Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Vaņina simtajā spēlē vēl viens bezvārtu zaudējums

© scanpix.ee

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu ar kārtējo sauso zaudējumu turpina Latvijas izlase, kas savā laukumā ar 0:3 piekāpās Polijai. Nākamā spēle pēc piecām dienām izbraukumā pret Izraēlu.

Līdzšinējās cikla sešās spēlēs Latvijas izlasei vieni vienīgi zaudējumi ar kopīgo vārtu bilanci 1:21. Arī vienīgos vārtus paši neesam guvuši. 1:3 zaudētajā mačā pret Ziemeļmaķedoniju Velkoskis bumbu raidīja savos vārtos. Polijas izlases bilance ir krietni labāka - četras uzvaras, viens neizšķirts un viens zaudējums.

Abu komandu pirmajā spēlē 24. martā pretinieku laukumā, tika piedzīvots zaudējums ar 0:2 un šis zaudējums ir pieklājīgākais visā ciklā. Ne tikai rezultāta ziņā, bet arī spēles kvalitātes ziņā. Līdz pat 76. minūtei rezultāts vēl bija 0:0, taču mača izskaņai pietrūka varēšanas sarūpēt kaut vienu punktu. Toreiz poļiem izcēlās Roberts Levandovskis un Kamils Gliks.

Kvalifikācijas ciklā pirms šodienas spēlēm joprojām bija sešas komandas, kuras nebija tikušas kaut pie viena punkta. C grupā pieci zaudējumi ir Igaunijai, D grupā tikpat spēlēs Gibraltārai, F grupā seši zaudējumi Fēru salām, H grupā seši zaudējumi Andorai un I grupā bez punktiem (arī sešās spēlēs) ir Sanmarīno. Šodien bezpunktu komandu skaits saruka par vienu, jo Igaunija viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar Baltkrieviju.

Latvijas izlases vārtsargam šodien būs simtā spēle un viņš kļūs tikai par astoto, kurš izlasē aizvadījis vismaz simts spēļu. Visvairāk to ir Vitālijam Astafjevam - 167 spēles. Tālāk seko Andrejs Rubīns ar 117 spēlēm, Juris Laizāns ar 113 spēlēm, Imants Bleidelis ar 106 spēlēm, Mihails Zemļinskis ar 105 spēlēm, Māris Verpakovskis ar 104 spēlēm un Igors Stepanovs ar 100 spēlēm.

Roberts Levandovskis ir karstākais spēlētājs ne tikai Polijas izlasē, bet šobrīd arī visā Eiropā. Pārstāvot Minhenes Bayern, Vācijas Bundeslīgā viņš septiņās spēlēs guvis jau vienpadsmit vārtus. Arī UEFA Čempionu līgas divās spēlēs viņš atzīmējies ar trīs vārtu guvumiem. Polijas izlasē gan nedaudz pieticīgāks sniegums - tikai divi vārti.

1. puslaiks.

Latvijas izlases sastāvs:

Vaņins; Maksimenko, Ošs, Dubra, Jagodinskis; Laizāns, Rugins, Ikaunieks; Ķigurs, Rakels, Gutkovskis.

3. min. Neticami, taču pirmās nepilnās trīs minūtēs bumba visu laiku atradās pie Latvijas izlases. Daudz nekļūdainu piespēļu un soli pa solim izdevās tikt pat līdz soda laukumam.

0:1 (9. min.) Laukumā viss notiek miegaini, pat gausi, taču īss viesu uzplaiksnījums uzbrukumā, ātri tiek atrasts brīvais Levandovskis un paliekot vienatnē pret Vaņinu, polis zināja kas un kā darāms.

0:2 (13. min.) Vēl viens ātrs poļu uzbrukums pa kreiso malu, centrējums kaut kur soda laukuma viducī un tur atkal viens pats Levandovskis. Jau 0:2 un nebūs arī šovakar kaut viens punktiņš. Vēl atliek cerēt uz vārtu guvumu, taču tas būtu kaut kas no zinātniskās fantastikas.

Paralēlajā citas apakšgrupas spēlē Sanmarīno viesos spēlē ar vienu no pasaules spēcīgākajām izlasēm un tur pēc 16 minūtēm rezultāts ir 0:0.

25. min. Tā vien šķiet, ka poļi visu jau ir sapratuši, ka Latvijas izlase noteikti nav tā, kura var apdraudēt ērto divu vārtu pārsvaru. Neizskatās, ka Polijas izlase grasās iespringt...

30. min. Laiku pa laikam poļi tomēr uzskrien un kā uzskrien, tā kaut kas veidojas pie Vaņina vārtiem. Grosickim bija iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču leņķis bija par šauru...

Latvijas izlase var atviegloti nopūsties. Iepriekš piesauktā Sanmarīno 35. minūtē jau zaudē ar 0:3. Neklātienē ir tomēr arī vārgāka izlase par mūsējo. Vismaz dotajā brīdī ir...

39. min. Kaut kādā veidā Latvijas izlasei izdodas tikt pie stūra sitiena.

41.min. Ja pirms pāris minūtēm tikām pie pirmā stūra sitiena, tad tagad arī pirmais jēdzīgais sitiens vārtu virzienā (Rakels). Protams, garām vārtiem, bet sitiens bija.

45. min. Jau otrais stūra sitiens pie poļu vārtiem. Ir jau ir mazliet aktīvāka kļuvusi Latvijas izlase, bet tas uz poļu, kuri vairs neiespringst, fona.

Bumbas kontrole: 39%-61%

Sitieni pa vārtiem - 4:5

Sitieni vārtu rāmī - 0:3

Stūra sitieni - 2:2

2. puslaiks.

46. min. Paveicās Latvijai un Vaņinam, ka Grosickim "noplīsa" sitiens. Bija jābūt 0:3, bet nebija.

52. min. Brīdinājums Maksimenko.

60. min. Interesantākais, kas šobrīd ir Daugavas stadionā, daudzo poļu līdzjutēju sabļaušanās tribīnēs.

61. min. Maiņa Polijas izlasē - Kliča vietā Pjateks.

72. min. Spēlētāju maiņas Latvijas izlasē. Rakela vietā Karašausks, Laizāna vietā Tobers.

73. min. Pēc ilgiem laikiem arī Latvijas izlase tiek līdz pretinieku soda laukumam un tiek pat pie stūra sitiena.

0:3 (76. min.) It kā negribot, tā slinki,bet pie saviem trešajiem vārtiem tiek Levandovskis, kurš ieripina bumbu tukšajos vārtos.

77. min. Spēlētāju maiņa Polijas izlasē - Grosicka vietā Frankovskis.

Levandovskis ir otrais spēlētājs šajā ciklā, kurš pret Latvijas izlasi vienā spēlē gūst trīs vārtus. Pirmais bija Zahavi no Izraēlas.

81. min. Spēlētāju maiņa Polijas izlasē - Ribusa vietā Reka.

86. min. Maiņa Latvijas izlasē - Ķigura vietā Cigaņiks.

90+5min. Brīdinājums Latvijas izlases galvenajam trenerim Stojanovičam.