Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Desmit dienu laikā "Dinamo" otro reizi pārspēj "Traktor"

© f64

Rīgas "Dinamo" Krievijas čempionātā hokejā otro reizi desmit dienu laikā tikās ar Čeļabinskas "Traktor" un arī šoreiz izcīnīja uzvaru - 2:0. Nākamā spēle piektdien izbraukumā Minskā.

Abas komandas 14. oktobrī tikās Čeļabinskā un toreiz parādot sev neraksturīgi sakarīgu spēli, rīdzinieki uzvarēja ar 4:3. Tiesa, šī uzvara tika nosargāta ar pēdējiem spēkiem. Pirms pēdējās trešdaļas rīdzinieki bija vadībā ar 4:1, taču tad traktoristi uzsāka pamatīgu ofensīvu, taču pēdējās trešdaļas laikā spēja atspēlēt tikai divus vārtus.

Ar spēli Rīgā “Traktor” pabeigs savu četru izbraukuma spēļu sēriju. Tā iesākās ar 1:3 pret “Vitjaz”, tad turpinājās ar 0:3 pret CSKA, bet pirms divām dienām Jaroslavļā uzvara ar 2:1. Savukārt “Dinamo” pēc divām sakarīgām spēlēm un uzvarām Čeļabinskā un Nursultanā, iepriekšējā spēlē savā laukumā jau sāka izskatīties pēc tās komandas, kura atrodas sev piestāvošajā pēdējā vietā - 1:2 pret Ņižņekamskas “Ņeftehimik”.

Nesenā uzvara viesos Rīgai pār “Traktor” bija pirmo pēdējās desmit savstarpējās spēlēs, bet savā laukumā Čeļabinskas komanda nav uzvarēta kopš 2013. gada 13. decembra (2:0). Kopš tā laika savā laukumā vieni vienīgi zaudējumi. Šovakar komandām būs 24. savstarpējā spēle, kurās nomācošs pārsvars ir “Traktor”: 11 uzvaras pamatlaikā, viena papildlaikā un piecas pēcspēles metienos. “Dinamo” pa šiem gadiem pretinieku spējusi uzvarēt tikai sešas reizes (visas pamatlaikā). Vārti - 52:63.

Kopš zaudējuma “Ņeftehimik”, turnīra tabula daudz nav mainījusies. It īpaši tās lejasgals. “Dinamo” kā bija pēdējie visā čempionātā, tā tur atradīsies vēl ilgi un, ļoti iespējams, līdz pat sezonas beigām. “Dinamo” 19 spēlēs izcīnījusi tikai 12 punktus, kas ir par trim mazāk kā rietumu priekšpēdējā vietā esošajiem Sočiem. Savukārt astotajā vietā esošā “Severstaļ” atrodas piecu punktu attālumā.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Ališausks - Bārtulis, Dārziņš - Makmilans - Rēdlihs; Mamčics - Maršals, Eštons - Bērziņš - Meija; Berglunds - Sotnieks, Lipsbergs - Džeriņš - Pavlovs; Balinskis, Giliss - Batņa - Marenis, Trastašenko.

1. trešdaļa.

2. min. Pēc divām nospēlētām minūtēm pirmo iespēju gūt vārtus neizmanto "Dinamo". Džeriņš meklēja brīvo vārtu stūri, taču neatrada un joprojām kā uzbrucējs šajā sezonā ir bez vārtu guvumiem.

5. min. Pēc Džeriņa neizmantotās iespējas tūlīt pat Salāka vārtus uz ilgāku laiku apsēda viesi un uz aci izskatās, ka tieši "Traktors" ir aktīvāks un varošāks.

10. min. Spēle izlīdzinājusies, kaut kas notiek pie abu komandu vārtiem, kādā brīdī tiesnesis nesaskata pārkāpumu, bet kopumā spēle bez asumiem.

15. min. Spēle pamazām kļūst pagalam nebaudāma. Abas komandas viena otrai neļauj neko darīt, visu laiku tāda basktīšanās vien ir un mīcīšanās pārsvarā notiek viduszonā.

17. min. Vienā no retajiem pusātrajiem uzbrukumiem viesiem izdodas iebakstīt ripu vārtos, taču tas tiek izdarīts ar augsti paceltu nūju. Vismaz kaut kādas dzīvības pazīmes... Drošības labad vēl tika apskatīts video un arī tur tika fiksēta augsta nūja.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 4:8.

20:43. Pirmais noraidījums spēlē un to nopelna Rēdlihs.

Lielāko daļu vairākuma viesi pavadīja uzbrukuma zonā un izdarīja četrus metienus no kuriem divos Salākam bija jāpiepūš vaigus.

1:0 (22:55). Vārtu guvums ne no kurienes. Ciemiņi savā laukuma zonā muļļājas tik ilgi, kamēr pie ripas tiek Makmilans, piespēle uz vārtu priekšu Dārziņam un lieta darīta.

28. min. Pēc noraidījuma un gūtajiem vārtiem spēle noteikti kļuvusi dzīvāka un vārtu gūšanas iespējas sāk rasties viena pēc otras. Katrā ziņā, vārtsargiem vairs nav garlaicīgi.

35. min. Abas komandas nedaudz paplosījās un trešdaļas otrajā pusē atkal sākās antihokejs.

37:17. "Dinamo" atkal jāspēlē mazākumā. Divas minūtes Balinskim.

Šoreiz mazāk kreņķu mazākumā.

39:37. Trešdaļas izskaņā pie vairākuma tiek arī rīdzinieki, bet tā realizēšana jāatliek uz trešo periodu. Tiesa, vairākumā būs jāiztiek bez Dārziņa, kurš savas divas minūtes nopelnīja abpusējā noraidījumā.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 4:12.

Ir bijuši švaki vairākumi, bet šis bija ārpus jebkādas konkurences. Viesi mazākuma laikā izdarīja divus pieklājīgus metienus, kemēr rīdzinieki pat zonā neiegāja.

43:42. Vēl viens vairākums un šoreiz ar Dārziņu.

Krietni pieklājīgāks vairākums un vairākiem metieniem, taču īstu vārtu gūšanas iespēju nemaz nebija.

50. min. Spēle kļuvusi vienveidīga. "Traktor" mēģina uzbrukut, bet "Dinamo" to neļauj darīt. Paši rīdzinkeki izteikti gaida kādu pretuzbrukumu un izskatās, ka līdzīgā stilā spēle arī tiks pabeigta.

50:09. Vēl viens vairākums rīdziniekiem.

50:49. Traktoristiem vēl viens noraidījums un turpat pusotra minūte lielais vairākums. Ja ne tagad, tad kad?

2:0 (52:09). Pirmā maiņa spieda, bet neiespieda. Iznāca otrā vairākuma maiņa un Meija ar plaukstas metienu atrod tukšu stūri. Rezultatīva piespēle Mamčicam.

55:43. Atkal vairākums rīdziniekiem.

Vairākums kā vairums vairākumu - nekāds.