Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" atgriežas uz zaudējumu takas

© f64

Pāris dienas papriecājušies par uzvaru pār Minskas "Dinamo", Rīgas "Dinamo" šodien Krievijas čempionātā piedzīvoja kārtējo zaudējumu - 1:4 pret Omskas "Avangard". Nākamā spēle pirmdien, arī izbraukumā, pret Čeļabinskas "Traktor".

Kopš pirmās abu komandu tikšanās reizes abas komandas aizvadījušas pa trim spēlēm un lai cik tas dīvaini neizklausītos, “Dinamo” šajā īsajā nogrieznī spēlējusi tikpat sekmīgi kā Boba Hārtlija trenētā komanda - abām pa vienai uzvarai un diviem zaudējumiem. Tiesa, “Avangard” viens no šiem zaudējumiem bija papildlaikā. Aizvadītajā kārtā abām komandām uzvaras. “Dinamo” pārtrauca astoņu pēc kārtas zaudēto spēļu sēriju savā laukumā izmocot 3:2 uzvaru pār Minskas “Dinamo”, bet “Avangard” savā laukumā ar 1:0 pieveica “Amur”.

Šī būs abu komandu 25 tikšanās reize. Līdz šim abas komandas izcīnījušas pa 12 uzvarām vien atšķirība tāda, ka “Avangard” visas uzvaras ir pamatlaikā, kamēr “Dinamo” pamatlaikā uzvarējusi septiņas reizes, vēl divas reizes papildlaikā un vēl trīs pēcspēles metienos.

“Dinamo” šī būs astotā spēle izbraukumā un ja par atskaites punktu ņem iepriekšējās septiņas spēles, tad rīdziniekiem šodien nav nekādu izredžu - līdzšinējās septiņās spēlēs tikpat zaudējumi un arī vārtu bilance ir katastrofāla (6:36) un “Dinamo” ir vienīgā komanda visā turnīrā, kura izbraukumā nav aizķērusi pat vienu punktu. Savukārt “Avangard” šī būs septītā spēle savā nosacītajā laukumā un tajās izcīnītas četras uzvaras ar kopējo vārtu bilanci 17:15.

Dinamo” sastāvs:

Salāks; Bārtulis - Ališausks, Rēdlihs - Dārziņš - Makmilans; Balinskis - Mamčics, Giliss - Eštons - Meija; Sotnieks - Berglunds, Pavlovs - Džeriņš - Lipsbergs; Gimajevs, Razgals - Trastašenko - Batņa, Bērziņš.

1. trešdaļa.

2. min. Ļoti saraustīts spēles sākums. Pirmajās pusotra minūtēs bijušas jau četras pauzes.

3. min. Līdzko "Avangard" iekārtojās zonā, tā bīstams moments. Tikai vārtu pārliktnis izglāba "Dinamo" no pirmo vārtu zaudējuma.

0:1 (2:42). Toties rīdzinieku pirmā iekārtošanās pretinieku zonā beidzas ar vārtu guvumu. Bārtulis no zilās līnijas palaiž vārtu virzienā, Eštons to tālāk uz vārtu priekšu, bet tur Bērziņš vēlreiz pielabo ripas lidojumu un gols.

8. min. Nevar noliegt - pagaidām tieši "Dinamo" ir tā komanda, kura diktē noteikumus laukumā un noteikti ir aktīvāka par Hārtlija brigādi.

1:1 (8:34). Uz kādu minūti rīdzinieki tika iespiesti savā zonā un viss beidzās ar loģisku vārtu zaudējumu. Pārāk jau liels spiediens bija no "Avangard" puses.

10. min. Džeriņš pārāk tuvu vārtiem bija, lai vienatnē izrēķinātos ar vārtsargu.

15:09. Pirms rīdzinieku noraidījuma, viens no avangardiem netrāpa pa ripu, bet vārti viņa priekšā ir tukši... Divas minūtes Berglundam.

Pieticīgs vairākums Omskai, labs mazākums Rīgai.

19:27. Vēl viens noraidījums Rīgai - vainīgais ir Eštons.

Metieni pirmajā periodā - 4:10

2. trešdaļa.

Otro trešdaļu jāsāk ar pusotra minūti mazākumā.

2:1 (20:45). Klasisks vairākuma gols - spēlētājs aiz vārtiem, izliek ripu uz nūju kāda, kurš ir metiena pozīcijā un lieta darīta. Starp citu, pirmajā abu komandu spēlē Rīgā, "Avangard" realizēja četrus vairākumus.

22:42. Tagad kārta rīdziniekiem parādīt, ko tā iemācījusies izdarīt vairākumā.

Čempionāta vājākajai komandai pat neatbilstoši pieklājīgs vairākums ar kādiem trīs metieniem pa vārtiem, bet ne vairāk.

3:1 (24:53). Kamēr rīdzinieki dzemdēja vairākumu, tikmēr mājinieki vieglā solī ieiet "Dinamo" zonā, viena piespēle, otra, trešā un gols. Ātri un nesāpīgi.

26:22. Ar disciplīnu rīdziniekiek ir pagalam švaki - jau trešais noraidījums. Divītis Mamčicam.

34. min. Rīdzinieki cenšas būt ātri un turēt līdzi Omskai. Reizēm sanāk, reizēm nē, bet momenti pie vārtiem neveidojas.

4:1 (33:49). Viss it kā bija mierīgi, bet atlika Omskai iespiest nedaudz pedāli grīdā, pašiem būt paviršiem, arī Salāks nospēlē neveiksmīgi un mājiniekiem to vien vajag lai tiktu pie ceturtā vārtu guvuma.

"Dinamo" noteikti nav tik bezcerīgs, kā pirmajā spēlē Rīgā, taču rezultāts pamazām sāk tāds veidoties.

38:25. Vēl pie viena vairākuma tiek "Dinamo". Visticamāk, ka tas turpināsies arī pēdējā periodā.

3. trešdaļa.

Metieni pēc otrā perioda - 18:18.

Šis vairākums jau piestāvēja līgas vājākās komandas sejai - pilnīgi nekāds.

42:55. Pavlovs nespēj tikt līdzi pretiniekam un nopelna divas godīgas soda minūtes.

48:04. "Dinamo" kaut ko cenšas veidot, bet varēšanas, izdomas, meistarības un spēka itin nemaz nav, toties atkal ir divas soda minūtes, kuras nopelna Makmilans. Arī desmit minūtes viņam...

Omska vienkārši iesmej par vairākumu un par "Dinamo". Acīmredzams, ka ir vēlme izkombinēties līdz pat tukšiem vārtiem. Reizēm arī izdodas, taču pēdējā brīdī nolūzt metiens...

49:57. Rīgai ir vēl viena iespēja parādīt kā tā māk izmantot skaitlisko vairākumu.

Parādīja un lieku reizi pierādīja, ka ir vājākais vairākums visā Krievijas čempionātā.

54:49. Nav vairs svarīgi kurš pēc skaita, bet "Dinamo" vēl uz divām minūtēm paliek mazākumā (Džeriņš).

57:24. Diezgan droši var apgalvot, ka "Dinamo" vārtus vairs nezaudēs, jo nākamās divas minūtes jāspēlē vairākumā.