Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Krievijas čempionāta vājākā komanda piedzīvo 13. zaudējumu sezonā

© f64

Pēc iepriekšējās divās spēlēs izbraukumā izcīnītajām uzvarām, Rīgas "Dinamo" piedzīvojusi kārtējo zaudējumu un vēl vairāk nostabilizējās turnīra pēdējā vietā - 1:2 pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Nākamā spēle trešdien pret Čeļabinskas "Traktor".

Šī būs abu komandu otrā un pēdējā tikšanās šajā sezonā. Ar “Ņeftehimik” tika spēlēts 9. septembrī pirmās izbraukuma tūres ietvaros un rīdzinieki šajā spēlē zaudēja ar 0:4. Šī spēle bija īpaša ar to, ka pretinieks visus vārtus guva spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Ja “Dinamo” ir izteikti vājākā komanda rietumos, tad “Ņeftehimik” austrumos viena no vājākajām komandām ir tikai nosacīti. Ja rīdzinieki no “play off” zonas atpaliek par pieciem punktiem, tad “Ņeftehimik” tikai viens un ir aizvadījusi par divām spēlēm mazāk kā astotajā vietā esošais Čeļabinskas “Traktor”.

Pirms šodienas spēles abas komandas iepriekšējos divos mačos izcīnījušas uzvaras. Atšķirība tā, ka rīdzinieki savas uzvaras izcīnīja izbraukumā, kamēr “Ņeftehimik” to paveica savā laukumā - 2:1 pret SKA un 2:1 (papildlaikā) pret “Sibirj”. Pirms tam punkts tika izcīnīts arī 1:2 zaudējumā pagarinājumā pret Ķīnas komandu.

Šī būs abu komandu 23. tikšanās reize un rīdzinieki var justies galvas tiesu pārāki. “Dinamo” līdzšinējos savstarpējos mačos ir izcīnījuši 12 uzvaras pamatlaikā un pa reizei papildlaikā un pēcspēles metienos. “Ņeftehimik” ir sešas uzvaras pamatlaikā un vēl divas pēcspēles metienos. Vārti - 60:55. Pagājušajā sezonā, kad abas komandas neiekļuva izslēgšanas spēlēs, abos mačos uzvarēja rīdzinieki: 4:3 viesos un 2:1 Rīgā.

Līdzīgi kā “Dinamo”, arī “Ņeftehimik” izbraukumā bijusi ļoti pieticīga. 12 aizvadītajās spēlēs pretinieku laukumos izcīnītas tikai divas uzvaras un 10 mačos zaudēts. Divos no tiem - papildlaikos. Vārti - 17:31. Pēdējā uzvara viesos izcīnīta 23. septembrī Čeļabinskā. Toties rīdzinieki ir viena no vājākajiem spēlējot savā laukumā. Rietumos sliktā spēlējusi tikai Maskavas “Spartak”.

Dinamo” sastāvs:

Makarovs; Ališausks - Bārtulis, Dārziņš - Makmilans - Rēdlihs; Mamčics - Maršals, Bērziņš - Eštons - Meija; Berglunds - Sotnieks, Lipsbergs - Džeriņš - Pavlovs; Gimajevs, Giliss - Batņa - Marenis, Trastašenko.

1. trešdaļa.

Kaut kas pietrūks mača ievadā... Pareizi, iepriekšējos divos mačos jau pirmajās sekundēs rīdzinieki nopelnīja noraidījumus. Šodien iztika bez divām minūtēm.

3. min. Tomēr kaut kas no iepriekšējās spēles bija gan. Iepriekš divi vārti tika gūti ar piespēlēm uz vārtu priekšu un šoreiz to pašu izdarīja Lipsbergs atrodot uz petaka Dārziņu. Šoreiz gan bez gola, bet moments labs.

8:31. Vairākums rīdziniekiem.

Vairākums? Tikai pusotra reizi izdevās ielavīties pretinieku zonā un arī tad tikai uz pāris sekundēm. Grūti to nosaukt par vairākumu.

12.min. Trīs rīdzinieki iziet pret vienu aizsargu un tā vien šķiet, ka paši nesaprata, kas darāms. Kaut kāds metiens jau bija, bet pa stikliem.

11:55. Paši savu iespēju neizmantoja un tūlīt pat nopelnīja divas soda minūtes (Gimajevs).

Arī viesu vairākums tāds pašķidrs. Drusku ilgāk pa uzbrukuma zonu dzīvojās, bet tikt un tā pa tukšo.

16:40. Rīgai vēl viena iespēja vairākumam.

Šoreiz kaut kas līdzīgs vairākumam. Ar vienu iespēju gūt vārtus, kad vāetu priekšā Marenis netrāpa pa ripu.

0:1 (19:43). Viens no retajiem metieniem pa Makarova vārtiem, ripa atsista uz vārtu priekšu, tur pretinieks, piespēle kolēģim un ripa tukšos vārtos.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 9:13.

Trešdaļas pirmā minūtu pilnībā aizrit "Dinamo" zonā.

0:2 (23:29). Laikam jau Makarovam atkal jāuzņemas vaina par šo vārtu zaudējumu. Ripa tiek atsista tieši uz pretinieku nūjas un zaudēti vārti. Varēja arī kāds aizsargs pieskatīt metēju, bet tas laikam par daudz prasīts.

25. min. Brieda arī trešais vārtu zaudējums, taču šoreiz Makarovs uzvarēja izgājienā 1 pret 1.

1:2 (29:30). Ja pretinieku vārtu stūris paliek tukšs, tad arī Rēdlihs tajos var trāpīt. Deviņās spēlēs pēc kārtas viņš bija bez punktiem un divpadsmit spēlēs bez vārtu guvumiem. Rezultatīvas piespēles Makmilanam un Dārziņam.

33:05. Divas minūtes Makmilanam.

36:19. Abpusējais noraidījums. Rīgai sēž Ališausks.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 4:13.

45. min. Abas komandas kaut ko mēģina izdarīt. Vieni izlīdzināt rezultātu, otri - nosargāt vienu vārtu pārsvaru. Labāk sanāk tiem otrajiem.

50. min. Uz kādu minūti rīdziniekiem izdodas iekārtoties pretinieku zonā. Ir arī centieni gūt vārtus un arī kāds metiens sanākm, taču kopumā bez nopietniem pieteikumiem uz rezultāta izlīdzināšanu.

50:46. Nelielais spiediens beidzas ar nopelnītu skaitlisko vairākumu.

Pirmajā pusminūtē tīri sakarīgs vairākums, bet pēcāk - klasiskais nekas.

58:27. "Dinamo" paņem pusminūtes pārtraukumu un nomaina vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.