Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" nosargā minimālu pārsvaru un beidzot izcīna uzvaru

© f64

Piedzīvojusi astoņus zaudējumus pēc kārtas, Rīgas "Dinamo" šovakar ar 3:2 nosargāja uzvaru pār Minskas "Dinamo". Turnīra turpinājumā rīdziniekiem tagad trīs izbraukuma spēles pēc kārtas un pirmā sestdien pret Omskas "Avangard".

Rīgas “Dinamo” pēdējo spēļu grafiku no galvas zina teju katrs, kurš vēl seko līdzi šai komandai - astoņās spēlēs tikpat zaudējumi. Iepriekšējos gados līdzīgi ironizēja arī par Minskas “Dinamo”, kura ar saviem miljoniem bija tikpat vārda, kā Rīgas komanda. Šogad Minskā viss izskatās daudz savādāk. Pēdējās picās spēlēs minskieši pie punktiem nav tikusi tikai pēdējā no tām, kad savā laukumā ar 2:4 zaudēja Kazaņas “AK Bars”. Pirms tam divas uzvaras un divi zaudējumi pēcspēles metienos. Lai arī Minskas komanda rietumos ieņem vien astoto vietu, no ceturtās vietas to šķir tikai trīs punkti. Toties no pēdējās, kur jau ilgu laiku atrodas Rīga, Minska ir attālinājusies deviņu punktu attālumā.

Abas komandas līdz šim aizvadījušas 40 savstarpējas spēles un neliels pārsvars ir Minskai, kura izcīnījusi 15 uzvaras pamatlaikā, četras papildlaikā un vēl divas pēcspēles metienos. Rīdzinieki pretī var nolikt 16 uzvaras pamatlaikā, vienu papildlaikā un divas pēcspēles metienos. Aizvadītajā sezonā komandas tikās četras reizes un katra izcīnīja pa divām uzvarām un abas uzvaras tika izcīnītas savos laukumos. Tomēr nedaudz labāka bilance ir minskiešiem, jo viens zaudējums piedzīvots pēcspēles metienos.

Astoņu zaudēto spēļu sērijā Rīga spējusi gūt tikai sešus vārtus. Trīs spēlēs pēc kārtas vispār vārti netika gūti, bet ārpus veselā saprāta bija zaudējumu sērijas pirmā spēle, kad “Lokomotiv” vārtos izdevās iemānīt pat divas ripas. Ar Minskas komandu ir krietni savādāk. Tikai vienā līdz šim aizvadītajām spēlēm tā guvusi mazāk par diviem vārtiem. Proti, 18. septembrī savā laukumā papildlaikā ar 1:0 tika pieveikta Habarovskas “Amur”.

Dinamo” sastāvs:

Makarovs; Ališausks - Bārtulis, Makmilans - Dārziņš - Rēdlihs; Mamčics - Balinskis, Meija - Eštons - Giliss; Berglunds - Sotnieks, Lipsbergs - Džeriņš - Pavlovs; Gimajevs, Razgals - Batņa - Bērziņš, Zabusovs.

1. trešdaļa.

"Dinamo" tā saukto fanu sektors gan ir apbrīnas vērts. Iepriekšējā spēlē viņus piesmej arēnas apsargi atņemot ANKIPĀN ATKĀPIES plakātu, bet šodien viņi atkal apsēduši pustukšo tribīni. Pret viņiem noslauka dubļainās tupeles, bet šie tik nāk un nāk... Nekādas pašcieņas...

1. min. Jau pirmās minūtes izskaņā Makarovs glābj rīdziniekus no diezgan droša vārtu zaudējuma.

2:31. Negaidītā situācijā Rīga tiek pie vairākuma. iemetienā minskietis saņēma divus brīdinājumus un tās ir divas minūtes.

1:0 (3:22). Kurš vairs atcerēsies, kad "Dinamo" pēdējo reizi bija realizējusi vairākumu, bet nu tas notika. Bārtulis uzšķīla no zilās, ripa izlēca uz vārtu priekšu un Eštons kaut kādā veidā tomēr guva vārtus.

2:0 (7:09). Sotnieka vārdā nosaucamais gols, kaut viņš tos neguva. Sotnieks no savas zonas aizslidoja līdz pat Minskas aizvārtiem, izspēle brīvajam Meijam un gols.

2:1 (7:20). Uzmetiens no zilās līnijas, Makarovam slikta redzamība un īss bija prieks par divu vārtu pārsvaru.

10. min. Laikam nebija prāta darbs tik ātri gūt divus vārtus, jo pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem notikumus laukumā pilnībā kontrolē Minska un īsā laikā varēja gūt vismaz divus vārtus.

3:1 (9:38). Pretuzbrukums, viesu vārtsargs atsit ripu tieši uz Eštona nūjas un gols. Rezultatīva piespēle Meijam.

Šogad tikai divās spēlēs gūti trīs un vairāk vārti un abās tika izcīnītas uzvaras - 3:0 pār Torpedo un 4:3 (pagarinājumā) pār Amur (abas spēles Rīgā).

13:20. Tagad vairākums Minskai. Divas minūtes Berglundam.

Divas reizes Makarovam bija pa nopietno jāiesvīst, bet mazākums ir izturēts.

17. min. Eštons ir ļoti tuvu hat trick, taču nespēj realizēt izgājienu 1 pret 1.

Metieni pirmajā periodā - 11:19.

2. trešdaļa.

24. min. Pagaidām nav nekā no tās jautrības, kas bija visa pirmā perioda garumā. Viena vienīga muļļāšanās no abu komandu puses.

30. min. Tāda sajūta, ka salīdzinājumā ar pirmo periodu, otrajā abas komandas ir apstājušās. Pustrešdaļa nospēlēta un neviena reāla vārtu gūšanas iespēja.

32:35. Abpusējs noraidījums - Rīgai divas minūtes Meijam.

36:45. Pavisam negaidīti rīdzinieki tiek pie vairākuma.

37:59. Glābjo izgājienu 1 pret 1, Bārtulis spiests pārkāpt noteikumus un nopelna divas minūtes.

Metieni otrajā trešdaļā - 12:7

3. trešdaļa.

40:35. Rīdzinieki tiek pie vairākuma.

Pāris reizes izdevās ieiet zonā un pat nostāties, taču bez reāliem draudiem viesiem.

45:03. Tagad mazākums rīdziniekiem. Jāsēž Eštonam.

Arī Minskai tikpat klibs vairākums kā Rīgai.

47:48. Izturējuši vienu mazākumu, rīdzinieki uzreiz nopelna nākamās divas minūtes - vainīgais ir Razgals.

Praktiski visas divas minūtes Minska atradās Rīgas zonā, taču rīdzinieki iztur šo spiedienu.

51:12. Rīdzinieku disciplīna turpina klibot un kārtējās divas minūtes šorwiz nopelna Sotnieks. Pret vienu no labākajiem līgas vairākumiem tā ir pārlieku liela greznība.

3:2 (52:25). Agri vai vēlu, bet tam bija jānotiek. Pirms Minska guva otros vārtus, Makarovs vēl vairākas reizes nostāvēja uz ausīm un pateicoties tieši viņam, tikai tagad tika zaudēti otrie vārti.

Turpmākās trīs minūtes aizrit mājinieku zonā - tik nomācošs ir Minskas pārsvars un tā vien šķiet, ka briest arī trešais gols.

56. min. Rezultātam jau labi sen bija jābūt neizšķirtam, bet Rīgas vārtos ir Makarovs...

57:34. Minska paņem 30 sekunžu pārtraukumu un uzreiz nomaina vārtsargu pret sesto spēlētāju.