Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas futbola izlase FIFA rangā noslīdējusi uz 143.vietu

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi četras pozīcijas un noslīdējusi uz 143.vietu.

Latvijas izlase šomēnes aizvadīja divas spēles 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Latvieši mājās ar 0:3 zaudēja Polijai, bet viesos ar 1:3 atzina Izraēlas pārākumu.

Jaunajā rangā Latvijas izlasei ir 1063 punkti, kas ir par 12 mazāk, nekā pirms mēneša. Latvijas futbolisti pie uzvaras nav tikuši jau 16 spēles pēc kārtas jeb kopš pagājušā gada 2.jūnija. Savukārt oficiālos turnīros vienība iepriekšējo panākumu guva 2017.gada 10.oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā pret Andoru.

Novembrī Latvijai jāspēkojas ar Slovēniju un Austriju.

Virs Latvijas rangā ir Komoras, bet zem - Burundi. Divas vietas zemāk atrodas Honkonga, kuru vada Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Miksu Pātelainens. No Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstīm Latvija apsteidz tikai Moldovu, Lihtenšteinu, Maltu, Gibraltāru un Sanmarīno.

Tikmēr dienvidu kaimiņi lietuvieši rangā zaudējuši vienu pozīciju, ieņemot 132.vietu, bet Igaunijas izlase no 102.vietas atkāpusies uz 104.pozīciju.

Savukārt no pretiniecēm 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā visaugstāk ir Polija (21.vieta), kam seko Austrija (25.), Slovēnija (65.), Ziemeļmaķedonija (68.) un Izraēla (89.).

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Tikmēr FIFA ranga līderpozīciju joprojām ieņem pagājušā gada Pasaules kausa bronzas medaļas ieguvēja Beļģija, apsteidzot trofejas ieguvēju Franciju. Tālāk ir Brazīlija, bet ceturto vietu saglabājusi Anglijas izlase. Vienas pozīcijas kāpums ir Urugvajai, kas apsteigusi Portugāli. Tādā pašā veidā Horvātija apdzinusi Spāniju, bet Argentīna pagājusi garām Kolumbijai.

Vislielāko kāpumu, par 11 vietām, veikušas Nikaragva un Dienvidsudāna, kuras atrodas attiecīgi 137. un 162.pozīcijā. Savukārt vislielāko kritumu, par 12 pozīcijām, piedzīvojusi Maurīcija, kas ieņem 173.vietu.