Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Acīmredzamais neticamais - "Dinamo" izcīna uzvaru izbraukumā

© f64

Rīgas "Dinamo" parūpējusies par pārsteigumu viesos izcīnot pirmo uzvaru šajā sezonā. Par upuriem kļuva Čeļabinskas "Traktor" - 4:3. Nākamā spēle pēc divām dienām, arī izbraukumā, bret "Baris".

Kamēr rīdzinieki klejo pa Krieviju un aizvadīs otro izbraukuma spēli pēc kārtas, tikmēr traktoristiem šī būs trešā spēle pēc kārtas savā laukumā. Iepriekšējās divās sava laukuma spēlēs “Traktor” ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja “Admiral”, bet pirms tam ar 3:2 pārspēja Maskavas “Dynamo”. Teorētiski rīdziniekiem ir izredzes šodien aizķert kādu punktu, jo “Traktor” savā laukumā ir vēl vājāka par “Dinamo”. Astoņās sava laukuma spēlēs izcīnītas tikai divas uzvaras.

Patiesībā rīdzinieku izbraukuma spēļu zaudējumu sērija ir par vienu vairāk, jo arī pagājušā gada turnīrs tika pabeigts ar 0:3 zaudējumu Maskavā pret CSKA.

Pēdējo desmit savstarpējo spēļu sērija Rīgai ir baisa - nav uzvarēts nevienā no šīm spēlēm. Piecas reizes bijis papildlaiks vai pēcspēles metieni, taču arī tajos allaž piedzīvoti zaudējumi. Pēdējā uzvara pār “Traktor” fiksēta sensenos laikos - 2014. gada 9. janvārī, kad izbraukumā izdevās uzvarēt ar 5:2. Šī būs 23. savstarpējā spēle un arī kopēja bilance liek sarkt visai Skanstes ielai - tikai piecas uzvaras (visas pamatlaikā). 11 zaudējumi pamatlaikā, viens papildlaikā un pieci pēcspēles metienos. Vārti - 48:60.

Ar katru nākamo spēli (zaudējumu) “Dinamo” situācija kļūst arvien bezcerīgāka un bezcerīgāka. Jau labu laiku rīdzinieki ir iesildījuši konferences un visa čempionāta pēdējo vietu, bet tuvākie sekotāji (konferencē) jau ir ļoti tālu. Tā Leonīda Beresņeva trenētie Soči, kas rietumos atrodas vietu virs “Dinamo”, jau ir sešu punktu attālumā, bet astotajā vietā esošā Minskas “Dinamo” jau ir septiņu punktu attālumā. Respektīvi, lai iekļūtu “play off” rīdziniekiem ir nepieciešamas četras uzvaras.

Dinamo” sastāvs:

Makarovs; Bārtulis - Ališausks, Rēdlihs - Dārziņš - Makmilans; Maršals - Mamčics, Meija - Eštons - Bērziņš; Sotnieks - Berglunds, Pavlovs - Džeriņš - Lipsbergs; Gimajevs, Marenis - Batņa - Giliss, Trastašenko.

1. trešdaļa.

0:15. Interesants sākums - jau pirmajās sekundēs Dārziņš tiek pie divām soda minūtēm par simulāciju.

Izskatās, ka rīdziniekiem ir nopietns konkurents, arī "Traktor" ir viens no vājākajiem vairākumiem turnīrā. Tieši tāds, kāds tas bija šajās divās minūtēs.

5. min. Ja pirmās četras minūtes piederēja Traktoram, tad pirmā iespēja gūt vārtus bija Makmilanam, kurš no pāris metriem aizmet garām vārtiem.

8. min. Makmilanam izdodas izlauzties līdz vārtiem, taču līdz kārtīgam metienam viņam neļauj tikt.

10:56. Vēl viens mazākums Rīgai. Divas minūtes Eštonam un šoreiz bez simulācijas.

Šoreiz "Dinamo" vajadzēja drusku vairāk iespringt, lai izturēto arī šo mazākumu.

0:1 (14:43). Gols kā no mācību grāmatas - Maršala metiens no zilās līnijas, vārtsargs atsit ripu uz petaku, bet tur dežūrē Makmilans. Rezultatīva piespēle arī Dārziņam.

Neskatoties uz diviem mazākumiem, par pusrubli labāk pirmo trešdaļu labāk aizvadīja rīdzinieki. Traktoram īsti pat reālu iespēju gūt vārtus nebija, kamēr "Dinamo" savu ripu iemeta un vēl kāds pusotra moments bija otrajam vārtu guvumam, bet kopumā divu vidēji pieticīga līmeņa komandu randiņš.

2. trešdaļa.

Metieni pirmajā periodā - 5:7.

Jau pirmajā minūtē mājinieki tiek pie labākās iespējas gūt vārtus šajā spēlē, taču aizbliež garām vārtiem.

1:1 (22:33). Paši rīdzinieki uzdāvina golu, bet, ja konkrēti, tad Bārtulis nodarbojās ar labdarību. Tik pašpārliecināts bija aiz Makarova vārtiem, ka pazudēja ripu un Gika nokārto 1:1.

5. min. Traktors sāk izskatīties pēc traktora, bet Dinamo pēc vienkāršiem laukstrādniekiem. Pirmajās piecās minūtēs bez jau gūtā gola mājiniekiem ir vēl vismaz divas iespējas.

1:2 (25:48). Redz, kā notiek. Pirmais nopietnais apdraudējums uz Pavlovam no tuvas distances izdodas atrast brīvu stūri un trāpīt vārtos. Rezultatīvas piespēles Džeriņam un Lipsbergam.

28:45. Pie pirmā vairākuma tiek arī rīdzinieki un tā ir iespēja pierādīt, ka "Dinamo" ir maķenīt labāka vairākumā par pretinieku.

1:3 (29:46). Kaut kas neticams - pēc cik tur spēlēm pie sava otrā vārtu guvuma (17 spēlēs!!!) tiek kapteinis Dārziņš un viņa gols liek pretiniekiem mainīt vārtsargus. Rezultatīvas piespēles Makmilanam un Bārtulim.

33:28. "Dinamo" tiek pie vēl viena vairākuma.

1:4 (35:14). Turpinās acīmredzamais-neticamais. Četri vārti spēlē pamatlaikā - kosmoss! Divi vairākumi pēc kārtas - kosmoss dubultā! Un otro vairākumu realizē Dārziņš. Rezultatīva piespēle Makmilanam.

38:18. Tagad kārta vairākumam mājiniekiem. Divas minūtes Gilisam.

39:47. Mazākums ir izturēts, jo traktoristi nopelna noraidījumu. Pārāk daudz spēlētāju šiem laukumā.

3. trešdaļa.

Metieni otrajā periodā - 8:13.

Par daudz būs prasīts no "Dinamo", lai tā realizētu trīs vairākumus pēc kārtas.

2:4 (42:37). Laikam jau pirmais gols, kurā var pakratīt pirkstu Makarova virzienā - metiens no zilās līnijas, neviens netraucēja redzamību un gols.

43:12. Abpusējais noraidījums. Rīgai sēž Eštons.

46:16. Pavlovs nopelna divīti. Sāk klibot disciplīna?

3:4 (47:51). Skat kā, arī traktoristi prot realizēt vairākumu un izdara to ar glanci, bet Gikam trešais vārtu guvums.

51:54. Tā vien šķiet, ka mājinieku ceturtais gols ir tikai laika jautājums, jo spiediens no traktoristiem ir mežonīgs. Makarovs jau vairākkārt ir glābis no komandu no droša gola, bet te vēl Pavlovs nopelna divīti.

56. min. Spēle notiek tikai vienā laukuma pusē - "Dinamo" pusē. Būs brīnums, ja izdosies nosargāt uzvaru.

57:39. Rīdziniekiem piepalīdz paši čeļabionskieši nopelnot divas minūtes. Būtībā, līdz spēles beigām "Dinamo" var spēlēt vairākumā.

59:24. Tik ilgi "Dinamo" muļļājās ar savu vairākumu, ka paši nopelnīja divas minūtes. Pārāk daudz spēlētāju salēca laukumā un tā jau ir iespēja mājiniekiem.

59:50. Rīdziniekiem vēlreiz paveicās, jo mājinieki pamanās nopelnīt vēl vienu noraidījumu.