes par spēles laika vilcināšanu nopelnīja Džeriņš.

1:1 (22:07). Ļoti ātra vairākuma realizācija. Nekādu ābeci mājinieki neizdomāja. Rosens tika pie ripas, notēmēja tālajā augšajā stūrī un ar delnas metienu tur ietrieca ripu.

25. min. No dzīva hokeja joprojām nekā. Daudz paužu, abas komandas kaut kur joņo, bet bezjēdzīgi joņo un līdz ar to spēles kvalitāte ir atbaidoša.

29:15. Vēl viens noraidījums rīdziniekiem. Šoreiz Bārtulim divas minūtes.

Pirmajā mazākuma min;utē nekādu briesmu, taču otro minūti mājinieki visu laiku dzīvojās pa Dinamo zonu un arī Salāks tika dzenāts no viena vārtu stabiņa līdz otram.

34:17. Būs jāuzspēlē vēl divas minūtes mazākumā. Jāsēž Gilisam.

Lai arī pašiem idzevās vienreiz aizskriet 2 pret 1 izgājienā, kādu pusotra minūti spēle notika pie Salāka vārtiem. Tiesa, tikai vienā epizodē Dinamo soliņš varēja labsajūtā nopūsties, kad ripa netika iebakstīta tukšajā vārtu stūrī.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 12:3.

Jau pēc 15 sekundēm Salākam ir jāglābj komandu no vārtu zaudējuma.

44. min. Spēle pārsvarā notiek Dinamo zonā. Rīdzinieki tikai atsitas un retu reizi uzdrošinās doties uzbrukumā.

47:17. Pie vairākuma tiek arī Dinamo.

Ja tiktu veidots sezonas sliktāko vairākumu TOP's, tad šīs divas minūtes pagaidām stabili ieņemtu vietu pirmajā trijniekā.

52.min. Salākam atkal ir jāiesvīst neitralizējot izgājienu viens pret vienu.

2:1 (50:50). Ko Soči neizdarīja iepriekšējās epizodēs, tas tika izdarīts krietni vienkāršākā veidā. Līdzīgi kā pirmajā vārtu guvumā ar delnas metienu no puzonas. Un atkal to pašu izdarīja Rosens.

2:2 (55:26). Neloģisks vārtu guvums, taču arī šādus vārtus skaita. Ne no kurienes Bārtulis uz zilās līnijas sagaidīja ripu, uzmeta un gols. Rezultatīva piespēle Dārziņam.

3:2 (59:29). Kur divi, tur arī trešais nav lieks. Var jau vainot apmales, bet to pašu var teikt arī par aizsargiem, kuri vārtu priekšā nenovaktēja trīs vārtu autoru Rosenu.