Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas izase beidzot gūst vārtus, bet turpina zaudēt

© f64

Latvijas izlase piedzīvojusi kārtējo zaudējumu 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Astotais zaudējums šajā ciklā tika piedzīvots izbraukumā pret Izraēlu - 1:3. Nākamā spēle 16. novembrī Ļubļanā pret Slovēniju.

Šī būs abu komandu otrā spēle šajā ciklā. Pirmā notika 7. jūnijā Rīgā un tieši mačā pret Izraēlu aizsākās Latvijas izlases bezcerīgi zaudēto spēļu sērija. Izraēla Rīgā uzvarēja ar 3:0 un visus vārtus guva cikla rezultatīvākais spēlētājs Zahavi.

Ja Latvijas izlasei vēl pirms kvalifikācijas cikla nebija nekādu izredžu kvalificēties finālturnīram, tad Izraēlas izlasei tādas vēl ir saglabājušās. Tiesa, minimālas, taču saglabājušās. Lai izredzes būtu arī pēc spēles ar Latviju, Izraēlai šovakar noteikti jāizcīna uzvara un tad trešajā vietā ar 11 punktiem iekārtosies uzreiz trīs izlases - Ziemeļmaķedonija, Slovēnija un Izraēla. Šo trio no otrās vietas šķirs pieci punkti, kas ir sadeldējami divās atlikušajās spēlē, taču ir jāatceras, ka turnīra pēdējā spēlē šobrīd otrajā vietā esošajai Austrijai ir spēle Rīgā. Respektīvi, spēle, kurā ir garantēts vismaz viens punkts, bet, visticamāk, visi trīs punkti.

Ieskaitot pārbaudes spēles, Latvijas izlase nav uzvarējusi jau četrpadsmit spēlēs pēc kārtas un, lai ticētu un cerētu, ka tieši šodien beigsies šī sērija, ir ļoti naivi. Latvijas izlase pēdējo uzvaru izbraukumā ir izcīnījusi pirms trīs gadiem, 2016. gada 9. septembrī, kad ar 1:0 tika izmocīta uzvara pār Andoru. Kopš šīs vēsturiskās uzvaras vēl ir bijis 0:0 (PČ kvalifikācijā) ar Fēru salām, vēlreiz neizšķirts ar Fēru salām (1:1 pārbaudes spēlē) un 1:1 ar Kazahstānu (Nāciju līgā). Tas arī viss, kas pēdējo trīs gadu laikā sakrāts pretinieku laukumos.

Ar katru nākamo spēļu dienu arvien mazāk paliek izlašu, kuras joprojām nav tikušas pie punktiem un tā vien šķiet, ka esošais kvartets paliks nemainīgs līdz pat cikla beigām. Sanmarīno zaudējusi 8 spēles, Latvija un Fēru salas pa septiņām spēlēm un Gibraltārs ar saviem pieciem zaudējumiem.

Latvijas izlases sastāvs:

Šteinbors; Jurkovskis, Ošs, Černomordijs, Jagodinskis; Savaļnieks, Ķigurs, Tarasovs; Ikaunieks, Gutkovskis, Kamešs.

1. puslaiks.

2. min. Varam ticēt, varam arī neticēt, bet jau otrajā minūtē pirmā iespēja gūt vārtus un šī iespēja ir Latvijas izlasei. Centrējums uz soda laukumu, bet maķenīt neprecīzi.

5. min. Vēl tuvāk vārtu guvumam ir Izraēla, kad viens pret Šteinboru izskrien Zahavi. Vārtsargs izglāba...

9.min. Pirmajā mačā Rīgā Zahavi savus pirmos vārtus guva jau 10. minūtē. Šovakar viņam iespēja izcelties bija krietni agrāk...

10. min. Laukuma saimnieki vēlreiz tiek pie labas iespējas gūt vārtus, taču atkal Šteinbors ir glābējs. Spēle it kā ir mierīga, bet mājiniekiem jau divas ļoti labas iespējas izcelties.

15. min. Zahavi vēlreiz paliek viens pret Šteinboru un arī šoreiz vārtsargs ir uzvarētājs. Nav par daudz pirmajām piecpadsmit minūtēm?

1:0 (16. min.). Kas nenotika pirmajās 15 minūtēs, tas notika nākamajā. Arī šoreiz pretinieks palika viens pats ar Šteinboru un Deburs savu iespēju garām nepalaida.

19. min. Brīdinājums Ošam.

23. min. Paveicās Latvijas izlasei, ka sitiens no pāris metru attāluma aizripoja kādu metru garām vārtiem.

24. min. Pārāk jau mīksti mūsējie ir aizsardzībā. Zahavi savu pieskatītāju apspēlē ar vienu kāju, tiek līdz ērtai sitiena pozīcijai, taču pats sitiens nolūzt.

2:0 (26. min.). Sāk palikt žēl Šteinboru. Atkal viņš atvaira izgājienu viens pret vienu, bet cik tad var, ja pirmais pie atsistās bumbas ir Zahavi...

Par šīs spēles uzvarētāju jautājumu nebija pirms spēles un tāds nemaz nevar būt puslaika vidū. Jautājums ir cits - cik vārtus gūs Izraēla?

32. min. Godīgi sakot, tas, kas notiek laukumā, tā ir KATASTROFA un nekādas PAŠCIEŅAS no LAtvijas izlases puses. No to spēlētāju puses, kuri atrodas laukumā. Šteinbors šajā barā neiederas...

2:1 (40. min.). Pārpratums, nejaušība vai kas cits, bet Latvija guva vārtus. Kaut kā sanāca pretizbrukums, kaut kā Gutkovskis atrada brīvo Kamešu un kaut kā bumba ieripoja Izraēlas vārtos. ŠIE IR LATVIJAS IZLASE PAŠU SPĒKIEM PIRMIE GŪTIE VĀRTI CIKLĀ!

3:1 (42. min.). Papriecājāmies un pietiek. Izraēlai uzbrukums, Daburs atkal iziet viens pret Šteinboru un vieglu kāju pārmet viņam pāri bumbu vārtu tukšajā stūrī.

Bumbas kontrole: 64%:36%

Sitieni pa vārtiem: 17:3

Sitieni vārtu rāmī: 9:1

Stūra sitieni: 4:0

2. puslaiks.

50. min. Šteinbors. Zahavi. Atkal uzvar vārtsargs!

56. min. Brīdinājums Glazeram un parocīga pozīcija soda sitiena izpildei no aptuveni 25m tieši pretī vārtiem. Savaļnieka sitiens patiešām ir labs, bet bumba trāpa pa vārtu stabu.

59.min. ŠTEINBORS! No trīs metru attāluma kārtīgs šķīliens pa vārtiem, bet Šteinbors ir necauršaujams.

64. min. Brīdinājums Ikauniekam.

68. min. Spēlētāju maiņa Latvijas izlasē: Ķigura vietā Laizāns.

72. min. ŠTEINBORS! No vārtu līnijas tiek izsista bumba.

75. min. Redz kā, arī Izraēlas vārtsargam ir jāglābj savu komandu. Gutkovskis ir ļoti tuvu tam, lai gūtu otros vārtus.

76. min. Maiņa Izraēlas izlasē: Sabas vietā Elmkless.

78. min. Maiņa Latvijas izlasē: Kameša vietā Dāvis Ikaunieks.

78. min. Maiņa Izraēlas izlasē: Tavates vietā Menahems.

84. min. Maiņa Izraēlas izlasē: Dabura vietā Veismans.

86. min. Maiņa Latvijas izlasē: J.Ikaunieka vietā Ontužāns.

87. min. Brīdinājums Černomordijam.

88. min. Zahavi soda sitiens no 25m un šoreiz Latvijas izlasi glābj vārtu pārliktnis.