Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" trešais pagarinājums un trešā uzvara

© f64

Otro reizi šajā sezonā Rīgas "Dinamo" izcīna divas uzvaras pēc kārtas. Šodien papildlaikā ar 4:3 viesos tika pārspēta Nursultanas "Baris". Uzvaras vārti papildlaika priekšpēdējā minūtē Kristapam Sotniekam.

Neskatoties uz to, ka “Dinamo” iepriekšējā spēlē pamanījās pārspēt “Traktor”, rīdzinieki joprojām ir vājākā komanda visā turnīrā tieši izbraukumā - deviņās spēlēs izcīnīta tikai viena uzvara, bet vārtu bilance ir 11:43. Savukārt “Baris” itin sekmīgi izmanto sava laukuma priekšrocības - astoņās spēlēs izcīnītas piecas uzvaras. Tiesa, aizvadītajā kārtā tika piedzīvots 0:1 zaudējums pret Vladivostokas “Admiral”. Tiesa, punkts tāpat tika izcīnīts, jo zaudējums piedzīvots papildlaikā.

Ja aizvadītajā spēlē sliktākais izbraukums (“Dinamo”) spēlēja ar sliktāko sava laukuma komandu (“Traktor”), tad šodien vājākā aizsardzība (“Dinamo”) spēlēs pret labāko aizsardzību (“Baris”). Rīdzinieki 17 spēlēs zaudējuši 64 vārtus, kamēr “Baris” 16 aizvadītajos mačos savos vārtos ielaiduši tikai 23 ripas. Tiesa, šis gods ir jādala ar Maskavas CSKA, taču maskavieši aizvadījuši par vienu spēli vairāk.

Aizvadītajā sezonā abas komandas aizvadīja divas spēles un abās uzvarēja “Baris”. 29. septembrī Rīgā ar 7:3, bet 9. oktobrī savā laukumā ar 3:1. Šodienas mačs būs 22. savstarpējā tikšanās reize un tajās nomācošs pārsvars ir Kazahstānas komandai - 13 uzvaras pamatlaikā, viena papildlaikā un viena pēcspēles metienos. “Dinamo” ir tikai četras uzvaras pamatlaikā un vēl divas pēcspēles metienos. Vārti - 44:74.

Uzvarā pār “Traktor” rīdziniekiem nedaudz izdevās uzfrišināt savus vairākuma rādītājos, taču tik un tā ar 14,3% realizāciju “Dinamo” ir ceturtā vājākā šajā rādītājā - tikai deviņi vāti no 63 iespējām. Avukārt “Baris” ar 24,2% ir ceturtā labākā šajā rādītājā (15 vārti no 62 vairākumiem). Arī mazākumā ir līdzīga aina. “Dinamo” ir sliktākais mazākums (67,6%), bet “Baris” ir ceturtais labākais (90,4%).

Dinamo” sastāvs:

Makarovs; Ališausks - Bārtulis, Dārziņš - Makmilans - Rēdlihs; Mamčics - Maršals, Bērziņš - Eštons - Meija; Berglunds - Sotnieks, Lipsbergs - Džeriņš - Pavlovs; Gimajevs, Giliss - Batņa - Marenis, Trastašenko.

1. trešdaļa.

0:18. Spēles sākums līdzīgs kā pirms pāris dienām Čeļabinskā - jau pirmajās sekundēs noraidījums un vainīgais ir Rēdlihs.

Viena no labākajām vairākuma komandām neko prātīgu neizveidoja.

2:40. Vēl viens noraidījums, šoreiz laukuma saimniekiem.

Vairākuma laikā tika izdarīti precīzi divi metieni un pusi no tiem izdarīja laukuma saimnieki.

6:05. Atkal būs jāspēlē mazākumā. Skaitliskā sastāva pārkāpums... Sodu izcieš Lipsbergs.

Vēl viens vairākuma cienītāju komandai nepiedienīgs vairākums. Kāds pusotra metiens un nekā vairāk.

11. min. Izņemot trīs noaridījumus, pagaidām nekādu citu vērā ņemamu notikumu nav. Pat reālu vārtu gūšanas iespēju nav bijis.

15. min. Abas komandas joņo vienā joņošanā (šaurā laukuma efekts), bet lielas jēgas no tā joprojām nav.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā trešdaļā - 8:2.

22. min. Labs pretuzbrukums Rīgai. Pa labo malu aizskrien Lipsbergs, labs metiens, bet vēl labāks ir vārtsargs.

0:1 (25:01). Batņa nokapā aiz vārtiem, tiek pie ripas un izmet to uz vārtu priekšu, kur pretinieku aizmirsts ir Marenis. Būtībā pirmā patiešām reālā iespēja tikt pie vārtu guvuma un tā tiek izmantota.

Tūlīt pēc zaudētajiem vārtiem mājinieki uz kādu minūti iespiež rīdziniekus savā zonā un vismaz divas reizes ir tuvu vārtu guvumam, taču, te pašiem nolūzt metiens, te Makarovs izvelk.

1:1 (31:35). Spiediens no mājinieku puses pieauga, taču vārtu guvums tāds neloģisks. Kaut kur no tālajām ūsiņām un no paasa leņķa tiek uzmests pa vārtiem un trāpa tuvajā stūrī. Tīrs Makarova gols...

1:2 (34:44). Mats matā gols kā pirmais, tikai šoreiz aiz vārtiem pastrādā Makmilans, kurš uz petaka atrod brīvo Dārziņu.

35:44. Uzreiz pēc vārtu guvuma "Dinamo" tiek arī pie vairākuma. Der atgādināt, ka Čeļabinskā otrajā periodā rīdzinieki guva trīs vārtus.

35:54. Īsi bija Rīgas prieki par vairākumu. Par bloķēšanu divas minūtes nopelna Bārtulis.

39:20. Vēl viens vairākums rīdziniekiem, taču, visticamāk, tas pārcelsies uz trešo periodu.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā trešdaļā - 12:7.

41:15. Paši vairākumā neko lādzīgu neiespēja un paši uzreiz nopelna divas minūtes. Sēdēs Lipsbergs.

2:2 (41:20). Iemetiena likme - mājinieki to vinnē "Dinamo" zonā, uzmetiens vārtu virzienā, Makarovs atsit ripu uz vārtu priekšu un lieta darīta. Ātri "Baris" realizēja šo vairākumu.

44:55. Būs jāpasēž vēl divas minūtes. Ališausks tās nopelna.. Taču, nekur nav teikts, ka viņš arī nosēdēs tās divas minūtes.

45:16. Mājinieki atkal vinnē iemetienu, taču izmanīgāks un fiksāks par visiem ir Makmilans, kurš pamanās aizskriet tīrā viens pret viens... Bullītis? Nekā nebija, tikai noraidījums.

48:13. Aizdomīgs noraidījums, taču lietas būtību tas nemaina - "Dinamo" tiek pie vairākuma.

2:3 (48:35). Smuki rīdzinieki izraustīja mājinieku aizsardzību. Tik smuki, ka Eštonam bija tikai jāpieliek nūju, lai ievirzītu ripu tukšos vārtos. Rezultatīvas piespēles Dārziņam un Makmilanam.

3:3 (54:56). Gāja jau gāja mājinieki pēc trešā gola, taču pārāk vienkārši tas tika izdarīts. Nu nedrīkstēja kazahs Asetovs tik brīvi izlīst uz vārtu priekšu un izrēķināties ar Makarovu.

Papildlaiks.

Rīdziniekiem šogad divi papildlaiki un abi uzvarēti, "Baris" - viens un tas pats zaudēts.