Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Porziņģis ar lielisku sniegumu kaldina "Mavericks" panākumu

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē izcēlās ar 18 punktiem un 13 bumbām zem groziem, palīdzot Dalasas "Mavericks" gūt otro panākumu pirms gaidāmās sezonas.

"Mavericks"ar rezultātu 102:87 (32:13, 23:22, 21:24, 26:28) pārspēja Losandželosas "Clippers", kas gaidāmajā sezonā tiek uzskatīta par vienu no līgas spēcīgākajām komandām.

Porziņģis laukumā pavadīja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar 18 gūtiem punktiem, 13 bumbām zem groziem, vienu bloķētu metienu, realizēdams piecus no sešiem "sodiņiem" un vienu no trijiem tālmetieniem, spēli noslēdzot ar 20 efektivitātes koeficienta punktiem. Porziņģis un Tims Hārdevejs juniors bija Dalasas kluba efektīvākie spēlētāji.

Latvijas basketbolists jau pēc pirmā puslaika bija guvis 12 punktus un izcīnījis 12 atlēkušās bumbas, tomēr atbalstītāju atmiņā spožāka bija epizode no pirmās ceturtdaļas beigām. Porziņģis pie sava groza trīs reizes patraucēja pretiniekam gūt punktus, bet īsi pēc tam otrā laukuma pusē realizēja sarežģītu divpunktu metienu, papildus nopelnot iespēju izpildīt soda metienu.

Tāpat basketbolists otrajā ceturtdaļā nodemonstrēja tās prasmes, ar kurām viņš līgā ieguvu lielāku atpazīstamību. Porziņģis pēc komandas biedra metiena bija pirmais pie atlēkušās bumbas un ar lielu vēzienu trieca to grozā no augšas.

"Mavericks" rindās vēl 18 punktus pievienoja Džastins Džeksons, bet Luka Dončičs izcēlās ar 15 punktiem un 13 bumbām zem groziem.

Pretinieku rindās salīdzinoši pieticīgu sniegumu demonstrēja pērnās sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs Kavai Lenards, kura rēķinā 13 punkti, trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas.

Dalasas vienība dominēja zem groziem, izcīnot 58 bumbas, kamēr pretinieki tika pie 39.

"Mavericks" šis bija otrais panākums pirms gaidāmās sezonas.

Piektdien laukumā dosies arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", kas šonedēļ noslēdza viena gada līgumu ar vēl vienu latvieti Anžeju Pasečņiku, kurš gaidāmo sezonu, visticamāk, iesāks attīstības līgā. Tāpat spēle paredzēta Rodionam Kurucam un Bruklinas "Nets".

NBA 2019./20.gada sezona sāksies 22.oktobrī.