Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Prognoze: vai Ostapenko izcīnīs pirmo sezonas WTA titulu

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdienas pēcpusdienā izspēlēs savu pirmo finālmaču WTA līmeņa turnīrā šosezon, un bukmeikeru prognozes liecina, ka finālā pret ASV jauno spēlētāju Koko Gofu sagaidāma līdzvērtīga cīņa ar gandrīz vienādām izredzēm abām tenisistēm.

Aļona Ostapenko ir vēl viens piemērs, cik salīdzinoši agrā vecumā iespējams uzlidot līdz pašām sieviešu tenisa virsotnēm, taču viņas pretiniece Lincas WTA „International” sērijas turnīra finālā ir pavisam spilgts izņēmums. Koko Gofa ir tikai 15 gadus veca spēlētāja, kura šosezon spēja tikt līdz ceturtajai kārtai Vimbldonā un līdz trešajai kārtai „US Open” turnīrā, un viņai tiek paredzēta spoža nākotne šajā sporta veidā.

Gofai šis būs karjeras pirmais finālmačs WTA līmenī, taču arī Ostapenko nemaz nevar lepoties ar tik milzīgu pieredzi šajā ziņā. Viņa ir „French Open” čempione, bet šis tituls pamazām jau aizslīdējis divus gadus senā pagātnē. Kopumā Ostapenko uzvarējusi divos WTA turnīros, bet šī sezona viņai bijusi neveiksmīga. Viņa ir noslīdējusi uz 72. vietu pasaules rangā, un Lincas turnīrs šoruden ir patīkams izņēmums.

Gofai viņas pirmajā finālmačā var traucēt pieredzes trūkums un satraukums, taču tās nav īpašības, par kurām arī Ostapenko varētu nesatraukties. Pusfinālā gan Ostapenko nodemonstrēja aukstasinību tieši izšķirošajos brīžos, atspēlējot trīs mačbumbas.

Sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeri abu spēlētāju izredzes novērtē gandrīz vienādi, pavisam nedaudz favorītes statusā izvirzot Gofu, kuras sezonas līkne tomēr bijusi augšupejoša, kamēr Ostapenko arī pēc lielām uzvarām mēdza nospēlēt nepārliecinoši. Koeficients uz Ostapenko kļūšanu par Lincas turnīra čempioni ir 1.90.

Bukmeikeri paredz, ka finālmačā pietiks ar diviem setiem. Iespēja, ka tomēr būs jāizspēlē trīs seti, novērtēta ar koeficientu 2.35. Statistika atbalsta šādu prognozi - abas tenisistes kopā Lincas turnīrā aizvadījušas tikai vienu trīs setu spēli. Taču finālā viss var izvērsties citādi.